Ga naar inhoud


Duitsland: analoog ipv DVB-T


Gast

Aanbevolen berichten

Na het vonnis van het locale rechtbank Kleve en Wesel worden de zenders "Das Erste" en "WDR" per dirct weer analoog via de antenne doorgegeven. De vereniging PRO ASO won verrassend een juridisch conflict tegen de analoge afschakeling van de publieke omroepen via antenne. Het ZDF wil tegen het vonnis in beroep gaan. De WDR heeft daarop direct gereageerd en de voorbereidingen getroffen voor het weer opnemen van de analoge uitzendingen van "Das Erste" en "WDR Fernsehen". Ook het aanbod van DVB-T veranderd daardoor.

 

Zoals de "WDR" meedeelde, worden de analoge zenders K46 (Das erste) in Kleve en K48 (WDR Fernsehen) in Wesel tot het einde van de betaald voetbal periode gereactiveerd. De DVB-T zenders in Kleve, Wesel, Langenberg, Düsseldorf, Essen en Dortmund worden daardoor z.s.m. uitgeschakeld. Als vervanging via DVB-T wordt z.sm. kanaal 64, die net op 31 januari uitgeschakeld werd, voor DVB-T gereactiveerd. Omwille van frequentie schaarste worden de boeketten van ARD en WDR samengevoegd. Het programma aanbod wordt teruggebracht door "Phoenix" en "Arte" te laten vervallen. Deze moeten wijken voor analoge uitzendingen.

 

 

Dit scenario danken we aan de vereniging PRO ASO (Pro Asozial), die tegen de afschakeling van de publieke zenders geklaagd had. De rechter verdedigde haar oordeel, dat de koop van een extra set-topbox voor de leden van PRO ASO niet financieel haalbaar zou zijn. De afschakeling van de commerciële zenders zou al een stap teveel zijn geweest. Nu zijn voor alle DVB-T ontvangers in de grensstreek en NRW een nieuwe zoekopdracht voor zenders noodzakelijk!

 

bron: Rundfunk an NR

Link naar reactie
Delen op andere sites


De vraag is nu of dat ook verdere gevolgen heeft voor de uitrol van DVB-T.

Het is niet ondenkbaar dat op meer plaatsen in Duitsland mensen zich beroepen op deze uitspraak <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

Met Vriendelijke Groet <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />,

 

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wehehe Lol goedgelovige Anzo dit is een 1 april grapje van duitsland.

http://forum.digitalfernsehen.de/forum/showthread.php?t=105723

Ik krijg die multiplexen van dudo ect door en nix veranderd,

en al zeker geen nieuwe scan nodig......

Daher wird am heutigen Abend ( 1 april dus.!!!) auch auf allen DVB-T-Receiver ein neuer Suchlauf notwenig sein, um das abgespeckte Programmangebot empfangen zu können.

Is dus echt niet zo..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...