Ga naar inhoud


Alles behalve Hispasat....?


Gast raba2005

Aanbevolen berichten

Zet je ontvanger op 11972 V 27500 dit is een transponder die goed signaal geeft op de hispasat als je bezig bent op een transponder die geen of slecht signaal geeft[en die zitten er veel op] kan je blijven stellen maar vind je nooit wat.groetjes

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time"

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 50
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Tot nu toe geen tijd meer gehad om verder te proberen(moet ook nog werken), maar gedeeltelijk zit het probleem in de handleiding van mijn motor(moteck SG2100A) Er bestaan namelijk 2 verschillende modellen van deze motor, eentje met de as van de motor 40 graden en de andere 2100A, met 30 graden. Dit ivm met vroegere problemen met kabels en F-connectors. Nou heb ik bij mijn motor 2 verschillende handleidingen, eentje in het Duits en de andere Engelstalig.

Bij de een is de formule voor de elevatie van de schotel 30-correctifactor, bij de ander 33-correctiefactor. Scheelt dus 3 graden elevatie en dat kan het missen van de verder oostelijk en westelijk gelegen sats verklaren. Het zou fijn zijn als iemand met dezelfde motor(2100A)en woonachtig in zuidoost nederland, zijn elevatiehoek van de schotel eventjes nakijkt.De motor staat vast op 50,9 latitude, overeenkomend met 39 graden elevation.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik woon in Utrecht en de mijne staat op 54 graden latidude en 36 graden elevatie en ik heb ook een 30 graden as op de motor de dikte van de as heeft ook invloed op de afstelhoek de mijne is 50mm.groetjes

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time"

Link naar reactie
Delen op andere sites

zal ook weer eens wat schrijven over het afstellen van een schotel <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

heb hier een programma uit dos tijdperk maar doet het nog geweldig

als je nog wel 28 oost sateliet kan onvangen en verder niet duikt waarschijnlijk je schotel te snel naar beneden.

kortom als je turksat-1c 42 graden oost niet ontvangt zal je hispasat op 30 graden west ook nooit ontvangen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />))))))

 

als is een sat bij het nul punt wel ontvangt sirius en 28 graden oost ook duikt je schotel dus te snel dan is je elevatie schotel niet goed. heb je sirius (5 oost) niet en 28 oost wel heb je meer problemen dan een <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />)))))) motor elev. en schotel elev <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />)))

 

tip let niet al te veel op die mooie schaalverdeling op motors en schotels !!!

 

als je sat 28 oost kan ontvangen , moet je ook telestar 15 west kunnen ontvangen

zo niet is je nulpunt echt niet goed, je ware zuiden dus of je paal toch niet vierkanten waterpas <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

is telestar 15 west een sat met zenders jongens, ???? anders heb je niets aan telestar 15 west <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />))

 

elev astra 2 28 oost voor jouw is 27.75 en die van telestar 15 west ook. dus als je astra op 28 oost pakt moet ondanks alles je telestar ook hebben zo niet werk dan eerst aan je waterpas paal en aan je ware zuiden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

gaat het hier om schotel afstellen of om een bepaalde zender dan ???

 

vroeg of laat is er mischien weer wel instressant om hispa te ontvangen <img src="/forums/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sattaz

Mijn commentaar was vanaf het nul punt zuid geredeneerd van Raba2005. Het

ging puur om zijn schotel positie. Dat is anders.

 

Als hij bijvoorbeeld vanaf zijn nul zuid (7°oost) naar sirius wil kijken dan

moet de schotel 3° gedraaid worden vanaf zijn nul zuid. Ik in de randstad zet

de schotel op 0° want het is mijn nul zuid. Als hij zijn schotel op de hispa

wil zetten dan is de redenatie 7°oost + 23 west is 30° west vanaf zijn nul

zuid. Dat is ± schotel correctie want die zal hij toch met de hand moeten

vinden de eerste maal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb morgen een dagje vrijgenomen. Na veel leeswerk en een aantal bruikbare tips gaat het zeker lukken(....). Hispasat is sinds vandaag ineens een stukje minder interesant geworden maar dat mag de pret niet drukken(Weet uit betrouwbare bron in Spanje dat ze heel ver zijn met nieuwe hack)..... <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

HET DRAAIT GOED........

Had mijn nulpunt niet helemal goed liggen. Ik moet erbij zeggen dat de handleidingen van de moteck2100A nogal verschillen. bedankt voor de reacties.(nog even wachten op D+, maar er is hoop, heb via WCE 1.46 nog aantal kanalen open...dus forum in de gaten houden)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...