Ga naar inhoud


Is snelheid vrachtwagens toegenomen??


Gast hzvdp

Aanbevolen berichten

Het is me de laatste tijd wat meer opgevallen, zelfs vanavond nog.

Net terug van een bijeenkomst op weg naar huis.

De meeste vrachtauto's rijden minimaal 90; sommigen zelfs over de 100 km/p.u.

Ik dacht toch dat men tegenwoordig een schijf moest inleveren waar de snelheid op staat die men gedurende de rit heeft gereden??

Wordt dit niet meer gecontroleerd, of zit dat anders? Mag men soms harder dan 80? <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Grts, Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 32
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit onderwerp

Beste reacties in dit onderwerp

Citaat:
Ik dacht toch dat men tegenwoordig een schijf moest inleveren waar de snelheid op staat die men gedurende de rit heeft gereden

 

Die schijf is ondertussen wel vervangen door electronica maar goed het werkt in principe hetzelfde.

 

Daar komt bij dat de meeste moderne vrachtwagens(volgens mij allemaal) een ge-ijkte teller hebben.

De meeste chaufeurs stellen hun "cruise control"(een wat uitgebreidere versie van wat in de meeste personen wagens zit) in op 83 Km per uur.

Wat in houd dat ze nooit boete kunnen krijgen vanwege de 3 Km correctie.

Omdat de meeste personen auto's op de teller al gauw een afwijking op de teller hebben van +/- 7 % lijkt het al vlug of dat de meeste vrachtwagens 90 rijden.

 

En dan zijn er inderdaad ook nog bij die inderdaad wel harder rijden.

Maarja er zijn ook auto mobilsten genoeg die harder rijden dan de toegestane snelheid.

 

En nee ik ben geen Vrachtwagen chauffeur

Groetjes Alv

Visiosat bi sat met 4 LNB's & een kabel aansluiting
VU+ Duo met 2* DVB-S2, en een Vu+ Duo2 met 2* DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt, ga maar eens met een TomTom in de auto achter een vrachtauto rijden. Komt zelden boven de 85 km/u uit. Dan kun je ook naar de gigantische afwijking kijken op je eigen teller, soms bij 100 al meer dan 10 km/u.

Als je deze afwijking ziet, kijk dan ook eens bij welke stand op de teller je precies 100 en 120 km/u rijdt, zo hard mag je dus op de snelwegen.

---- Schimpie ----
IPTV CanalPlus + DVB-S FTA Triax 80 cm Multifeed 13 - 19,2 - 23,5 - 28

[VU+ Zero 4K UHD] {OpenPli 8.3} / Samsung 43" QLED 4K TV

[Zgemma H9S UHD] {OpenPli 8.3} / Samsung 37" HD TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou het is mij ook opgevallen dat die vrachtwagenchauffeurs zo razen. Ik rij met verschillende wagens en een motorfiets en ik zie nooit een vrachtwagen precies 80kmh rijden. Meestal rond de 100kmh.

En wat mij het meest irreteert is dat als ik vóór een vrachtwagen rij en mijn snelheid is op dat moment net iets onder dat van hem..er een voor mij onbegrijpelijke terror-oorlog op gang komt, dmv lichten flitsen, toeteren etc.

Natuurlijk hebben die vrachtwagenchauffeurs hun tijden te halen, maar niet op kosten van de veiligheid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind die scheef beladen caravans die met 110+ al zwalkend de linkerbaan blokkeren een veel groter gevaar voor de veiligheid.

 

Iedereen zeikt altijd over die vrachtwagens. Ik heb pakweg een half miljoen km op diverse tellers gezet, en van vrachtwagens heb ik zelden enige ergernis, in welke vorm dan ook.

Link naar reactie
Delen op andere sites

van mij mogen je harder rijden hoor, alleen moeten ze zijwieltjes verplicht stellen net als bij kinderfiets, het grootte gevaar komt van het weer in slaap vallen of zo nodig weer moeten omvallen. wat meestal niet door te hard rijden komt <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />. meer omdat ze te langzaam rijden en even wat anders er bij te doen hadden <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie vaak ook van die snelle jongens, vooral op de A1 richting Hengelo, en het valt mij op dat het vooral de wagens zijn met een Oost-Europees kenteken. Andere wetgeving??

