Ga naar inhoud


Alweer een winkelketen gesneuveld


Matthijs

Aanbevolen berichten

VIANEN - Witgoedketen Harense Smid verkeert in financiële problemen en moet 150 werknemers ontslaan. Het personeel is hierover vanmiddag in Vianen ingelicht. Vijftien filialen sluiten, waaronder die in Veenendaal.

 

Dertig winkels blijven open en een deel van het bedrijf wordt overgenomen door concurrenten. Vorig jaar ging de grote witgoedketen Megapool failliet. Harense Smid nam toen 22 winkels van Megapool over.

 

De directie van Harense Smid ziet zich genoodzaakt tot de maatregelen wegens de ongunstige marktontwikkeling. De consument houdt de hand op de knip, terwijl de concurrentie toeneemt. De prijzen en winstmarges staan daardoor onder druk.

 

Bron: RTV Utrecht

Gigablue UHD Trio 4k met OpenATV 7.1 / Octagon SF8008 met OpenATV 6.4

Imperial DABman i150, DAB+, FM, Internetradio

Visiosat Big Bisat / Triax 64cm met:
42 * 39 * 36 * 33 * 28.5 * 23.5 * 19.2 * 16 * 13 * 10 * 9 * 4.8 * 3 gr oost / 1 gr west

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Iets te hoog gegrepen met die overname van megapool.?????

digipaps


Zal toch wel niet daar aan liggen. Kijk nederlanders in spanje maar eens, geld komt niet snel uit de poeplap, als ik mijn familie spreek in nederland zeggen ze zelfde alles maar zo goedkoop mogelijk en minimale aan kopen en alleen wanneer echt hoognodig iets vervangen. Mensen zitten op erg veel hoge kosten en geven gewoon minder uit waardoor mega concerns dus miljoenen per jaar erop verliezen.

ook niet zo gek dat al die 2e hands websites het zo goed doen momenteel. En ja als ik nederlandse nieuws ziet hoor ik wat andere verhalen, maar als ik de mensen zelf spreek is het geheel tegenovergestelde, lijkt erop dat men de economie problemen in nederland probeerd te verdoezelen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik die gasten uit de regering hoor gaat het economisch ook beter waarschijnlijk bedoelen zij daar hun eigen portemonnee mee.Net zo een soort verhaal als een paar jaar geleden met de invoering van de euro het was niet duurder geworden blablabla...terwijl iedereen het direkt kon merken maar nee hoor,de heren poltici maar stug volhouden van niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou het ook niet te maken hebben met internet winkelen?

Ik heb me zelf een lcd kado gedaan ( met goed vinden van de vrouw)

Ben eerst wezen shoppen in de bekende prijskraker winkels.Daar kon ik hem natuurlijk zien en uitleg gekregen

Daarna het internet op. Verdiende daarmee €350.= of het niets is.

Een perfecte service, alles uitgepakt neergezet,aangesloten en beproefd.

Oude, nog bruikbare tv voor mij naar de slaapkamer gebracht. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Zels dit moet je nog afwachten bij de prijskrakers.

Gr.Geth

Alles van waarde is weerloos

 

Topfield 5000ci, Visiosat G4,3x smart,1x alps lnb,Matrix Reborn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoorde dat er 15 winkels zouden gaan sluiten waaronder dan Venendaal en hier in het oosten Enschede, Oldenzaal en Hengelo.

Ook in Almelo had om 10.00 uur vanmorgen een medewerker van de veiligheidsdienst voor de deur gestaan met het verzoek "lever de sleutels maar in", "haal je persoonlijke spullen uit de winkel", en "je kunt je melden in Vianen" of deze ook dicht gaat is mij nog niet bekend.

Dus vandaar mijn vraag welke gaan er nog meer dicht?

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach ja de markt word ook overspoeld met dat soort zaken.Ze moeten al met hele lage marges werken vanwege de concurrentie die moordend is.En inderdaad je kunt tegenwoordig veel online kopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
en dan wordt binnenkort in Arnhem de $#@%!%#$#@#! geopend die trouwens volgens een onderzoek helemaal niet de goedkoopste is, de consument denkt dat wel en dat is genoeg, goeie marketing dus!


Die in het nieuws wat met een beperkt aantal onde de prijs lokkers.... als we de klant maar binnenhebben, en de prijzen van hun assorti staan niet op internet.

Dat laatste is een veelvoorkomend problem.

