Ga naar inhoud


Parkeerbonnen en Snelheidsverzekering


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Bron Telegraaf

 

Citaat:
Jakkerbon verzekerd

door door Bart Mos en Joost Ruempol

AMSTERDAM - Nederlanders kunnen voortaan vrolijk zwaaiend langs snelheidscontroles scheuren. Een Zweeds bedrijf biedt sinds deze week in ons land een verzekering tegen boetes voor te hard rijden aan. Ook fout parkeren kan worden meeverzekerd.

 

De Zweedse 'scheurverzekering' kost 30 euro per jaar, waarmee automobilisten zich indekken tegen maximaal twee snelheidsboetes van in totaal 350 euro, met een eigen risico van 15 procent. Parkeerboetes kunnen desgewenst worden meeverzekerd in een duurder combinatiepakket. Voor parkeerboetes geldt echter een eigen risico van 50 procent.

 

Het Zweedse bedrijf Bisso stelt in Scandinavië inmiddels zéér succesvol te zijn met de verkoop van 'economische bescherming' bij verkeersovertredingen. Vandaar de recente overstap naar Nederland. Daarnaast zou het bedrijf willen uitbreiden naar Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten.

 

Commotie

 

De oprichting van het Zweedse bedrijf zorgde afgelopen herfst ook in ons land voor de nodige commotie. Justitieminister Donner werd zelfs door Kamerleden gevraagd om het Nederlanders onmogelijk te maken zich bij Bisso te verzekeren. Donner antwoordde daarop dat Bisso geen verzekeringsmaatschappij is, maar slechts "een organisatie die op abonnementsbasis vergoeding biedt tegen verkeersboetes." Het Zweedse bedrijf kan op dit laatste punt de nodige aandacht verwachten van toezichthouder DNB, die de laatste jaren hard optrad tegen soortgelijke verzekeringsachtige constructies. DNB wilde gisteren niet reageren op de komst van Bisso.

 

PvdA-Tweede-Kamerlid Aleid Wolfsen reageerde verbijsterd op de verzekering en pleit voor celstraffen voor hardrijders die een boete proberen te ontduiken. "Een rechter mag dat opleggen in plaats van een boete."

 

De Nederlandse overheid moet daarvoor eerst de gegevens van de verzekerden bij Bisso boven water halen. Dat is lastig, omdat de privacy van verzekerden dan in het geding is. Wolfsen meent echter dat bij strafzaken het belang van privacy ondergeschikt is. Volgens D66-Kamerlid Boris van der Ham kan het niet zo zijn dat mensen met een dikkere portemonnee op zo'n manier onder boetes uitkomen.

 

 

Lijkt op een bedrijfje/persoon dat snel geld nodig heeft en éénmaal premies op de rekening vertrokken.

Mocht het wel zo zijn dan kunnen er een paar miljoen borden worden recycled.

 

L E V E N S G E V A A R L I J K.............. <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Sorry, had hem niet gezien.... nachtjes overslaan gaat dus niet goed, of het is de Hortensia die begint uit te schieten <img src="/forums/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...