 

Citaat:
en van vrachtwagens heb ik zelden enige ergernis, in welke vorm dan ook.

 

Tsja, daar zeg je wat. Inderdaad zijn vrachtwagenchauffeurs vaak meer ervaren als de gemiddelde caravanner. En wanneer ik de caravan er achter heb kan ik over het algemeen goed overweg met de vrachtwagenschauffeurs, bijvoorbeeld voor wat betreft de lichtsignalen, een korte knipper met groot licht wanneer de inhaler naar rechts kan, en een kort lichtsignaal met je clignoteur (rechts, links, rechts) om te bedanken voor het geven van het eerste signaal. Toch wil ik niet nalaten een ergernis over vrachtwagenchauffeurs te uiten:

 

Het is mij al heel vaak opgevallen dat vrachtwagenchauffeurs elkaar soms het licht in de ogen niet gunnen. Let maar op wanneer ze elkaar inhalen. Dat rijdt soms kilometers naast elkaar met bijna dezelfde snelheid. En diverse malen heb ik al gezien dat wanneer de inhaler na een minuut of 3-4 eindelijk de 'langzamere' vrachtwagen gepasseerd is, deze 'langzamere' wagen nog geen kilometer later de weg afgaat, naar een parkeerplaats, benzinestation, of gewoon een afrit. Als deze 'langzamere' chauffeur zijn voet een paar seconden van het gas had gehaald had de snellere wagen veel vlugger de rechterrijstrook weer op kunnen zoeken. Maar misschien is dat wel veel te sociaal gedacht van mij....

 

T B

 

PS

ik zit al op ruim een miljoen km...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dat rijdt soms kilometers naast elkaar met bijna dezelfde snelheid.


Dat zie ik luxewagens overigens veel vaker doen dan vrachtwagens. Heb wel meegemaakt dat iemand meer dan 15 km naast me heeft gereden. Had zeker het zelfde merk cruisecontrol.
Dat gezellig naast elkaar rijden zie je in Duitsland veel minder, omdat je daar niet op een kilometertje meer of minder hoeft te kijken. Rijdt lekker rielekst.

Onbeschofte horken zitten er altijd wel tussen, in zowel luxe- als vrachtmodelletjes.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Oostblok-vrachtauto's gaan inderdaad vaak te hard, hebben deze een ander soort tachograaf of kunnen ze deze beinvloeden?

Voor de rest, vergelijk het echt eens met de echte snelheid op b.v. een TomTom, je zult verrast zijn.

 

Wat betreft het inhalen van vrachtauto's. Altijd dezelfde kwestie. Moet de inhaler gewoon niet inhalen of moet de ingehaalde even inhouden? Ze zijn gewoon allebei fout en kunnen beide op de bon worden geslingerd. In Duitsland zien we op heel veel 2-baans snelwegen een inhaalverbod voor vrachtauto's. Als ze zo doorgaan komt dat hier ook steeds meer.

 

Ik rijd ook met een caravan, probeer altijd mijn snelheid (minimaal) aan te passen aan het vrachtverkeer, sluit mij geheel aan bij hun taaltje met lichtsignalen en krijg dan vaak zelfs positieve reacties.

---- Schimpie ----
IPTV CanalPlus + DVB-S FTA Triax 80 cm Multifeed 13 - 19,2 - 23,5 - 28

[VU+ Zero 4K UHD] {OpenPli 8.3} / Samsung 43" QLED 4K TV

[Zgemma H9S UHD] {OpenPli 8.3} / Samsung 37" HD TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

ben het met jullie bij de wel ééns

 

maar ik erger me ook soms erg aan vrachtwagens rijd het net lekker gaat er weer één inhalen heuveltje op dat is iets wat ik niet begrijp de één rijd net 1 0f 2 kilometer harder en dan toch even naar boven toe inhalen

 

 

trouwens in Duitsland is het verkeer veel beleefder dan in Nederland als je daar je richting aanwijzer aanzet om te gaan inhalen laat het achteropkomende verkeer je voor moet je hier ééns proberen...........nee dan douwen ze hem er nog even tussen zo dat jij op de rem kan gaan

Mvrgr Sigma

DM8000HD-PVR/DvD_DM7020HD-V2_DM800Se-V2_DM525

Harddisk Samsung 2TB__Tuner A :draaibaar Tuner B :vast Tuner C Tuner D

Vantage 8000 S TWIN HDTV PVR

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Oostblok-vrachtauto's gaan inderdaad vaak te hard, hebben deze een ander soort tachograaf of kunnen ze deze beinvloeden?

