Ga naar inhoud


Gaat nu iedere afgewezen asielzoeker naar de rechter ?


Bari

Aanbevolen berichten

Kalou stapt naar rechter

 

aMSTERDAM - De advocaat van Feyenoorder Salomon Kalou heeft maandag bij de rechtbank in Rotterdam een zaak aangespannen tegen minister Verdonk (Integratie en Vreemdelingenzaken). Mr. J. Kroes vindt dat de 20-jarige Afrikaan te lang moet wachten op een beslissing van de bewindsvrouw over diens bezwaarschrift tegen de eerdere afwijzing van het versnelde naturalisatieverzoek.

 

Kalou stapt naar rechter

Salomon Kalou

 

De Amsterdamse raadsman had eind vorige week al zijn gang naar de rechtbank aangekondigd. Minister Verdonk had tot maandagmiddag 14.00 uur de tijd om te reageren. Toen Kroes rond dat tijdstip nog niets vanuit Den Haag had gehoord, maakte hij de zaak in Rotterdam aanhangig.

 

"Ik heb er best begrip voor dat Verdonk de tijd neemt voor een zorgvuldige afweging", liet Kroes maandag weten. "Daar is iedereen bij gebaat. Maar ik moet de belangen van Kalou verdedigen. Hij wil komend jaar met Oranje naar het WK in Duitsland. Als we in mei 2006 zekerheid moeten hebben, mogen we nu geen tijd meer verliezen."

 

Kroes wil Verdonk via de rechter manen tot een beslissing. "Daarna weten we tenminste waar we aan toe zijn. Bij een positief besluit is het probleem opgelost en krijgt Kalou zijn paspoort. Wijst Verdonk het bezwaarschrift af, dan zetten we de rechtszaak door op andere gronden. Want zolang we geen goede argumenten horen waarom Kalou niet in aanmerking komt voor een versnelde procedure, blijven we doorgaan."

 

Kalou en Kroes krijgen in hun juridische gevecht met Verdonk steun van prominente oud-voetballers als Johan Cruijff en bondscoach Marco van Basten. Zij hebben schriftelijk verklaard dat de aanvaller van Feyenoord een verrijking voor het Nederlandse voetbal is en dat hij over tamelijk unieke kwaliteiten beschikt.

 

Ook vanuit politie Den Haag kan Kalou op bijval rekenen. De Tweede-Kamerleden Nawijn (Groep-Nawijn), Marijnissen (SP) en Bos (PvdA) pleitten allen voor een Nederlands paspoort voor Kalou binnen afzienbare tijd.

Link naar reactie
Delen op andere sites


en toch snap ik het niet,maxima kan zo nederlander worden,waar je geen kloten aan hebt,kost mij alleen maar geld,kalou wil nederlander worden omdat ie niet terug kan,hij wordt neergeschoten als ie terug komt omdat ie niet meer voor ivoorkust wil voetballen schiet mij maar lek en verdonk erbij

dm8000 powerd by rudream line X 3.2 white HBB-tv

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Volgens mij gaat het niet om een afgewezen asielaanvraag, maar een versnelde naturalisatie. Da's iets heel anders.
Volgens mij is Kalou geen asielzoeker


Zo is het.....een versnelde procedure om het Nederlanderschap te verkrijgen...en zo hoor het ook.. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Citaat:
en toch snap ik het niet,maxima kan zo nederlander worden

En daar maak ik mij dus wel boos over, dit was in een zucht geregeld en onze nieuwe Nederlander Kalou mag wachten... <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Hoe denken we nu het EK door te komen..??.. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

digipaps

digipaps

 

"I'm not a complete idiot, some parts are missing"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit onderwerp is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...