Ga naar inhoud


E19 weg na 20-30 sec


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben er achtergekomen dat als mijn decoder (samsung) een uur of langer uitstaat dat er dan bij gecodeerde zenders ongeveer 20 sec "E19 preview periode verlopen" staat. Het lijkt elke dag voor te komen (ik zet mijn decoder 's nachts uit). Als ik mijn decoder uitzet nadat de gecodeerde zenders weer open zijn en dan een paar minuten later weer aanzet is er niets aan de hand.

 

Kan iemand mij vertellen hoe dat zit en/of dat normaal is? Ik heb TVD van Casema.

Alvast bedankt. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Zoek eens op het TVHome forum, daar zul je het wel vinden denk ik, meer precies in het Casema -> TVD Storingen subforum. Casema heeft hier al updates over gestuurd.


Oke, bedankt voor je tip. Het het daar gezocht en het schijnt aan de decoder te liggen die een software fout heeft:

Citaat:
Dit probleem ligt

NIET

aan het signaal.... Dit is puur en alleen een fout in de software van de samsung in combinatie met de smartcard. Wanneer je de melding "E19 Preview Periode verlopen" ziet staan bij het aanzetten van de decoder, hoor je eigenlijk de melding "E17 Controleert Smart Card" te zien. Om de een of andere reden gaat dit echter niet goed. Overigens duurt deze situatie bij mij hoogstens 5 seconden; geen 15. Deze informatie heb ik van de klantenservice van TVHome. Men is ook al bezig met het zoeken naar een oplossing, en men weet nog niet of het probleem nu eerder bij de error-codes op de smartcard of bij de software van de Samsung ligt.

Overigens heeft de decoder sowieso vaak de neiging om naar E19 te grijpen, ook als E20 (Deze zender maakt geen deel uit van uw abonnement) beter op zijn plaats is, zoals bijvoorbeeld ingeval van het Sportkanaal. Dit ligt in dezelfde hoek. Zoek het probleem eerder in de error-codes op de smartcard dan in de software. TVHome heeft de coderingen aangepast om ervoor te zorgen dat de meldingen op ELKE ontvanger gelijk zijn. Wellicht heeft de samsung andere coderingen nodig om de meldingen goed te interpreteren. Als ik een CaiWay smartcard in m'n ontvanger stop (van kennis) en scan op het TVHome netwerk, krijg ik hele andere codes, omdat CayWay geen generalisering van de foutmeldingen heeft toegepast. Dan krijg je dus de codenummmers en -meldingen die samsung zelf gebruikt.

Overigens maakt het mij an sich geen moer uit welke melding ik te zien krijg, zolang ik maar een melding krijg als ik geen beeld heb. Bij het verliezen van de doorgifte van een kanaal vanaf de headend krijg je overigens wel perfect de goede melding ("Dit programma is momenteel niet beschikbaar").


http://xsbb.nl/phpbb/viewtopic.php?id=tvhomenl&t=277987

Verder heb ik mijn Samsung 3 weken geleden geupdate. Momenteel zie ik dat er geen nieuwe updates zijn, dus ik moet gewoon wachten op een update of een nieuwe decoder nemen. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...