Gast Geplaatst: 9 december 2005 Geplaatst: 9 december 2005 Vorige week is bekend geworden dat KPN, na goedkeuring van de NMA, Nozema zou overnemen. Deze berichten hebben zeer veel stof doen opwaaien. De ministers Zalm en Brinkhorst ontvingen twee open brieven. De eerste was ondertekend door een aantal telco's (Versatel, Tiscali en Wanadoo), de VECAI, Broadcast Partners en het Satellietplatform, de tweede van de mobiele operators, Vodafone, Orange en T-Mobile. Reden voor zorg zijn de dominante positie die KPN inneemt met Digitenne en het volledige monopolie op nieuwe vormen van digitale radio (DAB, DRM) en televisie voor mobiel (DVB-H en DMB). De eerste brief stelt " Het samensmelten van de infrastructuur van Nozema en KPN ontneemt het effect van de splitsing van Nozema en sluit borging van open en non-discriminatoire toegang opnieuw uit. De fusie tussen KPN en Nozema legt dus een belangrijke hypotheek op de digitale toekomst van de convergerende omroep- en telecommarkt en versterkt de dominantie van KPN." En verder: "Aandachtspunt is bovendien dat Digitenne de commerciële DVB-T en DVB-H frequenties vooralsnog gratis heeft gekregen, en dat er pas na zeven jaar een klein deel van de behaalde winst moet worden afgedragen als betaling voor de frequenties. Als Digitenne in handen van KPN komt, en KPN met haar product KPN-TV de belangrijkste afnemer is van Digitenne, kan via interne verrekeningen vrij gemakkelijk de toekomstige betaling voor de frequenties in gevaar komen. De facto komen hierdoor waardevolle frequenties gratis in handen van een commerciële partij, met voorbijgaan aan de normale procedures die hiervoor bestaan". De andere mobiele operators maken zich zorgen dat broadcast-TV naar mobiel nu exclusief naar KPN zou gaan: "Het concurrerend aanbieden van broadcast (onder andere digitale televisie) op basis van 3G mobiele technologieën in de nabije toekomst wordt erg moeilijk als KPN zowel beschikking heeft over alle DVB-H frequenties als een groot deel (rond de 50%) van het frequentiespectrum voor mobiele telefonie. Het toegestane gebruik van de frequenties van DVB-H zal in de nabije toekomst worden verbreed, waardoor nog meer concurrerende diensten voor mobiele telefonie oneigenlijk en laagdrempelig binnen het handbereik van KPN komen." Bron: broadbandtvnews
Gast Geplaatst: 9 december 2005 Geplaatst: 9 december 2005 Wat zal dat gaan betekenen voor DVB-s dan? (satelliet) Gezien het satellietplatform die eerste brief heeft ondertekend?
Jorgen Geplaatst: 9 december 2005 Geplaatst: 9 december 2005 Ik snap dat een monopoliepositie voor de concurrenten en uiteindelijk ook de consumenten onvoordelig is. Maar steeds wordt erin KNP gesneden, steeds als KPN iets nieuws doet of koopt worden ze tegengehouden, of doet men verwoede pogingen hiertoe. Is dat nu vrije-markt-economie? In hoeverre is het nadelig danwel voordelig als KPN daadwerkelijk zijn zin krijgt? Voorheen veel plezier gehad van Topfield 5000 PVR - 300 GB, Aston 2.18, Wisi Orbit 80 cm, Grundig 0,3 QuadPapa & Mama †
Gast Geplaatst: 9 december 2005 Geplaatst: 9 december 2005 De ene monopolist neemt de andere over..het kan alleen nog maar erger worden.
Gast Geplaatst: 9 december 2005 Geplaatst: 9 december 2005 Je zou het toch ook anders kunnen bekijken. Met de overname door KPN wordt DVB-T een echte serieuze concurrent van DVB-C. Dat heeft CD met DVB-S tot nog toe niet gered.
Gast Geplaatst: 10 december 2005 Geplaatst: 10 december 2005 Citaat: In hoeverre is het nadelig danwel voordelig als KPN daadwerkelijk zijn zin krijgt? KPN zal de landelijke en regionale publieke omroepen gratis (voor de aanbieders) doorgeven via DVB-T. Voor de overheid is dat een leuk cadeautje, want dan hoeven er geen miljoenen subsidies naar de provincies om ze op de satelliet te krijgen. Daarmee maakt de KPN effectief een einde aan de satelliet-ambities van de regionale omroepen. Slechte ontwikkeling voor de schotel.
