Ga naar inhoud


eBay verwikkeld in 'historisch' proces


Sunny Sat

Aanbevolen berichten

bin_15x54.gif

 

een_of_andere_veiling_site moest zich woensdag in de Verenigde Staten verdedigen in een patentenzaak met mogelijk zware gevolgen. De zaak gaat al terug tot in 2003. Toen kon het kleine bedrijf MercExchange voor de rechtbank aantonen dat een_of_andere_veiling_site voor zijn Buy it Now-knop op twee patenten inbreuk had gepleegd.

In 2003 kreeg een_of_andere_veiling_site daarvoor een boete opgelegd van 5,5 miljoen dollar. Maar omdat de on line veilinggigant blijft gebruik maken van de gepatenteerde technologie, heeft MercExchange nu in beroep geëist dat een_of_andere_veiling_site deze tool niet meer mag gebruiken.

een_of_andere_veiling_site pareert deze eis met een dubbel argument. Enerzijds beweert het bedrijf dat de Buy it Now-technologie intussen al zo is veranderd dat van patentinbreuk geen sprake meer is. Anderzijds waarschuwt een_of_andere_veiling_site voor de gevolgen als de rechtbank dit verbod zou opleggen. Dan zou er immers een vloedgolf komen van bedrijven die voor de schijn een patent indienen of overkopen en nadien grote schadeclaims bij andere bedrijven indienen.

Dit laatste argument wordt door vele softwarebedrijven volledig ondersteund. Zij willen zelfs liefst een nieuwe wet, waarbij stopzetting van diensten enkel mogelijk is indien de eiser kan aantonen dat de inbreuk op het patent onherstelbare schade aanbrengt aan zijn activiteiten.

MercExchange krijgt dan weer de volle steun van bedrijven uit de farmaceutische sector, die inbreuk op patenten zo streng mogelijk bestraft willen zien.

De uitspraak in deze zaak wordt in juli verwacht.

31/03/2006

tijdnet

Groetjes

Sunny Sat

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...