Ga naar inhoud


Heeft iemand ervaring met Wintv Nexus-CA?


TexasRanger

Aanbevolen berichten


Da's dezelfde kaart als een "Technotrend Premium DVB-C 2300 Hybrid" alleen wat duurder (Hauppauge merk kost geld). Ongeveer 170 euro bij de meeste duitse shops.

 

Daar moet voor Digitale TV ontvangst nog wel een CAM-houder (60 euro) en CAM module bij, zal wel een AlphaCrypt CAM 3.05+ worden als je Essent/TvHome/Casema wilt kijken, kost je weer zo'n 100 euro.

 

De kaart kan inderdaad beide signalen ontvangen, Showshifter kan dat echter nog niet (pakt bij deze kaart alleen digitaal). De meegeleverd driver/softwaresuite kan het natuurlijk wel, maar die software is niet fantastisch ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Grim, bedankt voor je reactie.

 

Ik heb nog wat op internet zitten zoeken naar info over deze kaart en ik moet zeggen dat hij toch wel interessant is. Vooral ook omdat hij een hardwarematige mpeg decoder heeft. Alleen de prijs en wat er allemaal nog bij komt is wat minder...

Ik heb nog wat gezocht naar 'alternatieve' software voor deze kaart, maar heb niet veel kunnen vinden. Misschien dat er hier iemand nog wat info er over heeft?

Link naar reactie
Delen op andere sites

De software is het minste probleem, ShowShifter werkt prima met zo'n Hauppage/TT kaart. Alle kosten zijn hardware en daar is lastig omheen te komen. Vooral de CAM van zo'n 100euro is aan de prijs maar toch echt noodzakelijk. Je kunt ook een DM500C kopen natuurlijk, daar zit de hardware al in, opnemen moet je dan over het netwerk op je pc regelen denk ik.

 

Ik heb zelf zo'n TT2300 kaart met AlphaCrypt 3.05 CAM op TvHome en ik kan je in ieder geval verzekeren dat het *werkt*, dat was al heel wat <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een TechnoTrend Premium DVB-C 2300, in feite dezelfde kaart. Mijn ervaringen zijn tot nog toe niet echt goed, alhoewel deze kaart (als hij werkt) een van de betere moet zijn.

 

De software is vrij karig qua functies... Er is weinig aan in te stellen.

 

Ook het scannen van kanalen loopt niet zoals verwacht. Om alle kanalen goed te vinden zal je zelf een .ini file aan moeten maken met de frequenties die gescanned moeten worden (deze file heb ik ook wel voor je).

 

Op zich is de kaart qua bouw vergelijkbaar met een SkyStar1, dus veel software moet ermee werken (multiDEC, progDVB, watchTV pro, DVBdream etc). Met DVBdream heb ik het probleem dat ik niet de juiste symbolrate kan kiezen en dus geen enkel kanaal kan vinden. Ik heb begrepen dat de kaart goed werkt met watchTV pro. Hiermee (en met de andere) heb je dus ook de MD plugin interface waarmee de "hobby" mogelijkheden er zijn.

 

Andere software dan DVBdream en de TechnoTrend software heb ik nog niet echt goed geprobeerd. Dit omdat ik het tot nu toe een beetje heb opgegeven met de Nagravision2 codering die UPC gebruikt. Hiervoor moet ik de boxkey weten om beeld te krijgen (deze kan ik dan in mijn CAM invoeren).Met de TechnoTrend software kan ik alle kanalen vinden (en enkele niet-gecodeerde kijken). Op het moment dat de boxkey uit te lezen valt ga ik er weer verder mee stoeien en ook andere programmatuur proberen.

DM8000 : DVB-C, DVB-C/T, DVD, 1TB

PC : TBS6980, TBS6680

Samsung 40" 6800 Series, UPC CI+

Big BiSat met 10 x Alps Quad, 4 x Satconn 10/1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...