Ga naar inhoud


beginners vraag: CAM/CI // en IN.DI in Belgie


Gast

Aanbevolen berichten

ok ik hoop dat ik hier geen regels overtreed <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> na het registreren in de quiz zit de schrik er goed in (nice systeem btw) <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

ik wil zoals zovele (blijkbaar) iN.Di ontvangen op mijn PC en opnemen.

nu ik heb totaal geen ervaring met digitale televisie of televisie op pc. ik ben al een week of twee op zoek naar info maar geraak er echt niet uit.

dus ik hoop dat er iemand even tijd wilt nemen om mij enkele dingen wat duidelijker te maken.

 

de vraag: Wat heb ik exact nodig om iN.Di te ontvangen op mijn pc, op een volledig legale manier ?

 

uiteraard heb ik een pci tv tuner card nodig die DVB-C ondersteunt, maar dan heb ik ook een adapter achtig iets nodig om de smartcard te lezen, en hier knelt het schoentje net. er word constant gesproken over CAM/CI, maar in elke thread weet iedereen blijkbaar wat het is, en ik dus niet <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />, zodus zou iemand mij eens kunne uitleggen wat het juist is en hoe het in mekaar zit.

 

vraag 2: als ik er dan ben achter gekomen hoe het allemaal in mekaar zit, is het dan ook effectief mogelijk om dit toe te passen met iN.Di?

 

 

ik heb zowat alle iN.Di related topics op dit forum en vele andere gelezen, de meeste zijn net iets ouder dus misschien is de situatie iets verandert, bv de gebruikte codering, FTA, het al dan niet apart kunne kopen van de smartcard etc

 

ik hoop dat mijn vragen duidelijk genoeg zijn, een antwoord op deze vragen kon ik spijtig genoeg niet vinden. Moest iemand zo vriendelijk zijn om zijn tijd in het beantwoorden van mijn vragen te steken, dan bent u daar zeer vriendelijk voor bedankt ! <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


De meeste zenders zijn te bekijken zonder kaartje.

 

Als je toch een codeerde zender wenst te ontvangen, kan je best een PCI CAM (ik geloof Irdeto 2) kaartje kopen. Dit is een PCI kaartje waar je je IN.DI smartcard kan instoppen.

 

De installatie van de FTA-zenders is een makkie, enkel DVB-C tuner installeren en de frequentie van de IN.DI-leverancier instellen.

 

De IN.DI kaart is nu appart te koop voor 25 EUR.

 

Nog een enkele interessante link: www.digitale-televisie.be

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...