Ga naar inhoud


Wegpiraten: een golf en een petje op. Of toch niet?


jacobus

Aanbevolen berichten

Bejaarde met 180 kilometer per uur over de snelweg

 

Uitgegeven: 19 februari 2006 13:10

Laatst gewijzigd: 19 februari 2006 13:17

LELYSTAD - Een automobiliste van 79 jaar gedroeg zich zaterdag als een wegpiraat. Zo scheurde de vrouw met ruim 180 kilometer per uur over de A6, haalde ze rechts in en negeerde ze meerdere stoptekens van de politie. De politie Flevoland had de handen vol aan de capriolen van de vrouw, zo meldt het korps zondag.

 

De vrouw uit Drachten werd in de buurt van Bant in de Noordoostpolder opgemerkt door een agent. Pas na een achtervolging van tientallen kilometers kon ze nabij Lelystad door twee motorrijders aan de kant van de weg worden gezet. Ze moest haar rijbewijs ter plekke inleveren. De politie weet niet waarom de bejaarde vrouw haast had. (nu.nl)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Als je tegenwoordig netjes 120 probeert te rijden en telkens naar rechts gaat als dit enigszins mogelijk is en in de verte doemt een vrachtwagen op dan komt er altijd een ritsje auto's in je binnenspiegel die 130 a 140 rijden die nog iets gas extra geven zodat jij die rechts zit op de rem kunt stampen om die hardrijders en onnodig linksrijders te laten passeren.

 

Ik heb me voorgenomen om naar rechts te gaan wanneer dat kan en gas bij te geven tot 120, ook al haal ik dan slierten in die onnodig links blijven plakken. Daarna voeg ik genadeloos in de lange rij links in om het langzame verkeer rechts te passeren.

Als iedereen dit deed stond er ook niet zoveel onnodige file.

 

Die dame leeft al in de ander zijn tijd en zal ook wel getrakteerd zijn op wat idiote acties van overige weggebruikers waardoor de vlam in de pan sloeg en ze dacht: hard rijden kan ik ook en ik heb verder niets te verliezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat mens wou gewoon naar de volgende Bingo Party.

Kun je een prijs winnen naar Lanzarote of de Kanarie Vogel eilanden waar ieder grijsje met een korte broek bij 16° C op een terrasje loopt te verekken van de kou.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap niet waarom we in nederland niet geleidelijk aan naar een systeem gaan waarin links en rechts inhalen toegestaan is. Volgens mij geeft dat een veel rustiger verkeerstype.

 

Tegenwoordig heb je van die aso's net zoals ik die niet schromen om rechts dat persoon in te halen die 100km/h al heel lang op de linkerbaan rijd terwijl 120km/h toegestaan.

 

Nu is gewoon het snelheids verschil te groot. De een wil 140 rijden en de ander vind 100km/h meer dan genoeg. Dus als iedereen begint om met dezelfde snelheid te rijden, dan komt het tenminste niet meer als opgefokt over...

 

Tja, en dat oud fosiel had dus wel haast <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

--> Windows logica: Afsluiten onder Start
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je mag van mij net zo hard als je maar wilt zolang je het overige verkeer maar niet hindert.

Ik zie te vaak dat op pure snelheid 'voorrang' afgedwongen wordt. Als je 170 wilt, mij best maar als je op afstand ziet dat er een auto van rechts naar links zou gaan dan laat je dat gas gewoon ff los, laat die langzame even zijn gang gaan en trapt dan weer lekker op.

En waarom links blijven, rechts kun je toch net zo hard want de ruimte is er toch voor?

 

 

Zaterdag bijna een hond aan lijn platgereden op een rotonde. Zijn baasje dacht blijkbaar dat hij een bestuurder was. Nog geen blik van dankbaarheid omdat ik tijdig remde, nee het was hun volle recht om daar even tegen alle regels in gewoon voorrang te nemen.

