Ga naar inhoud


Nokia Dbox2 in Multikabel gebied


Gast

Aanbevolen berichten

Ik lees op het forum dat mensen in het TV-Home gebied hun Nokia Dbox2 weer kunnen gebruiken door het een en ander in de software aan te passen. Door de kaart van het starterspakket in de multicam te steken, heeft men weer beeld op de Dbox2.

 

Kan dit ook al in het Multikabel gebied? Zo ja, kan iemand me in dummy-taal uitleggen hoe ik dit doe? Ik ben een leek, maar het is me wel gelukt om de Dbox2 te koppelen d.m.v. Ws_Ftp te koppelen aan m'n computer. Ik kan dus bestanden toevoegen, verwijderen, etc.

 

Wat is er mogelijk in het Multikabel gebied???

Link naar reactie
Delen op andere sites


In principe is het systeem wat we voor TV Home met z'n allen hebben uitgepluist identiek aan elke kabelprovider die een starterspakket verkoopt, dus een kaart die in de decoder gaat.

 

Het enige wat er dan moet gebeuren (om even het TV Home voorbeeld aan te nemen) is de diverse software modules te gebruiken: om de kaart te lezen (NewCS) en om dit vervolgens te decoderen (MGCamd) en vervolgens door het besturingssysteem de audio/video weer te geven (Sportster Pro v1.0).

 

Het is een beetje complex om snel uit te leggen hoe je zo'n dergelijk systeem inelkaar zet (software modules, configuratie e.d.), maar hier zijn genoeg Linux kenners en Dbox2 experts die dit kunnen doen.

 

Wat jij dan kan doen is het uiteindelijke bestand (8 MB groot) weg te schrijven op je Dbox2 decoder, dit gaat met behulp van een flash tool. Ik lees dat je al een verbinding hebt opgezet met FTP, dit is alleen handig als je bezig gaat met de software configuratie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

goedendag,

 

dit is best goed nieuws geloof ik wat ik hier lees, is het alleen mogenlijk dat iemand een soort handleiding erop kan zetten zodat een iets mindere dbox2 specialist er iets meekan of vraag ik iets wat niet mag in dat geval sorry daarvoor.

 

groeten rich

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo ik ben nieuw hier.

IK begrijp dat een DBOX2 met aangepaste software weer beeld geeft, ik ben zelf in het bezit van een Nokia mediamaster 9750C. Is het hiervoor ook mogelijk om de software aan te passen. PS ik woon in omgeving Rotterdam , dus UPC.

 

Ik hoop op goed nieuws

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het wordt al iets duidelijker. Je zegt dat de diverse software modules moeten worden gebruikt: om de kaart te lezen en om dit vervolgens te decoderen en vervolgens door het besturingsysteem de audio/video weer te geven.

 

Hoe moet ik dit doen? Is hier een handleiding voor? Heb ik daar programma's voor nodig? Etc.

 

Dan zeg je dat ik het uiteindelijke bestand (8 MB groot) weg moet schrijven op de Dbox2 decoder. Dit gaat met behulp van een flash tool. Als ik weet hoe ik aan de flashtool kom, dan red ik dat toch wel zelf? Of is dat erg moeilijk?

Link naar reactie
Delen op andere sites

't Is wat lastig uit te leggen, maar door zo her en der te zoeken op diverse dbox2 sites, op dit forum en zelf een beetje knutselen ben ik zelf ook wat meer gevorderd in het aanpassen van een image (flash bestand). Een hobbyist die hier wat meer van weet zou dit zo inelkaar kunnen draaien voor je, het vereist namelijk wat programmeer-kennis en Linux kennis is een pré.

 

Het uiteindelijk flashen van een imagebestand op je dbox2 gaat heel makkelijk. Je kan een erg goeie flashtool downloaden op www.hallenberg.com

 

@Stallion44, ik ben helaas niet bekend met de Nokia Mediamaster 9750C, misschien dat een ander hier meer van weet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie in een ander topic dat je zojuist een nieuw image van Sportster hebt geplaatst. Kan ik dit image niet gewoon op mijn Dbox flashen zodat het werkt? Of moet ik zelf een image in elkaar knutselen voordat het werkt in het Multikabel gebied????

Link naar reactie
Delen op andere sites

Conclusie: Ik download jouw image. Ik zorg dat ik het flash-programmaatje heb, zodat ik de image op de Dbox2 kan zetten. Ik neem aan dat het scannen van de zenders net als voorheen gaat (en dat het dus 15 tot 20 minuten duurt)??

 

Ik hoef verder niets aan te passen met Telnet o.i.d.?

Link naar reactie
Delen op andere sites

In principe niet, maar ik weet niet of het allemaal wel werkt voor de Multikabel situatie, daar ben ik helaas niet mee bekend. Zelfs of de emu's die wij gebruikt hebben (MGcamd en NewCS) dat wel kunnen decoderen en dat je het zonder een extra kaartlezer moet gaan doen. Bij TV Home moesten we een printplaatje in de D-Box2 bouwen of een externe kaartlezer gebruiken. De image die wij gebruiken hebben die configuratie, dus ik weet niet wat er met je decoder gebeurt als je deze flashed..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de image van pSycho-Y2K ( <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />) geprobeerd in het MultiKabel gebied met een officiele Irdeto2 kaart, maar nog geen werking.

Ook nog maar weining geprobeerd moet ik zeggen,

- image geladen

- kanalen laten zoeken

- multicam op 6mhz ingesteld

 

Is er een mogelijkheid om te checken of de kaart daadwerkelijk uitlezen wordt zoals dit kan worden gedaan met een camd3.6xx emu?

Ik kan namelijk wel de kaart ID uitgelezen met camd3.6xx emu, de multicam hardware werkt in principe dus wel.

 

JohnT

Philips DBoxII-ide sat, Sagem DBoxII-ide cable, Nokia DBoxII cable,

Sky Digibox, Samsung DCB-9401R, Topfield TF5300k, DCB-H360R.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...