Ga naar inhoud


Actie voor Congo bij 3FM van start


Gast moral

Aanbevolen berichten


De regering stelt 8,5 miljoen euro beschikbaar voor hulp aan Congo. Ook wil zij het geld dat met de actie 'Red een kind in Congo' wordt opgehaald met één miljoen euro vermeerderen. Een motie van VVD-Kamerlid Zsolt Szabo om de actie van radiozender 3FM te ondersteunen is unaniem door de Kamer aangenomen.

 

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne (CDA) ontraadde de Kamer dinsdag het 'hartverwarmende' initiatief te steunen. Zij zegt dat het benodigde geld wordt afgehaald van de huidige financiële hulp aan het Afrikaanse land. De minister noemde zo'n handelswijze 'vestzak, broekzak'. Een woordvoerder van de minister zegt dat Van Ardenne 'haar best zal doen de motie uit te voeren'. Volgens Szabo heeft ze daarvoor eerst toestemming van minister van Financiën Gerrit Zalm (VVD) nodig.

 

Het initiatief van 3FM verdient steun, omdat het gaat om 'concrete hulp' aan het door burgeroorlog geplaagde land. Bovendien komt het initiatief 'vanuit de samenleving', zegt Szabo woensdag. Het Kamerlid laat weten blij te zijn met de steun voor zijn initiatief. "De motie heeft zelfs steun gekregen van de Wildersen, Nawijnen en Lazrakken in de Kamer. Dat is uniek." Dinsdag stond de teller van de 3FM-actie op 137.877 euro.

 

De 8,5 miljoen die Van Ardenne beschikbaar stelt voor hulp aan het Afrikaanse land wordt besteed via het VN-Actieplan voor Congo. Dat is een programma waarin 'rijke landen en internationale hulporganisaties via één gezamenlijk fonds en één programma hulp verlenen', meldt het ministerie van Buitenlands Zaken. Het actieplan moet leiden tot een efficiënte aanpak van de 'alarmerende, humanitaire situatie' in Congo.

 

3FM: Congo fotocrop.12-21-2005.0049.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...