Ga naar inhoud


computer voor nostalgische mensen


jacobus

Aanbevolen berichten

Cy****t komt met computer voor nostalgische mensen

ZPC-9000 doet sterk denken aan Commodore en Amiga Nieuws van vandaag:

Het nog niet zo bekende bedrijf C*****t heeft voor de liefhebbers een Pentium-4 computer in de aanbieding die alle onderdelen, op de monitor na dan, in het toetsenbord heeft zitten. Mensen met, zoals ondergetekende, aardig wat jaartjes achter de rug zullen in de ZPC-9000 het concept herkennen van de C64, Amiga 500, Atari ST en SchneiderPC.

 

De ZPC-9000 is naar wens verkrijgbaar met een Intel Pentium-4 processor 478 of een Celeron D. De maximaal verkrijgbare kloksnelheid is 3,2 GHz. Verder heeft de ZPC-9000 een 865GV chipset van Intel wordt DDR-SDRAM ondersteund (van 256 MByte tot 2 GByte). De geïntegreerde Intel-Extreme- Graphics-2-Chip, die gebruik maakt van het werkgeheugen van de ZPC-9000, moet voor de beeldweergave zorgen.

 

 

 

Als vervanging voor de muis biedt de ZPC-9000 een touchpad. Het geluid wordt verzorgd door een AC97-chip die 5.1 Dolby-Digital-Sound weet te produceren. Het geluid wordt weergegeven door twee geïntegreerde luidsprekers die elk een vermogen hebben van 2 Watt.

 

Voor de benodigde communicatie met de buitenwereld beschikt de ZPC-9000 over een Gigabit Ethernet-aansluiting, 4 USB-poorten, een paralelle poort, ondersteuning voor DVI en S-Video en een kaartlezer die weg weet met de formaten CompactFlash, MMC, SD, Memory Stick en SmartMedia.

 

De "toetsenbord-computer" heeft als afmetingen 47x22,9x6,35 cm en weegt 3,4 kilogram. Het externe 120-Watt netspanningdeel weeg nog eens 500 gram extra. wk01-014.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


"Mensen met, zoals ondergetekende, aardig wat jaartjes achter de rug zullen in de ZPC-9000 het concept herkennen van de C64, Amiga 500, Atari ST en SchneiderPC."

 

Heb je er al ervaring mee dan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

TFT eraan en een ideale Woonkamer Machine. Hoop dat ie passief gekoeld is, huize kimble is nu net een dameskapsaolon met al die fohnen. Niet zo erg, maar als ze dezelfde toerentallen draaien gaat het zo leker resoneren.

 

Vindt hem persoonlijk wel mooi.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou er een muis bij doen i.p.v. die notebookbediening. Maar ook betere speakers dan zulke gleufjes.

En een mooi scherm inderdaad. Eigenlijk alles behalve dit monster. Als je drive kapot is, heb je een probleempje <img src="/forums/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

 

€ 570,- lees ik zonder scherm. En zonder FireWire. Kan evenals Mac ook in wit...

Lijkt mij niet een toppertje die we straks overal gaan zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat "commodore" gevoel waar jij het over hebt komt niet zozeer door de computers die er destijds waren maar door de manier hoe het werkte en opgezet was.

 

Net zoals er meerdere spelcomputers zijn en je bij Nintendo dat gevoel erbij krijgt wat ik mis bij de Xbox en Pleestation..

 

Persoonlijk gevoel dus..

 

Dit is gewoon een grote laptop zonder scherm..

 

Voor de rest gewoon windows met alle voor en tegens en wat we van de Pc kennen...

Het "Big C" gevoel is lijkt me na een paar seconden alweer weg met dit apparaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb overlaatst met de atari flashback gespeeld. Over flashback gesproken

atariflashback-3.jpg

GEWELDIG <img src="/forums/images/graemlins/rockon.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/rockon.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/rockon.gif" alt="" />

Groetjes

Sunny Sat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net iets goedkoper, 1199,- NLG voor de 1541 (floppydrive) heb ik iets meer betaald. Ding nog omgebouwd met Speeddos, later een Epromprogger en 3,5 inch floppy drive.

 

Auwwww wat waren die floppy's duur. Voor de 5,25 floppy's was er snel een "perforator".

 

Heb het nog steeds behalve de voorgangers en de opvolgers.

 

 

Die pc die hier staat doe me overigens denken aan die 80286 een dikke 14 jaar terug in de kleuren blauw en een knal gele. Die hadden 2 ISA sloten en ook alles zat er verder in. Ook passief gekoeld met 20 Mb harddisk.

 

Denk dat er toch wel een markt voor is. Met name scholen, bedrijven ed. Prijs is natuurlijk veel te hoog maar zal ongetwijfeld naar de 325-350 gaan.

 

De marktvraag zal ongetwijfeld hier iets aan doen. Maar Windhoos erop..... nuhhh. Kan wel maar dan flink uitgekleed en open-office e.d. er standaard bij.

 

Afwachten maar......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb enige tijd geleden een data dvd gedownload met daarop een c64emu plus ongeveer 15000 games, daar heb ik ook wel wat flashbacks bij beleeft <img src="/forums/images/graemlins/rockon.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/rockon.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...