Ga naar inhoud


dreambox web Interface, instellingen adsl- en cablerouter aanpassen


mlsn

Aanbevolen berichten

wil de webinternface van de dreambox openzetten, zodat ik de vcr vanuit een andere lokatie kan programmeren. echter hier moet ik een paar dingen voor doen zoals het doorsluizen van het dataverkeer van de speedtouch 570 naar de dreambox en omgekeerd waartussen nog een cablerouter tussen zit. op de speedtouch 570 zit maar een kabel aansluiting zodat ik genoodzaakt was om een kabel router er tussen te zetten.

 

welke instellingen moet ik aanpassen, in de speedtouch 570, en de cable router. lijkt allemaal makkelijk echter in het configuratiescherm van zowel de kabelrouter als de adslrouter zie ik de andere router niet.

DreamBox 7020, - Triax 78cm Invacom single, geotrack HH100.

Link naar reactie
Delen op andere sites


* zorg ervoor dat zowel je modem (st570) als je router in dezelfde IP-reeks zitten. hoeft niet perse maar voor configuratie-doeleinden kan dit makkelijker zijn

* forward poort 80 (of 8080, dit moet je dan ook in je dreambox wijzigen, die staat nl. standaard op poort 80) naar het IP-adres van je dreambox (in de router)

* save et voila

 

voor poort 80 kan je in de browser op locatie het IP-adres van je provider ingeven en je komt uit op je dreambox. voor poort 8080 moet achter het IP-adres verkregen van je ISP :8080 komen te staan.

 

verander voor de veiligheid je password van je dreambox wel even, een poortscan op poort 80 komt geregeld voor en tja, dan kan iedereen zappen, opnemen e.d <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...