Ga naar inhoud


hoe lynsys wrt54g router configureren


Gast

Aanbevolen berichten

ik heb een speedtouch 510 modem. Nu heb ik een fujitsu amilo l7300 laptop gekregen. Ik heb een linksys wireless router (wrt54g) gekocht. Ik krijg dit ding echter met geen mogelijkheid aan de praat. Mijn engels is ook niet zo best, dus de handleiding geeft mij wat problemen.

 

Kan iemand mij, in "jip en janneke" taal uitleggen hoe ik een draadloos netwerk icm de linksys wireless router moet maken. Ik heb in de configuratie van de router gezien, de netwerknaam en WPA sleutel handmatig in de laptop gezet, maar krijg het spul niet aan de praat.

Ik wordt er zo langzamerhand moedeloos van.

 

Daarom, HELP!!

 

Starter

Link naar reactie
Delen op andere sites


ziet je laptop de router wel (SSID ?)

als je speedtouch het routing-gedeelte doet (en dat doet ie denk ik <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ), hoef je de speedtouch alleen maar op een switchpoort (en dus niet de WAN-poort) aan te sluiten, DHCP doet de rest.

Er is btw. ook een aangepaste Alchemy firmware in het Nederlands, ik moet hem je wel even schuldig blijven daar ik de link kwijt ben (heb hem nog wel op m'n werk denk ik, dus niet eerder dan morgen/overmorgen bekend).

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

ik kom met de laptop (af en toe) op "draadloos netwerk selecteren" Dan staat er een netwerknaam (door de linksys toegekend) en "beveiligd netwerk."

Als ik dan verbinding wil maken vraagt t systeem om de wpa sleutel. Die haal ik uit het menu van linksys WIRELESS, tabblad wireless security. Ik typ dan de WPA sleutel over; maar dan wordt er geen verbinding gemaakt. En dan ben ik het draadloos netwerk weer kwijt. Soms zie ik m weer terug.

 

Ik wordt horendol ervan. Ben de hele dag al aan t klooien..... .

 

Starter

Link naar reactie
Delen op andere sites

schakel je beveiliging dan eerst eens uit en probeer dan te connecten. als dit wel goed gaat, zal er ergens een typfout zitten waarschijnlijk.

wat is het signaal van de linksys t.o.v je draadloze netwerkkaart, die moet wel "goed" zijn anders gaat ie ook fl!ppen. DHCP i.c.m WPA neemt nogal wat zend/ontvangsvermogen en is dus alleen te raden bij een goed, of liever, een uitstekend signaal.

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb de beveiliging eraf gehaald. Dan wil ie, na vele malen herhalen, wel connecten. Maar ineens kreeg ik een heldere ingeving. Ik heb nl. een zender/transmitter van Elro voor mijn satellietontvanger (om in een ander vertrek satelliet te kunnen zien). Deze werkt op dezelfde frequentie als de router (2,4 ghz). Ik heb m uitgeschakeld.

 

Nu draait ie als een tierelier. Eerst onbeveiligde verbinding gemaakt, toen de router automatisch de beveiliging laten configureren, wpa key invoeren en EUREKA t werkt (vooralsnog).

 

Kan ik zonder problemen de frequentie van de router aanpassen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Houdt dit in dat ik de zender/transmitter en de wireless router nooit samen kan gebruiken? Of kan ik door het experimenteren met de kanalen toch deze dingen samen gebruiken?

 

Zo ja, kan ik dan zonder meer het kanaal aanpassen (zonder de router opnieuw te moeten configureren)? Of bestaat de mogelijkheid dat mijn laptop dan de router niet meer "ziet."

 

Starter

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...