Ga naar inhoud


Politiek wil na mogelijke Big Brother fraude toezicht notaris


tellar

Aanbevolen berichten

Politiek wil na mogelijke Big Brother fraude toezicht notaris

 

Programma’s die massaal oproepen te sms-sen moeten verplicht gecontroleerd worden door een notaris.

 

Dat vindt SP-kamerlid De Wit. Ook regeringspartij CDA vindt de huidige situatie, waarbij niemand toeziet op een eerlijk verloop van de sms-stemmingen op tv, ’onacceptabel’. Golden Bytes, het bedrijf dat voor Big Brother het sms-verkeer afhandelt, verklaart bij monde van directeur J.Kuipers, dat meer controle ‘geen kwaad’ zou kunnen.

 

,, Als je ziet wat voor mogelijkheden tv-bedrijven hebben om de boel te belazeren, is het eigenlijk ongelooflijk dat adequaat toezicht nog niet is geregeld" , aldus De Wit.

 

Morgenavond vindt de finale plaats van reality-soap Big Brother op Talpa. En wéér is er ophef over het programma. Oud-bewoner Gert Jan De Boer, die meedeed met aan Big Brother in 2001, zegt aangifte te gaan doen tegen Endemol. Hij beweert dat er vollop wordt gefraudeerd bij het programma en dat niet bewoonster Sandy, maar hij had moeten winnen.

 

Een paar maanden geleden nog ontstond commotie na de exit van bewoonster Linda. Terwijl presentatrice Bridget Maasland het volk nog opriep om massaal te sms-sen stond al zeker een half uur op teletekst te lezen dat zij het huis zou gaan verlaten.

 

De Wit: ,,De tv-branche heeft onlangs een gedragscode afgesproken. Daarin is wel voorzien van een klachtencommissie, maar staat geen letter over onafhankelijke controle. Volstrekt onaanvaardbaar." Kamerlid Algra van het CDA is het daar bij eens. Hij vindt dat justitie vaker aangiften tot de bodem moet uitzoeken. ,,Want zo lang die zenders met gesjoemel wegkomen, blijft het bestaan.’’

 

Ook nu ontkent Big Brother-producent Endemol in alle toonaarden dat er gefraudeerd wordt. Een zegsman van het bedrijf erkent dat er nooit notarieel toezicht is geweest op het verloop van de stemmingen en dat het tv-bedrijf dat ook nooit heeft beweerd.

 

RTL laat weten dat ook bij de populaire talentenjacht Idols geen controle door een notaris wordt uitgeoefend. Ook in dit programma worden kijkers voortdurend opgeroepen om te stemmen op hun favoeriet. ,,De vorige editie hadden we wel een notaris, maar toen kregen we weer het verwijt dat we die hadden omgekocht", zegt een woordvoerster. ,,We doen het toch nooit goed."

 

_____________________________________________________________________

 

Ik juich dit toe. Ik krijg de laatste tijd het idee dat we massaal belazerd worden bij dit soort dingen. Ik geloof deze beschuldigingen richting BB ook wel. Laatst stond er op teletekst bij Talpa al de uitslag terwijl de liveuitzending nog helemaal niet geweest was.

Een van de grootste gevallen van oplichting, vond ik laatst een datingprogramma waar twee vrouwen uit Den Haag een datingbureau runnen en mensen koppelen. Een vriend van mij heeft bij dat datingbureau gewerkt en wist mij te vertellen dat de eerste vrouwelijke kandidate eigenlijk bij dat datingbureau werkte! En natuurlijk was het een glansrijke match. Hoeveel sms-stemmingen of reality-series zijn dan eigenlijk wel niet in scene gezet? Ik vermoed heel wat.

____________________________________________________

Visiosat Bisatellite. Sky Digibox, DM7020S(120GB) en een DM600PVR(120GB). Sky Movieworld/CDS Family+Versatel/TVVLaanderen

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hier stond gisteren RTL Boulevard op en daar werd dit onderwerp ook besproken, het schijnt dat er meerdere malen is gevraagd om de computer uitdraaien van de stemmingen en Talpa heeft/wil deze niet (kunnen) overleggen.

Redenen hiervoor zijn: zoekgeraakt en/of al vernietigd.

 

Tuurlijk joh <img src="/forums/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Edit: de stemmingen verlopen mijn inziens ook veel te grillig, iemand die van 18 naar 30 procent gaat in een half uur <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

Dit kan maar 3 dingen betekenen.

 

1. er word zeer weinig gestemd met als gevolg dat een klein aantal stemmen de uitslag drastisch kan beinvloeden.

2. er word massaal gestemd.

3. er word met de uitslag geknoeit.

 

Tsja....als ik dan toch moet kiezen <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Och, het zal die omroepen worst wezen wie er als winnaar uit de bus komt. Hun taak is om een programma samen te stellen dat voldoende animo en controverse heeft om de kijkers aan te buis te houden, zodat ze de nodige reklame-ruimte ten gelde kunnen maken. Als dit betekent dat er moet een loopje genomen worden met de kijkers-stemmen dan zullen ze dit zeker niet laten, ook al omdat er op dit vlak helemaal niets gereglementeerd is.

Bovendien horen ze per verstuurde SMS de eigen kassa rinkelen, dus loont het wel om populaire kandidaten achteraan de lijst te zetten, zodat er massaal op die personen kan gestemd worden.

Ik ken iemand die in de jury zat van Idool 2003 op VTM, en die zei achteraf dat allen één groot mediacircus was, waar niets aan het toeval werd overgelaten. Het was de jury die besliste wie op de "pijnbank" moest gaan zitten, niet het publiek. Men hield enkel rekening met de opgestuurde stemmen om te beslissen wie naar huis gestuurd werd, maar voor de rest werd alles van bovenuit georchestreerd.

Dat zal voor die andere programma's ook wel zo zijn !

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach....Brood en spelen, net als in Ceasar's tijd..maak ik me niet druk om.

Heb wel wat anders te doen. Zonde van m'n tijd om daar en ergie in te steken.

Grts Henk <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ach....Brood en spelen, net als in Ceasar's tijd..maak ik me niet druk om.
Heb wel wat anders te doen. Zonde van m'n tijd om daar en ergie in te steken.
Grts Henk <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />


Precies... degene die dit zo prachtig mooi vinden, zullen toch wel blijven sturen, of het nu €0.10 of €10.00 per sms kost en ook al weten ze dat ze bedondert worden. Bovendien wordt je als kijker toch als gef*ckt want ze laten alleen zien wat ze willen laten zien en beinvloeden daarmee al de opninie
Er is maar 1 ding dat helpt en dat is niet meer kijken! Ik geef alvast het goede voorbeeld!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...