Ga naar inhoud


Zware nederlaag Premiere


Gast Tukkerman

Aanbevolen berichten

Vandaag heeft Premiere een grote nederlaag geleden, wegens het verlies van de duitse voetbal rechten.

Gelijk na het persbericht was het aandeel Premiere al met 45% gedaald.

Nieuwe rechthebber is Pay TV Arena, en van wat bekend is een kabel consortium.

Op welke manier de wedstrijden komend jaar worden uitgezonden is tot nu toe nog niet bekend.

Zoals nu weer duidelijk wordt kan een bepaalde arrogantie, de val extra hard maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi,

 

Dit bericht zie ik met gemengde gevoelens tegenmoet:

Enerzijds wordt de arrogantie van Koffler en Co (ook nog eens mede als gevolg van de recente hack) afgestraft. Wie kent nog de "overlijdensadvertentie" van Koffler betreffende de "Schwartzseher"? Is deze nog ergens beschikbaar?

Anderzijds zal dit ook de hobbyisten op de een of andere manier op extra kosten jagen om dezelfde dingen te kunnen blijven zien zoals ze nu door Premiere worden gebracht.

 

Groet, ALbert!

Vu+ Uno (VTI), Vu+ Duo (OpenPLI), Xtreamer, Panasonic PV80, Sony Bravia 24EX320, Sony DTS, T55 met Satcon 4/1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Crisis bij Premiere na verlies voetbalrechten

 

Vandaag heeft de Duitse betaaltelevisieaanbieder Premiere een gevoelige tik gekregen. De voetbalrechten voor de komende jaren betreffende de Duitse Bundesliga zijn niet meer in handen van dit bedrijf uit München. De DFL, de koepelorganisatie van Duitse voetbalclubs, heeft de rechten voor betaaltelevisie, het belangrijkste rechtenpakket, aan het consortium Arena gegeven. Hoofdaandeelhouder in het consortium Arena is het bedrijf unity Media dat in totaal met haar dochterbedrijven 6 miljoen Duitse huishoudens van kabelsignaal in Duitsland voorziet. Belangrijkste kabelbedrijf in Unity Media is Kabel Deutschland (KDG).

 

Direct na het bekend worden van het nieuws dat Premiere het in de toekomst zonder de rechten van het voetbal moest stellen stortte de beurskoers van het bedrijf helemaal in. Aan het eind van de beursdag verloor het aandeel Premiere meer dan 39 procent en eindigde op een recorddieptepunt van 14,29 euro per aandeel. Analisten en aandeelhouders zijn het er over eens dat het verlies van de voetbalrechten tot een abonneedaling van Premiere zal gaan leiden. Het bedrijf heeft op dit moment nog 3,2 miljoen abonnees. Analisten denken dat in het meest zwarte scenario dit aantal gehalveerd zou kunnen gaan worden.

 

 

Premiere heeft vanmiddag aangekondigd dat het per 1 augustus 2005 de prijzen van abonnementen drastisch zal gaan verlagen. Vanaf deze datum is Premiere officieel zonder uitzendrechten van de DFL bundesliga voetbalwedstrijden. Exacte bedragen over de verlaging wilde Premiere vanmiddag nog niet geven.

 

Ook voor het HDTV betaalpakket van Premiere, dat onlangs van start is gegaan, heeft dit alles grote gevolgen. Belangrijste peiler van dit HDTV pakket was ongetwijfeld het uitzenden van voetbalwedstrijden in HD formaat. Dit is nu ook niet meer mogelijk. Premiere chef Kofler liet nog wel de deur op een klein kiertje door te zeggen dat wat betreft HD uitzendingen van het Duits voetbal er mogelijk gepraat zou kunnen worden met de nieuwe rechtenhebbende Arena om een sublicentie voor HD voetbaluitzendingen te krijgen. Uit diverse marktonderzoeken blijkt dat Premiere veel minder abonnees van het HDTV pakket zal hebben als hierin geen voetbalzender die Duitse voetbalwedstrijden live in HD formaat uitzendt.

 

Arena heeft overigens vanmiddag direct bekend gemaakt dat het voetbalaanbod ook via de satelliet gezien kan worden. Over de exacte details kon men vanmiddag nog niet veel zeggen alleen dat het voetbalaanbod via de kabel en satelliet niet meer dan 20 euro per maand voor de consument zal gaan kosten.

Dat was ook een harde eis van de voetbalclubs in Duitsland. Kabelaanbieders in Duitsland verwachten dat door het verwerven van de live voetbalrechten door Arena er een zeer grote vraag zal komen naar kabeldecoders. De verwachting is echter niet dat er schaarste zal gaan optreden in Duitsland. Ook verwachten media analisten dat DVB-T in Duitsland positief zal meegenieten van de verandering van voetbalrechtenhebbende. Premiere stelde als harde eis dat samenvattingen op een vrij kanaal niet voor 22.00 uur ’s avonds op de speeldag te zien mochten zijn. Arena stelt deze eis niet. Omdat de uitzendrechten van de samenvattingen vandaag naar de ARD is gegaan en deze zoals vroeger in de vooravond de Sportschau zal gaan uitzenden met voetbalflitsen verwachten analisten een grote stroom nieuwe gebruikers van het digitale terrestoriale televisienet.

 

Bron $#@%!%#$#@#!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hele goede zaak..voetbal: volkssport nr.1 hoort thuis op de free-TV kanalen. <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Vanmiddag geeft Arena bekend hoe één en ander op de buis gaat komen.

Citaat:
Premiere heeft vanmiddag aangekondigd dat het per 1 augustus 2005 de prijzen van abonnementen drastisch zal gaan verlagen.

Ik neem aan dat hier 2006 bedoeld wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Arena bevestigt officieel satellietverspreiding Duits live voetbal

 

Het Duitse kabelconsortium Arena, die gisteren de live uitzendrechten voor het Duitse voetbal wist te bemachtigen, zal vanaf het voorjaar 2006 beginnen met het aanbieden van voetbalwedstrijden uit de Duitse Bundesliga meldt de internationale persdienst Reuters.

 

De prijs voor het pakket zal rond de 20 euro gaan kosten en met dit pakket kan de consument alle wedstrijden uit de Duitse voetbalcompetitie live zien. Dit heeft Arena gisterochtend op een persconferentie bekend gemaakt. Arena woordvoerder Bernard de Roos benadrukte nogmaals dat het voetbalaanbod zowel via de kabelnetten als via de satelliet door de consument bekeken kan worden. Verdere bijzonderheden over uitzendsatelliet, of er nog een televisiepakket aan het voetbalpakket gekoppeld gaat worden bij satellietverspreiding of van welk coderingssysteem men gebruik gaat maken kon de Arena woordvoerder op dit moment nog niets zeggen.

 

 

Bron: $#@%!%#$#@#!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...