 

Kijk hier eens voor prima reportage over onnodig linksrijden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ben ik blij dat ik in Duitsland woon: raggen en razen. En dat stomme geneuzel op de Nederlandse wegen hoef ik maar 1x jaar per jaar te doorstaan. Godzei dank. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Duitsers zijn gemiddeld de betere automobilisten.

Alleen als er een ongeluk gebeurd op de Autobahn dan gaat het ook echt fout.

De Duitsers zeggen over ons ,Nederlanders.

" Wat krijgt een Duitser als hij 4 x zakt voor zijn rijbewijs ?

een oranje kenteken plaat "

Das wel hard.

Nederlanders moeten zich aanpassen in het verkeer van dat land.

Ook als er onbeperkte snelheid is.

Topfield 7700 Hsci , Philips 2212

Echostar ap700 , Jaeger 99 G

Triax 78cm , Triax 64cm

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De Duitsers zijn gemiddeld de betere automobilisten.
........ knip


onwaar..

Ik maak in Duitsland ook genoeg oelewappers mee!

Of zijn dat de ge-emigreerde nederlanders met een witte kentekenplaat. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />


Ieder land heeft zo zijn eigen verkeersmentaliteit.
Duitsers moeten bijvoorbeeld elke week hun remlichtlampjes vervangen daar het aantal branduren er dan op zit!
Heb je Italianen wel eens zien rijden in een bergachtige omgeving? Die automobilisten daar hebben echt negen levens.

CU

Lambik

 

VU+ DUO2, Triax88, 13E,19E,23E,28E

Link naar reactie
Delen op andere sites

en wij over het algemeen maar zeuren dat die oudjes niet doorrijden <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

ik zal het voorval eens aan mijn opa vertellen <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik snap niet waarom we in nederland niet geleidelijk aan naar een systeem gaan waarin links en rechts inhalen toegestaan is. Volgens mij geeft dat een veel rustiger verkeerstype.


Omdat we in Nederland nou eenmaal geen 11-baans wegen hebben. "Keep your lane" werkt rustgevend als je op een tiental banen rijdt. Effe 9 baantjes opschuiven om iemand in te halen...

Op maar twee (of drie) banen werkt dit systeem absoluut niet - vandaar dat de regel is dat je gewoon "zo rechts mogelijk" moet rijden. Bovendien heb jij in je rijkelijk van zijruitjes voorziene luxewagen wel wat meer zicht naar rechtsachter (en met name precies naast je) dan een vrachtwagen of zelfs een gewoon busje.

Maar er zijn genoeg mensen in Nederland die "keep your lane" in praktijk brengen hoor...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind dat "keep your lane"-systeem inderdaad alleen geschikt voor een baan of 4 mininum. En dan nog leidt het tot voor je uit blijven staren. De keren dat ik in Amerika heb gereden viel het me op dat iedereen recht voor zich uit kijkt en totaal niet let op andere banen. Eventjes remmen voor een automobilist die een afslag wil nemen kan je daar echt wel vergeten. Zorg er daar dus voor dat je tijdig rechts gaat rijden als je bij je afslag komt. Echt een syteem dat oogkleppen-rijden in de hand werkt naar mijn mening.

____________________________________________________

Visiosat Bisatellite. Sky Digibox, DM7020S(120GB) en een DM600PVR(120GB). Sky Movieworld/CDS Family+Versatel/TVVLaanderen

Link naar reactie
Delen op andere sites

In Amerika en Canada hebben ze ook nooit LEREN rijden. Rijlessen zijn niet verplicht. Daardoor leren ze alleen hoe het autorijden werkt en niet hoe je "ECHT autorijdt"

 

Ik rij daar toch niet echt lekker elke keer. Verkeersinzicht nul en "ik heb toch een grotere auto" is dagelijkse kost.

 

Pat

Inventors are crazy until they invent something.

Then they are geniuses.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...