Satwatcher Geplaatst: 10 december 2005 Geplaatst: 10 december 2005 Citaat: Citaat: In hoeverre is het nadelig danwel voordelig als KPN daadwerkelijk zijn zin krijgt? KPN zal de landelijke en regionale publieke omroepen gratis (voor de aanbieders) doorgeven via DVB-T. Voor de overheid is dat een leuk cadeautje, want dan hoeven er geen miljoenen subsidies naar de provincies om ze op de satelliet te krijgen. Daarmee maakt de KPN effectief een einde aan de satelliet-ambities van de regionale omroepen. Slechte ontwikkeling voor de schotel. Dat hoeft natuurijk niet een slechte ontwikkeling voor schotelbezitters te betekenen. Als de Nederlandse satellietprovider nu eens, om de strijd met dvb-t op dit gebied aan te gaan, nu ook eens zal besluiten om die extra transponder erbij te huren en daar de regionale omroepen op te plaatsen dan is er natuurlijk niets aan de hand. Maar ja, geld uitgeven voor CDS is altijd een moeilijke zaak geweest. En ja doet men dat niet zal men zeker de boot gedeeltelijk misse. Voor veel mensen is betere beeldkwaliteit van ondergeschikter belang dan zenderaanbod. En ook al is het zenderaanbod kwantiatief zwakker van KPN is het zeker als ze de regionale omroepen allemaal gaan doorgeven kwalitetief voor meer mensen beter te noemen. De tijd gaat dringen voor Canal Digitaal. Zendertjes als Xtreme en Reality bij je zenderpakket toevoegen is leuk (en makkelijk omdat je het alleen maar van andere transponders hoeft te plukken) maar eigenlijk zit het merendeel van de abonnees gewoon te wachten op andere zenders zoals NASN en de regionale omroepen. Satwatcher ---------------------------------------
dirkjan333 Geplaatst: 10 december 2005 Geplaatst: 10 december 2005 het wordt tijd cds , kpntv moeielijke gaat maken en klanten verleid tot schotelte kopen , als cds slim is doen ze de belgen in goedkoopste paket goeie treker dus meer klenten die komen . groeten dj
Gast Geplaatst: 10 december 2005 Geplaatst: 10 december 2005 CDs kan het KPN niet meer moeilijker maken. Er zijn steeds meer gemeente's bezig met een anti schotel beleid en een landelijk KPN tv netwerk zal dat gedrag nog meer versterken. Er is dan immers keen kabel meer nodig. Zelfs hier in Friesland in het boerenlullen dorpje Blija heeft de gemeente in samenwerking met de woningstichting al kenbaar gemaakt dat schotels per helft 2006 van de daken/muren af moeten. Het is de hoogste tijd dat CDs de handen uit de zakken haalt en begint met een stevige lobby in politiek Den Haag en televisie verzorgend Nederland. Meer leuke zenders, vooral kindvriendelijke zenders als Boomerang en niet te vergeten alle lokale tv zenders, zou CDs bij het publiek ook meer sympathie opleveren.
marco24 Geplaatst: 11 december 2005 Geplaatst: 11 december 2005 Citaat: Meer leuke zenders, vooral kindvriendelijke zenders als Boomerang en niet te vergeten alle lokale tv zenders, zou CDs bij het publiek ook meer sympathie opleveren. ben ik mee eens maar is dat ook rendabel voor cd met de kabel betalen we gerust 15,50 per maand en met de schotel is 2,50 al veel te veel. en kpn heeft een goede marketing , doet me denken aan de mobiele telefoon handel toestel/ontvanger flink gesubsidieerd , en dat in de maandelijkse prijs doorberekenen. wel slim want de consument denkt dat het bijna gratis is. maar wil niet zien dat de maandelijkse kosten ook oplopen en de schotel , beter beeld , meer zenders , minder of nauwlijks maandelijkse verplichtingen, maar wel een hoge aanschafprijs , en weinig deskundigheid bij de winkelier (installatie). op termijn vaak wel veel goedkoper. ik denk dat kpn een goede zet doet en cd wel met tegenactie moet komen. nu heeft cd nog een voorsprong met de landelijke dekking , maar die is met een jaartje verdwenen.
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen