Ga naar inhoud


Heeft DVB-T toekomst in Nederland?


Gast Sioux

Aanbevolen berichten

Persoonlijk ben ik een voorstander van DVB-T. Het gebruiksgemak is hoog. Je bent daarmee ook niet afhankelijk van je lokale kabelaar (in mijn geval UPC). Wat ik mij nu afvraag, in hoeverre heeft DVB-T in Nederland (Digitenne / KPN) toekomst? Er is op dit moment echt een strijd gaande over Digitale TV. Denk aan de vele zenders die je digitaal bij de kabelaars kunnen ontvangen en de komst van diensten als IPTV. Mijn gevoel zegt dat DVB-T een goed alternatief kan zijn, echter ben ik bang dat ze weinig toekomst heeft. Waarom? De landelijke uitrol wil nog niet echt opschieten. Te veel regels in Nederland. Daarnaast te weinig frequenties beschikbaar, dus weining uitbreiding qua zenders en het niet mee kunnen gaan naar bijvoorbeeld HD formaat.

 

Hoe denken jullie hierover?

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 48
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Teveel regels zal de oorzaak niet zijn. Ik denk eerder dat de verkoop tegenvalt en daarom de uitrol langzamer gaat.

 

Wat ook anders is: KPN wilde een betaalsysteem met binnendekking. In het buitenland hebben ze een veel goedkoper systeem met buitenantennes (en minder zendmasten) en zonder codering. Veel meer kijkers dus.

 

KPN wilde binnendekking omdat ze TV in de auto wilden verkopen. Had verboden moeten zijn, maar ja... geld gaat boven veiligheid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mhwa, die uitrol is ook niet het grootste probleem denk ik, dat zit er wel aan te komen. Zie ook http://www.at-ez.nl/dav/cgi-bin/dav.cgi?...;provincie=Alle, al die blauwe zijn frequenties die zijn gereserveerd of worden gebruikt voor Digitenne/KPN. Kanaal 65 wordt bijvoorbeeld (straks) gebruikt in Friesland, Groningen en Limburg... die dekking zit er dus aan te komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iemand trouwens enig idee wanneer die frequenties daadwerkelijk in gebruik genomen worden ??

Ik lees wel overal dat "het de bedoeling is" om eind 2006 een landelijke dekking te hebben, maar op welke termijn kan je bv. in regio Tilburg / Breda dekking verwachten ??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt het antwoordt zelf al gegeven voor het eind van 2006 <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Met Vriendelijke Groet <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

Robert

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat er stiekem al niet meer wordt geinvesteerd in DVB-T.

De reclame er omheen wordt ook al minder.

KPN gaat zich volledig storten op IPTV. Dat wordt ook zeker de toekomst.

Triax 64cm schotel - DUO LNB60 - Inverto Scena5 en Inverto Scena5M ontvanger -

Panasonic TH-42PV70 Plasma TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik denk dat er stiekem al niet meer wordt geinvesteerd in DVB-T.
De reclame er omheen wordt ook al minder.
KPN gaat zich volledig storten op IPTV. Dat wordt ook zeker de toekomst.


Ik hoop dat je ongelijk krijgt. Mijn gevoel zegt namelijk anders. Ik leg uit. Ten eerste heeft KPN een strategische overname gedaan door Nozema Services te kopen. Daarmee hebben ze meer controle over de frequenties. Vervolgens wordt er hard gewerkt (zo begrijp ik) aan landelijk dekking. Op het moment dat deze er is zal er wel meer bekend worden over uitbreiding van het zenderpakket. Op de weblog van Dutchmedia stond een bericht dat een bedrijf met de naam TSS de opdracht heeft gekregen (en reeds bezig is) te onderzoeken hoe KPN met bepaalde technologie voor DBV-T meer zenders kan aanbieden. Er wordt dus hard aangewerkt lijkt mij zo, maar tot die tijd radiostilte. Op de persconferentie van KPN eerder dit jaar zei Scheepbouwer dat ze later dit jaar met meer nieuws komen over DVB-T en dat zal hoofdzakelijk gaan over mobiel gebruiker hiervan. Ook is KPN nog gesprek met de overheid om NED123 gratis en ongecodeerd te versturen via DVB-T zodat de analoge zenders definitief uit de lucht kunnen. Kortom; het is niet zo makkelijk voor KPN en Digitenne om even het zenderaanbod te vergroten. Er spelen een hoop zaken omheen. Op dit moment hoor je meer over IPTV, maar das ook logisch. Het zou wel fijn zijn als KPN zo nu en dan wat meer info naar buiten brengt voor de klanten die het wél gebruiken (zoals ik).
Link naar reactie
Delen op andere sites

Toekomst, tsja...

 

Denk het wel.

Denk dat er echt wel een markt voor is, het zou idd een mooie optie zijn voor mobiel gebruik maar ook voor degenen die aan een klein zenderaanbod genoeg hebben.

De prijs maakt veel goed.

Degenen die de beste kwaliteit willen en een 2e taal hebben zullen via de sat blijven kijken.

Voor degenen die een zo groot mogelijk aanbod willen met Nederlandse ondertitels en of produkten wordt iptv helemaal je van het.

De ouderwetse kabel in digitale vorm kun je ook zien als een min of meer iptv aanbieder.

 

Maar om je vraag te beantwoorden,

ik denk het wel ja maar of het ooit nog eens écht een succes wordt........

You cannot ignore that member

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat het al een succes kan worden voor mensen die een vakantie in eigen land houden... Voor Sta-caravans is het al een uitkomst, al zouden die ook met een schotel kunnen werken, maar zeker voor mensen die met een tour-caravan door Nederland trekken lijkt me dit helemaal een uitkomst...

 

Tja en voor thuis.... Ideaal als je geen draden door je huis wilt trekken... en voor mensen die aan een paar zenders genoeg hebben...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben benieuwd hoe het deze zomer op de boot gaat werken in iedergeval een dreambox 500T aangeschaft hiervoor.

Dit zal in combinatie werken met Nargus breedband antenne op 15 meter hoogte in de mast.

Ik ben vooral benieuwd naar wat er allemaal te ontvangen is, met een analoge ontvanger pakte we op de wadden Denemarken en in zeeland de BBC en de VRT.

 

Richard

Link naar reactie
Delen op andere sites

Freeview groot succes

 

De Britse DVB-T aanbieder Freeview heeft vorige week ter ere van de uitlevering van de 10 miljoenste settopbox de champagnekurken laten knallen. Freeview levert 30 TV kanalen en 20 radiostations zonder abonnement. Kijkers met interesse voor deze digitale dienst hoeven slechts een DVB-T ontvanger te kopen en deze op hun bestaande tv-toestel aan te sluiten. Na en aanvankelijk weinig succesvolle start als abonnee-tv aanbieder heeft men met de gratis variant in relatief korte tijd te 6.4 miljoen huishoudens aan zich weten te binden. Sky Satellite bereikt zo’n 8 miljoen huishoudens terwijl de kabelbedrijven in het Verenigd Koninkrijk goed zijn voor 3 miljoen aansluitingen.

 

Freeview spreekt door een steeds beter aanbod ook de jongere consument meer aan. Een consument die ook bereid is te betalen voor additionele dienstverlening en belangstelling heeft voor harddiskvideorecorders. De verkoop van deze zogenaamde PVR’s nam het laatste halfjaar spectaculair toe. Eén op de drie nieuwe Freeview kijkers heeft zo'n apparaat. Vorig jaar circuleerde ook in Nederland het bericht dat de combinatie KPN/Digitenne een gestripte gratis variant op het Nederlandse DVB-T aanbod zou willen introduceren. Een optie die naar verluidt later dit jaar toch nog gelicht zal worden.

 

Bron: http://venturo.web-log.nl/log/5159776

Link naar reactie
Delen op andere sites

Cees Vis, lid van de NOS-Raad van Bestuur vindt het aanbod van Koninklijke KPN NV om de publieke landelijke en regionale omroepen kosteloos landelijke free to air middels digitale ethertelevisie uit te zenden interessant. Cees Vis, die in het bestuursorgaan van de publieke landelijke omroep de post distributie op zich neemt, liet DutchMedia weten dat het aanbod van KPN de oplossing kan zijn om de analoge televisie-etheruitzendingen te staken. De stand van zaken is thans dat Nederland 1, 2 en 3 tenminste tot 1 september aankomende analoog 'in de lucht' blijven, terwijl slechts een zeer beperkt aantal kijkers hier gebruik van maakt. Volgens Vis is er 'geen geld' om als NOS zelf de uitzendingen van Nederland 1, 2 en 3 in DVB-T landelijke free to air te verzorgen. De NOS heeft evenwel wèl de beschikking over een eigen uitzendlicentie die het thans bij Digitenne heeft ondergebracht. Nu KPN de meerderheid van Digitenne in handen krijgt, heeft het bij de overname van Nozema Services NV aangeboden Nederland 1, 2 en 3 alsmede de regionale publieke omroepen kosteloos free to air uit te zenden. Cees Vis zegt desgevraagd nog niet bij KPN op gesprek te zijn geweest, maar zei tegenover DutchMedia wel geinteresseerd te zijn om hier met KPN verder over te praten. KPN kondigde aan nog eind dit jaar het DVB-T netwerk landelijk dekkend te hebben.

 

Bron: http://dutchmedia.web-log.nl/log/5229568

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zal voorlopig NIET een goede dekking geven! De gebieden buiten de randstad krijgen dan alleen zenders op de grote zendmasten...heel veel gebieden vallen straks dus buiten de boot! Analoog komt nog altijd (weliswaar met ruis dan) verder dan Digitaal...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het zal voorlopig NIET een goede dekking geven! De gebieden buiten de randstad krijgen dan alleen zenders op de grote zendmasten...heel veel gebieden vallen straks dus buiten de boot! Analoog komt nog altijd (weliswaar met ruis dan) verder dan Digitaal...


Voorlopig niet, tegen het einde van het jaar wel. Waarschijnlijk te laat, het gros van de consument zal dan overgestapt zijn op IPTV.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...