Inderdaad kijken in de winkel. (Je keuze heb je dan gemaakt kwa product)
Prijzen vergeliken op Internet
Goedkoopste uitdraaien (beter nog meerdere die heeeeeel goedkoop zijn)
Dan naar de plaatselijke winkelier, een winkelketen of een dozenschuiver.(liefst met de auto vd zaak.... kost niets)
Print-outs van de aanbiedingen onder zijn neus, en keihard zeggen voor die prijs mag je het leveren
Binnen 3 winkels heb je het voor een extreem lage prijs

Resultaat
Kleine ondernemers gaan weg, die redden het niet
Grote ketens waarbij het management bepaald prijzen zijn prijzen krijgen "klappen"
Andere ketens hebben een beleid dat ze 20% aan de klant mogen geven op de aangegeven prijs
Weer andere ketens nemen de gok en kopen te groot in en dumpen (ook hier komen lokkertjes van en sneuvelen er)
Dozenschuivers en zolderkamerwinkels lachen hun l@l uit de broek.

Uiteindelijk 0,0 service (fabrieksgarantie is er wel, maar begin er maar eens aan met somige merken) en "we" maken meer kapot dan ons lief is.

Waarom zou een ontbijtkoekfabrikant en een bierbrouwer opeens de levering stoppen. Als ze in gaan stemmen met onder de prijs verkopen leggen ze zelf het loodje.
Prijsafspraken zijn wel niet toegestaan, maar adviesprijzen zijn een goed advies.

Een nieuwe auto in Nederland voor een lagere prijs gaat alleen via bepaalde constructies (met buitenland) en je krijgt hooguit de matten kado.

Op de prijs van een biertje ga je toch ook niet afdingen omdat een andere kroeg 30 eurocent goedkoper is. Heb ik het nog niet eens over huren, want daar is het ook raak.
Voor zijdie in een huurwoning zitten weil ik wel eens zien die het voor elkaar krijgt om bij de woningbouwvereniging het voor elkaar krijgt om 20% korting te krijgen, omdat in in Zeeland de huurwoningen goedkoper zijn.

Zal wel aan mij liggen, maar zoveel mensen op straat die krijgen een uitkering en betaal je dus gewoon indirect weer terug.

Voorlopig heeft de lokale slager het moeten afleggen tegen het "water"-kipseperatorvlees en kan ik nu 16km heen en weer karren naar een andere plaats waar een slager zit. Goedkoop geworden die kip.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou me niet verbazen of er gaan er nog meer, de concurrentie is moordend in die handel. Overal wordt tegewoordig electronica en huishoudelijke apparatuur verkocht, zelfs in de diverse supermarkten die zelfs garantie aanbieden van 3 jaar, en zonder problemen ook de troep weer terugnemen als het niet helemaal bevalt.

De garantie die de zogenaamde oude oerdegelijke zaken bieden daar geloofd de consument tegenwoordig niet meer in. Zo hoorde ik toevallig een paar dagen geleden het klaaglied aan van een kennis die bij B** een frituurpan had gekocht die stuk was, en vervolgens opgestuurt moest worden (Nieuw eerste keer gebruikt)

Ja als zo'n grote firma dan niet meteen een nieuwe geeft, komt zo'n klant nooit meer terug, en daar spelen een helehoop zogenaamde rommelzaken handig op in.

En dan de hele grote die in een zee van rode verlichting het hele dorp verlichten, die nemen natuurlijk ook een behoorlijke hap uit het klantenbestand van de kleinere jongens.

Maar toch jammer dat er steeds weer vertrouwde zaken moeten verdwijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
...de trend vandaag de dag is: kijken in de winkel...kopen via internet.


Dat is inderdaad ook 1 van de 'problemen' van dit soort winkels en ik bezondig mij er ook wel eens aan. Tja, als je zo'n 300 euro kan besparen dan is dat toch mooi meegenomen. Zelf heb ik recentelijk (3 weken geleden) bij de Harense Smid een plasma-tv gekocht. Deze was dan ook weliswaar nog wat duurder dan op internet, maar het verschil werd door de actie niet zo heel groot meer. Hij is netjes thuisbezorgd en geïnstalleerd. Kweenie of de sluiting ook geldt voor het filiaal waar ik hem weg heb. Ben dus benieuwd hoe het straks gaat met de garantie, mocht deze winkel ook gesloten zijn. Nou ja, dan is er uiteraard altijd nog de fabrieksgarantie.

Mvg, Dick

 

-- Dreamobox 7000s (80GB) / Multytenne en een inactieve vaste opstelling voor Astra1 en een aantal ontvangers die weg mogen/kunnen ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...