Ga naar inhoud


welke (draadloos) adslkabel modem


mlsn

Aanbevolen berichten

wil mijn dreambox van buitenaf benaderen, echter dit gaat nu niet: heb een speedtouch 570 met daaraan een sitecom cable-adsl 202v5 router eraan hangen. nu wil ik deze opstelling veranderen door een oplossing. adslcable modem/router waarbij het mogelijk is meerdere devices via een netwerkkabel aan te sluiten. de mogelijkheid om draadloos te internetten lijkt me wel handig, maar heb ik niet nodig. het liefst wil ik een modem waarbij het mogelijk deze functie uit te zetten, ivm de elctrosmog. bestaan deze devices en welke zijn gemakkelijk te configureren.

DreamBox 7020, - Triax 78cm Invacom single, geotrack HH100.

Link naar reactie
Delen op andere sites


hoe wil je je dreambox via WAN benaderen ? http (80), ftp (21), telnet (23) ssh(euhz ... <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ) ?

 

je moet die poorten forwarden (virtual server) in je router. dus naar het IP-adres (TCP) van je dreambox.

de zaak saven et voila, benaderbaar via internet (voor iedereen na een poortscan <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> dus wel goed beveiligen).

 

ik denk dat een Linksys WAG54G wel een leuk apparaat voor je is. draadloos modem/router/AP voor ADSL met 4x 100Mbps switch poorten er op.

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

merDe bedankt. ik heb vanmorgen een sitecom adslmodem router met 4 pots gehaald (geen mogelijkheid voor draadloze verbindingen). alles keurig ingesteld, werkt prima. (appeltje eitje: geen gedoe met twee routers en een modem)

 

heb wel een idee wat ik fout heb gedaan bij de vorige instelling. ik ging er van uit dat ik op de webinterface van de dream zou komen als ik deze via een extern-ip zou benaderen echter dit is niet mogelijk als je achter een router zit, omdat je dan op de html-pagina van de router uitkomt. met een web anonymizer lukt het wel.

 

Bij de speedtouch moet je met een NAT tabel werken echter deze tabel blijft niet permanent, hoewel ik dit niet zeker weet.

 

wil voorlopig geen draadloos netwerk meer ivm de mogelijke electrosmog, die gelijk is aan die van een dect telefoon. als er een mogelijkheid was om de wireless functie geheel uit te zetten en de prijzen dicht bij elkaar zouden liggen had ik overwogen om zo'n oplossing te kiezen.

DreamBox 7020, - Triax 78cm Invacom single, geotrack HH100.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...