Ga naar inhoud


audio gekocht


Gast bjorn.

Aanbevolen berichten


  • Reacties 53
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Citaat:
Voor alleen audio is dat inderdaad nog altijd beter.

 

Dat is wat kort door de bocht. Super Audio CD's bijvoorbeeld zijn toch heus opgenomen in 5.1, en met een 'audio' kwaliteit 5.1 speaker set klinkt dat ook heel mooi ruimtelijk. Het voegt wel degelijk iets toe aan 'ouderwets' stereo. En dat geldt zowel voor klassiek als andere muziek vormen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dat is wat kort door de bocht. Super Audio CD's bijvoorbeeld zijn toch heus opgenomen in 5.1, en met een 'audio' kwaliteit 5.1 speaker set klinkt dat ook heel mooi ruimtelijk. Het voegt wel degelijk iets toe aan 'ouderwets' stereo. En dat geldt zowel voor klassiek als andere muziek vormen.


Ze zijn niet allemaal in 5.1 gemixed. Maar die klinken wel het fijnst naar mijn mening.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je hier een mening vraagt aan anderen,moet je erbij nemen dat je ook een eerlijk antwoord krijgt ! soms is dat niet wat je wilde horen want ieder denkt dat zijn keuze uiteindelijk de goede is.

Ik moet je meegeven dat een klank die uit een "boombox" en een set melkkartonnetjes komt nooit kan worden vergeleken met de klank die uit een box komt die ettelijke keren meer weegt en kost ! het verschil zit hem ergens.

Maar als je audio wilt beleven moet je compromissen sluiten bij de één is dat in de prijs en bij de andere is dat in ruimte. uiteindelijk betaal je voor je melkpakjes een pak te veel in vergelijking met andere merken die voor dit bedrag toch wel een andere sound geven. maar het is en blijft altijd hetzelfde:

over smaak en geur valt niet te discuteren ! wel over het al of niet plaats maken in de woonkamer voor een wat groter uitgevallen melkpak.

je hebt ze van 59 euro/stuk en je hebt ze tot 59.000 euro/stuk aan u de keuze.

prettig nieuwjaar.

------------------------------------------------

VU duo - dreambox 7000/160Gb -T90 4sats

Als je niets kan zeggen die mooier klinkt dan de stilte, zwijg dan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat ben ik wel met je eens Grunnsat,ik refereerde dan ook naar het bericht van Bromtol."Ik kan zo genieten van mijn xanadu-boxen. het zijn er maar twee, maar liever dat dan een 5.1-setje".Waar jij het over hebt, zoiets noem ik dan geen "setje"meer. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is een natuurkundig feit dat het formaat van de klankkast het frequentiebereik van de speaker mede bepaalt. Hoe lager de frequentie, hoe groter de klankkast moet wezen. Nu is het zo dat met de Bose melkpakken de klankkast minimaal is, dus dat de redelijk weer te geven frequenties pas vrij hoog beginnen. Nu hebben ze dat bij Bose proberen op te lossen door de sub-woofer ook midden frequenties te laten weergeven. Maar daar zit nou juist het "stereo" beeld in. Dus je stereo beeld wordt verkracht omdat het uit een punt komt. Ook is de sub-woofer, ondanks de optimalisaties, niet echt geschikt voor de middentonen. Dus je gaat een heel midden gebied "missen". Wat ik hoor als ik naar een Bose melkpakken systeem luister is een heel hoop laag en een heel hoop hoog. Maar misschien zijn mijn oren ook niet 100% <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> .

 

De versterker die je gekozen hebt is een prima versterker. Echter de speakers die je gekozen hebt zijn van een zodanige kwaliteit dat je beter wat minder geld zou kunnen uitgeven aan de versterker. Je moet niet vergeten dat het altijd een (financieel) compromis is tussen de versterker en de speakers. Je zoekt meestal naar een uitgebalanceerd systeem, en bij jouw keuze is het niet echt gebalanceerd. Ik ga er nog altijd van uit dat om een gebalanceerd systeem te krijgen dat je ruwweg voor 2 speakers (de stereo front speakers) ongeveer 50%-100% van de versterker prijs moet betalen. Dan moet je daarbij nog de surround speakers kopen die klankkleurtechnisch gelijkwaardig zijn. (Anders gaan de effecten in de films wel erg "vreemd" klinken!)

Er zijn vele merken speakers te koop, van groot tot klein, allemaal met hun eigen klankkleur. Mijn advies is laat je leiden door je oren in eerste instantie en niet door je ogen of de verkoper!

Als je een redelijke set wilt kopen dan zijn er vele te koop. Echter ze zullen nooit zo klein als de Bose melkpakken worden, maar zullen gegarandeerd (veel) beter klinken.

Mijn ouders hebben een complete set van Elac in gebruik, en ik moet zeggen dat het vrij goed klinkt. En echt duur was het ook niet (1500 euro voor 5 speakers + sub woofer).

Maar ga eens luisteren naar de verschillende speakers, en maak je eerste keus eens. Schrijf ze op, en ga een dag of twee later nog een keer blind luisteren. Dan zal je erachter komen dat je andere speakers kiest, en misschien 1 set die hetzelfde is. Dat is dan waarschijnlijk de beste voor jouw.

 

Al met al is het niet zo gemakkelijk <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> .

 

Suc6!

 

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geluid is iets daar moet je niet teveel over discussieren.

Ga gewoon als je weer eens een mooi CD-tje gekocht heb langs een echte audiozaak en luister gewoon even in de winkel. Daarna naar huis en CD-tje weer opzetten.

 

Wat hoor je? Dat 1 van de volgende combi's gewoon echter, warmer, voller, rustiger, natuurlijker klinkt, bv:

 

NAD versterker met Kef speakers

Rotel versterker met B & W speakers

Arcam versterker met Mission speakers

 

En die speakers zijn nog mooi meubilair ook, geen fisherprice aan een dropveter waar de kat nog mee aan de haal gaat.

Marketing of niet. Echt goed geluid komt uit een echte versterker en 2 echte speakers. Dat was altijd al zo en dat is nog steeds zo.

 

Daarom klinkt het bij concerten, bioscopen, disco's vaak redelijk goed. Omdat ze daar vast houden aan een bepaald principe. En zo duur hoeft het helemaal niet te zijn.

 

Dus geen zilver gespoten Aziatisch plastic, tot de nok gevuld met IC-tjes.

Dat spul is alleen maar gebouwd om flinke corporate profits mee te maken en kan niet eens gerepareerd worden als iets stuk gaat. Peperduur dus eigenlijk.

 

Ga je 5.1 dan wordt je budget voor elke speaker en versterker kanaal zo maar 2/3 x kleiner. Waar blijft de kwaliteit dan?

 

En nog belangrijker; mensen kunnen vaak niet eens 2 speakers goed plaatsen in hun woonkamer. Laat staan 5.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan t niet laten om hier even te reageren deze boxen zijn door mij zelf gemaakt zijn min of meer niet op te blazen met rockfortpunch en piezo hebben 99 e per stuk gekost over low budget gesproken.groetjes

post-17705-1318258482,3329_thumb.jpg

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat kan. Is ook niet eens zo goedkoop voor zelfbouw.

Een kleine Kef, B & W of Mission kost ook niet eens zo veel. Maar het klinkt wel goed.

 

En zo'n zelfbouw klinkt waarschijnlijk ook een stuk beter dan het bekende zilvergespoten plastic, vooral als je goed componenten gebruikt. Alleen het filter blijft een beetje moeilijk te ontwikkelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...