Een tachograaf registreert alleen maar en verder niets, een snelheidsbegrenzer zorgt hiervoor, deze staan overigens bij bijna alle vrachtwagens op ongeveer 87km afgesteld en dus practisch nooit op 80.
Met een snelheids begrenzer valt ook wel te rommelen, weet dat bij oudere Scania's het snel een keer draaien aan je contactsleutel tijdens het rijden je begrenzer uitschakelt, bij een DAF gebeurd ongeveer hetzelfde alleen is het daar meer een soort boost omdat de begrenzer in dit geval tijdelijk uitschakelt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

het kilometers naast elkaar rijden heeft niks met het licht een ander niet gunnen ,maar doordat er weer zo nodig begrensd moest worden met de snelheid ,ze staan allemaal op de zelfde grens (als het goed is ) en dan zit er dus maar een paar kilometer tussen kwa snelheid ,en dat neemt nogal wat tijd om dan in te halen .

maar ja mij hoor je niet klagen hoor heb het zelf tientallen jaren gedaan ,maar het is tegenwoordig niet leuk meer om te doen .

de baas die 24/7 kan zien waar je bent ( leve de sat ).

je snelheid begrenzing en je had er gisteren al moeten zijn .

files die kent de planner niet en ook het reken programma niet .

je over uren niet meer betaald maar daar krijg je dan tijd voor terug ,geweldig kan ik weer drie maanden bij een andere baas gaan werken .

een standaard werk week voor een chaufeur is nog altijd 56 uren ,daarna worden het pas over uren (je maakt er normaal dus 70/80 )

de concurentie uit het oosten en bazen die daar een tweede bedrijf starten kan je goedkoper personeel van daar nemen .

En wij zelf natuurlijk die over al het goedkoopst aan willen komen .

want het is toch te gek voor woorden dat als ik in groningen betonijzer wil hebben dat het goedkoper uit maastricht kan komen en omgedraait .hoezo druk op de weg ?

nee heren ik neem mijn pet er diep voor af de mannen die het nog steeds volhouden om te doen ,dag in dag uit stressen .

ik wacht wel even met inhalen hoor voor mij is een beetje gas geven en eventuele verloren tijd zo weer in te halen .

Dreambox 800HD 90 cm noname Draaibaar openPLI powerd
Dreambox 500HD 90cm Draaibaar OpenPli powerd
2x skystar2 + Prof 7300 op draaibaar 90cm

Arriva 102 mini voor onderweg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
trouwens in Duitsland is het verkeer veel beleefder dan in Nederland als je daar je richting aanwijzer aanzet om te gaan inhalen laat het achteropkomende verkeer je voor moet je hier ééns proberen...........nee dan douwen ze hem er nog even tussen zo dat jij op de rem kan gaan

Ja en omdat ze dat schijnbaar gewend zijn voegen ze dus ook als zodanig in op de autobahn, als jij dan in je vrachtwagen aankomt tuffen met een gangetje van 85 en zo'n #%$#@!#@ gooit ff zijn wagen met een gangetje van 55 à 60 voor de jouwe...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een aantal jaren geleden in Duitsland rondgereden met een snelle auto op Duits kenteken. Sjonge wat een verschil. Die Duitsers hebben gewoon wat tegen auto's met een geel nummer. Als die iets doet wat hun niet zint gaan ze over tot andere maatregelen. Duitsers zijn ook van mening dat alleen hun rijopleiding goed is en buitenladers lang zo goed niet kunnen rijden.

Met die Duitse auto kreeg ik veel meer ruimte. Men ging keurig opzij omdat ik er met een snelheidje van ver boven de 180 langs wilde. Even later geprobeerd met een auto met geel nummer en niks opzij gaan dus.

---- Schimpie ----
IPTV CanalPlus + DVB-S FTA Triax 80 cm Multifeed 13 - 19,2 - 23,5 - 28

[VU+ Zero 4K UHD] {OpenPli 8.3} / Samsung 43" QLED 4K TV

[Zgemma H9S UHD] {OpenPli 8.3} / Samsung 37" HD TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...