Ga naar inhoud


Aanpassing NewCS voor TV Home


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Na een dag lang prutsen, season logs bekijken en vage Duitse en minder vage Australische documenten doorspitten heb ik eindelijk een belachelijk simpele manier gevonden om NewCS aan de praat te krijgen met een Irdeto 2 kaartje van TV Home.

 

Ik hebt dit tot nu toe alleen gedaan met de newcs.ppc executable van versie Beta1.08. Waarschijnlijk werkt het ook voor andere versies, voor andere architecturen kan het lastiger worden, aangezien ik al gezien heb dat data daarin iets anders opgeslagen wordt.

 

Instructies zijn als volgt:

1. Open newcs.ppc in een hex-editor en zoek naar de hex string "11 22 33 44 55 66 77 88". Dit is de camkey die NewCS naar de kaart stuurt, waarmee vervolgens de ECMs en EMMs versleuteld worden.

2. Vervang dit door "00 00 00 00 00 00 00 00", dus 8 bytes met waarde 0.

3. Herhaal dit nog 2 keer, de camkey zou 3 keer in de file voor moeten komen.

 

Op het moment heb ik dit werkend met NewCS + MGCamd op een Dreambox 500, met een TV Home kaartje uit regio Twente. Ben benieuwd of dit ook met Casema werkt.

 

-- FM

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 58
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

NewCS voor Windows werkt de aanpassing ook (echter moest ik de reeks 11 22 33 44 55 66 77 88 99 4x zoeken en vervangen).

 

I.c.m. orginele TV Home kaart & Dbox2 met daarop MGCamd over het NewCamd protocol. (Sporter Pro 1.0 Image)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met welke clients werkt het. Werkt het alleen met MGCAMD of ook met newcamd als client. En zou iemand zo vriendelijk willen zijn een backup image te plaatsen? Ben namelijk zelf niet zo heel erg handig met het configureren van NewCS.

Beter 1 schotel aan de muur dan 10 onder je espresso!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is nou een goede 1st post !

 

Wat mij verbaasd dat het toch nog zo "simpel" is. Waarom staat er uberhoubt de string 11 22 33 44 55 66 77 88 in?

 

Maar verder zeer goed nieuws <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Wavefrontier T90, Vu+ Duo 4k SE (DVB-S2x/FBC & DVB-T2), Octagon SF4008 (2x DVB-S2x & 1x DVB-T2), Mut@nt HD51 (DVB-S2x & DVB-C), TBS6920 & TBS6925

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nu de Windows versie en de PowerPC versie aangepast zonder problemen, maar nu probeer ik de x86 versie, maar kan ik de string 11 22 33 44 55 66 77 88 niet in vinden... iemand een idee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dit is nou een goede 1st post !

Wat mij verbaasd dat het toch nog zo "simpel" is. Waarom staat er uberhoubt de string 11 22 33 44 55 66 77 88 in?


Ik had geloof ik ooit lang geleden hier wel een accountje, maar de login daarvan ben ik al lang vergeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

En ja het verbaasde mij ook dat het uiteindelijk zo simpel was. Ik was al bezig om een volledig gecodeerde message in elkaar te zetten om de kaart ervan te overtuigen dat "11 22 ..." de camkey was. Dit bleek echter niet in NewCS of een andere programma te hexediten te zijn, aangezien daar gewoon geen ruimte voor was. Het bericht werd namelijk opgeslagen als een herhaling van 4*16 bytes en niet 64 losse bytes. Uiteindelijk kon ik mooi gebruik maken van het feit dat 0 versleuteld met welke RSA key dan ook gewoon 0 is (0*iets is namelijk 0...). Dit is iets waar de Australiers inderdaad ook al gebruik van maakten, jammergenoeg kwam ik er achter toen ik het zelf al bedacht had...

Hopelijk kunnen de makers van de verschillende cams in de toekomst een beetje extra code toevoegen om deze kaartjes te herkennen. Ik heb echter geen idee hoe dergelijke lui te bereiken (NewCS heeft wel een forum geloof ik...).

Ik had al gezien dat in de x86 binary de string in stukjes gehakt wordt opgeslagen. "11 22 33 44" staat namelijk los van "55 66 77 88". Ook zag ik dat het er vaker in voorkomt. Zal wel aan de compiler liggen. Ik kan nu even niet proberen of het door 0 vervangen van al deze strings ook werkt, maar ik verwacht van wel.

Verder dacht ik wel dat deze thread snel zou verworden tot "Hoe krijg ik in godsnaam NewCS aan de praat!?"-thread, maar daar is dit board nou eenmaal voor. Er komt vast wel iemand met een image binnenkort <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
(EDIT: had dit net gepost, komt snelle lemmy al met zijn image...)

Even wat hints:
@Zatter: Vergeet niet de NewCS config ook te installeren en dan deze config en die van newcamd (jawel mgcamd leest deze) te editen. Staan in /var/tuxbox/config geloof ik.

@chocovla: Jij moet ook je newcamd config of NewCS config editen, ziet eruit alsof je DES keys niet overeenkomen.

-- FM
Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt inderdaat van de 11 22 33 44. Net getest en heb het nu zo draaien:

 

Fedora linux PC met MasterA 2. NewCS 1.06 beta. Camd3 (nieuwste) op dbox2 met Petze image (Neutrino).

 

PS: weet iemand hoe de updates werken bij TV Home? Om de hoeveel tijd zou ik het kaartje in een ontvanger moeten stoppen? Of is het maar 1x activeren in een "originele" ontvanger?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...