Ga naar inhoud


RMA je bent een clown zonder rechten


Tonskidutch

Aanbevolen berichten

RMA

weet niet eens de afkorting volledig,

maar "it sucks" als je ergens iets hebt gekocht. <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

je krijgt niks noppes nada totdat de procedure helemaal doorlopen is en dan mag je hopen dat je een werkende retour hebt ontvangen.

 

koop iets

gaat stuk OF werkt niet eens (binnen de garantietijd)

belt winkel / spreekt verkoper / stuurt klacht aan I-net shop

we zullen voor u een RMA procedure starten is veelal het antwoord.

?? <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> ?? wat the fuuk is dat??

 

in alle gevallen de nummers en identificatie opschrijven of je bent je spul echt kwijt. (aangetekend met verzekerde waarde)

 

tja ze schuiven het weer door (de winkel / verkoper / I-net shop) aan een extern ingekochte service (zelfs de fabrikant outsourced dergelijke probleemgevallen)

die service werkt wellicht lekker efficient, maar heb ik bij aankoop het genoegen met de wettelijke consumentenbescherming dus meteen omwisselen of RMA.

 

dat lees je enkel in de bij de kamer van koophandel gedeponeerde voorwaarden.

 

lekker zeg

 

waarom niet meteen vertellen of uitleggen voor aankoop?

 

maar wat veel erger is de RMA van iemand anders (die zelf kutspul heeft ingekocht en geleverd aan jou) wordt dan ook nog eens jouw probleem.

 

Mag Dat? <img src="/forums/images/graemlins/disc.gif" alt="" />

 

 

cheers

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Return Material Authorization

dat betekend het

 

en zonder dat rma nummer neemt de inporteur de spullen niet terug

een verkoper of "webshop" heeft dat nummer nodig

om het apparaat retour te zenden.

jij als koper hoeft dit nummer niet zelf aan te vragen

dit behoord de verkoper te doen

 

en jah je bent je spullen wel even kwijt voor een rma proceduren staat circa 5 weken .

 

greetzzzz

jero<img src="/forums/images/graemlins/super.gif" alt="" />

Comwell MC35, Strong SRT8000 sattracker 2.0,

80cm offset schotel,60cm offset schotel,

DiSEqC moter Stab-USALS.

1 alps lnb 1 monoblock

digitenne: Brainwave digi-2000-tnl

outdoor DVB-T antenne

Link naar reactie
Delen op andere sites

Broertje van mij heeft gewerkt bij een 2-tal grote winkel-leveranciers (zeg maar 2 verschillende importeurs) waar hij deed ontwerpen en tot max 1500 Euro per jaar zelf mocht kopen.

 

Die ene toko is failliet, was mede van de bekende Nina Brink. En hoe ging het er daar aan toe.

 

Ze importeerde een pallet Harddisks van 4,7 GB (was toen groot) en daar zat standaard 10 % extra bij voor DOA's (DEAD ON ARRIVAL)= kapot bij in gebruik name en RMA (Return Material Authorization) dat noemde ze daar retour met authorisatie.

 

Had een winkel dus daar een Harddisk gekocht dan was het een RMA formulier invullen en de winkel stuurde de schijf op naar Amtron en ze kregen daar van de "stapel" een vervangende.

Zelfde met DOA's.

 

(Even off topic. Vaak was er niets mee aande hand maar onkunde en eens per jaar werd er een BV'tje opgericht en stond er op de HCC altijd wel een stand met een Paradise-naam erin die alle "rest" DOA's en RMA's verkochten die intern bij Amtron waren nagekeken. Van dat geld werd er deels bruut gefeest en allerlei uitjes en wet ik het gedaan. Na de HCC was Paradise-naam verdwenen (opgeheven) en zoek het maar uit. Terug on Topic)

 

Vaak als je een apparaat heeft die in de garantieperiode zit van de fabrikant (harddisk is bv veelal langer als die van de 2 jaar in de winkel) dan ga NIET terug naar de winkel maar handel het af met de fabrikant, desnoods in een ander EU-land.

Neem bv een harddisk die de geest heeft gegeven en je bent overtuigd dat het niet aan je pc ligt (anders kost het wel knaken) neem dan direct contact op met de fabrikant/EU-Hoofkantoor (BV Maxtor, Acer, Samtron, LG, Canon, Bose de wat minder bekende zoals Bestron, Nordland of stickerplakkers zoals het arsanaal KOAN)

 

Meestal wordt gevraagd om je credit-kaart gegevens in te vullen, maar kopie paspoort en UPS (POD- Pay On Delivery) is mij voldoende voor de portokosten en bewijs huidige eigenaar).

 

Ik ga nooit terug naar een winkel en test het eerst uitvoerig zelf. Is het kapot en valt hij binnen de fabrieksgarantie dan heb ik niks te maken met die Authorisatie, ze kloppen het serienummer maar in als ik bel en ik stuur het gewoon op.

 

Laatst nog gehad met een Yamaha keyboard, Nederland doet moeilijk..... Belgie geen enkel probleem, en had daar de nieuwe zelfs de volgende dag al binnen terwijl van de andere eerst nog de doos van zolder gehaald moest worden.

Heb daarover direct gebeld, dat dit raar was en kreeg als antwoord, als die andere kapot is goi hem dan maar gewoon weg.

 

Bij een Duits supermarktketen is het helemaal feest. Medion camera en een laminator defect. Gebeld naar Duitsland, en gewoon naar de winkel gaan en zeggen dat je gebeld hebt met Duitsland en je krijgt met slechts OK nieuwe in je handen gestoken en de kapotte laat je er achter. Die Authorisatie was dus "Zeggen dat je gebeld hebt met Duitsland".

 

Kleine webshops en winkels zijn niet blij met DOA's en RMA's. Ze moeten het zelf gefrankeerd en verzekerd (daar gaat de winst) opsturen en krijgen dan een nieuwe, die ze dan ook eventueel aan jou moeten versturen. Vaak hebben ze voorwaarden op de site die niet eens gedeponeerd zijn en je hoeft aan te kruizen (deponeren is wettelijk niet meer noodzakelijk als je het vakje op internet aankruist en dit in de order staat naar de shop).

 

Eén raad: sluit een tamelijk goedkope electronica-verzekering af, je bent verzekerd tegen een bak koffie, diefstal, etc. Bij defect raken hoor je altijd een knal. Probeer eerst altijd de RMA, voor je een claim legt bij de verzekering ivm de no-claim.

 

... zo en nu ga ik ff off-line, iedereen maft en ik kan nu even mijn (IPB )netwerk omgooien, even de Experia in zilverpapier wikkelen en wired aan de laptop hangen, ding gaat uit de prog stand als iemand toevallig zijn wifi-gebruikt ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

[color:"red"]

Citaat:
Kleine webshops en winkels zijn niet blij met DOA's en RMA's.

Ze moeten het zelf gefrankeerd en verzekerd (daar gaat de winst) opsturen en krijgen dan een nieuwe, die ze dan ook eventueel aan jou moeten versturen.

Vaak hebben ze voorwaarden op de site die niet eens gedeponeerd zijn en je hoeft aan te kruizen (deponeren is wettelijk niet meer noodzakelijk als je het vakje op internet aankruist en dit in de order staat naar de shop).

[/color]

 

deze regel is niet helemaal goed begrepen, vooral het laatste deel

 

misschien ook het tijdstip van schrijven?

maar wel bedankt voor je informatief antwoord

 

cheers

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...