Ga naar inhoud


astra 3 a (23.5) en Astra 1 (19.2) met 1 schotel


mike2002

Aanbevolen berichten


Net zoals het mogelijk is Hotbird en Astra1 te ontvangen, is ook de combinatie Astra 1/3 mogelijk. De LNB's zitten dan praktisch tegen elkaar. Zelfs op een 70cm schotel is het goed te doen.

Groet,Ger

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mike,

 

Zoals al eerdere berichten blijkt, is dit mogelijk.

Ik heb afgelopen zondag deze configuratie ( Triax 78 + LNB op astra 19.2 + LNB astra 23,5 ) gemonteerd.

De Schotel eerst uitrichten op de 19.2 e en daarna de andere LNB er op de westkant er tegen aan monteren en aan de achterkant tussen de beidde lnb's er iets tussen zetten, zodat de lnb van de astra 23,5 iets schuin naar binnen staat ( zodat de lnb beter in het midden kijkt van de schotel ). Ik heb hier een pvc buisje voor gebruikt ( 16 mm, 5/8" ) Deze LNB heb ik met tyraps aan de andere lnb vast gezet.

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Paardengek,

Ik denk dat we dezelfde hobby hebben, kun je misschien een foto van jouw opstelling op dit forum plaatsen, zodat ik een idee krijg hoe zoiets eruit ziet?


Dat dacht ik al: Iemand, die de astra 23,5 erbij wilt hebben, is meestal iemand, die ook naar de paardenkoersen kijkt. <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />
Helaas kan ik geen foto plaatsen, aangezien ik niet beschik over een digitale fotocamera ( dat is mijn hobby dus niet ).
Simpel gezegd:
Richt eerst de schotel helemaal af op de astra 19.2 graden. Zodanig dat je het maximale eruit haalt bij de meeste transponders. Daarna gewoon de andere LNB naast de eerst genoemde zetten ( aan de westkant ). De LNB's stijf tegen elkaar aan en aan de achterkant iets er tussen zetten. Gebruik een satfinder voor het beste resultaat. ( ik gebruik hiervoor zelf een humax 5400, perfect voor het uitrichten ). Ik heb dit al reeds vele malen zo gemonteerd voor de astra 23,5.
Wil je meer info, bel dan mij zondagmiddag eens op via skype ( paardengek1969 ), dan kunnen we ook over een andere hobby praten. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> ( drafsport )

Met vriendelijke groet, paardengek
Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Okay, ik ga vanmiddag beginnen met de Astra 19.2, dan kan ik morgenmiddag met de 23.5 verdergaan. Zo'n Satfinder is ook een kwestie van handigheid denk ik. Misschien domme vraag hoor, maar als ik begin te zoeken en ik krijg een fluittoon, hoe weet ik dan zeker dat hij op de Astra staat? Moet ik dan via de tv gaan kijken of BVN signaal krijgt?

Ik ben een beginner op dit gebied, onze eigen installatie is ooit door een deskundige aangelegd, maar zelf doen is natuurlijk veel leuker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mike,

 

Met zo'n satfinder kun je niet bepalen welke sateliet je dan "ziet". Maar dan kun je wel zien met een satelietontvanger.

Dus sluit de tv aan op de satelietontvanger en de coax aan de LNB op de schotel. De schotel ongeveer op een elevatie zetten van 28 graden. ( De schotel staat dan iets achterover, je kunt ook iets spelen met de elevatie ) Zet nu de satfinder tussen de satelietontvanger en de LNB. Met het metertje op de satfinder kun je zien, dat de uitslag sterker of minder sterk wordt. Zet het draaiknopje eerst op zijn sterkst. Als de meter in het maximale uitslaat, draai dan het knopje iets terug.

Het uitrichten op de astra 19.2 kan inderdaad het beste op de zender BVN.

Het uitrichten op de astra 23,5 kan het beste op fish video: astra 23,5 e, freq: 11592 V Symbol Rate 27500. FEC 3/4.

Dit is een zender, waarop een klein filmpje is te zien van een zwemmende vis in een aquarium. Het filmpje is ca 15 sec lang en wordt eindeloos herhaald.

 

Heb je volgens jouw een sateliet te pakken en je krijgt geen signaal op je sateliet ontvanger,: Of je hebt een andere sateliet te pakken, dan die je zocht; of je satfinder verzwakt het signaal te veel ( haal in dat geval de satfinder er eens tussen uit. )

Het aankoppelen en los koppelen van je coax ( f-konnector ) kan het beste gebeuren, wanneer de sateliet ontvanger spanningsloos is.

 

Veel succes gewenst, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb de kop er precies naast gezet, verder niets gedaan en zie de vissen zwemmen, werkt prima zo.


Heb je ook een foto van deze opstelling? Ben wel nieuwsgierig hoe het gemonteerd is.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mike,

 

Het is jou dus gelukt <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

De nederlandse paardenkoersen zijn te zien op deze feed:

 

Astra 23,5 e

Frequentie: 12653 Vertikaal

Symbol Rate: 3000

FEC: 3/4

 

Deze feed is vanaf ca 15:50 in de lucht.

De beeldkwaliteit van deze zender is niet echt super. De video bitsroom is namelijk erg laag. Naar mate het contrast groter wordt ( als het buiten donker wordt ) heb je er wat minder last van.

 

Veel kijkplezier, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...