Ga naar inhoud


Tips bij installeren nieuwe versie Gemini?


FrankAdem

Aanbevolen berichten

Omdat Gemini 2.60 nu uit is, zal ik die uiteraard installeren. Toch duurt het installeren altijd erg lang omdat ik eerst heel wat bestanden moet kopiëren van de vorige versie, en die dan weer moet configureren en uploaden enz. Heeft iemand tips om dat sneller te doen verlopen? Ik gebruik FWPro (DM7020)...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Volgens mij werkt dat niet in de flash.

Ikzelf maak dankbaar gebruik van de smart settings optie, deze neemt vrijwel alle instellingen en boeketten over van de image die op dat moment actief is. Helaas bij flashen is er geen actieve image, dus ook niets over te nemen.

Dit is één van de voordelen van multiboot.

Ik kies voor een basis in de flash die verder zo kaal mogelijk is (wel een emu voor CD kaart) en dus geschikt is voor basisfunctie TV kijken en zet de werkimages op multiboot USB, HD of CF. De basisimage heeft uiteraard wel alles wat mee moet naar nieuwe images, maar het is geen probleem om een multiboot image actief te hebben en daar de boel van over te nemen.

De reclame duurt tegenwoordig langer dan het installeren van een nieuw image. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

PS

de advanced settings werkt voor plugins, maar helaas niet allemaal, vooral door verschillen in bestandslokaties, ook de emu's moet je zelf nog installleren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat vaak wel werkt voor de flash image, zeker als het een nieuwe versie is van een bepaalde image (bijv. van Gemini 2.50 naar 2.60) MITS de locaties voor diverse bestanden niet gewijzigd zijn, is de var te kopiëren en deze na installatie terug te zetten. Enige risico is dat bepaalde plugins niet zullen werken omdat er wijzigingen zijn doorgevoerd in de basis van de image.

Je loopt enig risico op deze wijze, maar met een kopie van de oorspronkelijke var is eventueel leed ook weer snel opgelost.

 

En veel, met name boeketten, is ook via kopie settings van DCC of FWP snel terug te zetten. De zenderlijsten en boeketten zet ik terug met de blije lama.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wat vaak wel werkt voor de flash image, zeker als het een nieuwe versie is van een bepaalde image (bijv. van Gemini 2.50 naar 2.60) MITS de locaties voor diverse bestanden niet gewijzigd zijn, is de var te kopiëren en deze na installatie terug te zetten.


De vraagsteller gebruikt een 7020, en die werkt een beetje anders (gelukkig).

Ik maak overigens meestal een backup van m'n /etc/enigma directory (config, services en bouquetten), die ik na elke nieuwe installatie terugzet.

De rest (plugins, softcams etc) kan je beter gewoon weer downloaden in je nieuwe image, heb je ook meer kans dat het werkt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...