Ga naar inhoud


Belkin ADSL-modem met ingebouwde draadloze G router, radeloos


odul

Aanbevolen berichten

Specialisten , krijg de volgende combinatie maar niet werkend ( na 2 maanden proberen en helplijn van Belkin bellen ) Misschien is er iemand met ervaring die veel licht in de tunnel zou kunnen brengen.

Heb de volgende combinatie: Adsl verbinding Scarlet (belgië ) werkend op een desktop computer. Niet werkend via laptop Acer Aspire 1315M Amd processor Athlon XP-M mobile ( 2500+ ) Adsl modem met ingebouwde draadloze G router + draadloze Hispeed G USB- netwerkadapter , bij elk van deze toestellen is een cd-rom met handleiding en software bij . Hoe moet ik achtereenvolgens te werk gaan ? Bij die router is een Gele ethernet netwerkkabel een voeding voor de router en de stekker voor adsl binnen te krijgen.Met sprak van een probleem van microsoft , nml tcp/ip .Dit heb ik gaan opzoeken en gereset .Uitvoeren cmd en vervolgens Netsh int ip reset resetlog.txt. Zou ook de eventuele firewall moeten afzetten . Hoe gaat dit in zijn werk ? Heb er misschien een van windows zelf of van Norton? Zou ik deze deleten en later eventueel AVG of mcaffee er opzetten. Maar mijn grootste probleem is een goed stappen plan zien vast te krijgen.Reeds dank voor Uw gewaardeerde hulp.

Geel , Stad in de Kempen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nog een misschien niet onbelangrijke info :

Op die cd zou een easy install wizard moeten staan .... Ik kan die daarop niet vinden. Bij het lezen van de cd zie ik wel een aantal PDF-files met gebruiksaanwijzigingen in verschillende talen en een ini file , maar geen exe file .Zou dit programma er dus niet opstaan en zou dit een vergetelheid kunnen zijn . Wie wil op zijn bijgeleverde cd eens kijken wat er bij hem juist opstaat ?

Met dank

Geel , Stad in de Kempen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

 

normaal mag dit toch geen probleem geven.

Ik gebruik een andere modem, maar deze gegevens moeten toch het zelfde zijn.

 

VPI : 8

VCI : 35

protocol PPPoE

Encapsulation : LLC/SNAP

 

De eerste drie zijn het belangrijkste.

Natuurlijk moet je ook nog je gebruikersnaam en paswoord ingeven.

 

Maar wat is je probleem eigenlijk?

Syncroniseerd je modem met het ADSL signaal? Dit zie je op je modem.

Of kan je geen verbinding maken met de server?

 

Normaal kan je de modem configureren met een bijgeleverde cd, maar dat is niet altijd zo, soms moet je zelf de gegevens handmatig ingeven. De gegevens vind je wel op de bijgeleverde cd.

 

Je verbind dan de modem met het bijgeleverde kabeltje aan je pc past de gegevens aan.

De waardes voor Scarlet vind je hierboven.

 

 

mvg

dreambox two ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2 met defecte tuners

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeevanhoof , das lang geleden ...

De waardes van scarlet kloppen inderdaad en gebruikerssnaam en paswoord ook geen probleem.Alleen spreekt men in de handleiding van 80 bladzijden over een cd met een easy install wizard en dat staat namelijk niet op die cd op ...

Is het juist dat mijn laptop af moet staan en dat ik de rj45 ethernet-netwerkkabel aan de laptop en met de andere kant aan de modem aansluit en vervolgens de kabel voor de adsl verbinding in de router steek en vervolgens de andere kant in de telefoonaansluiting die binnenkomt aan de muur en vervolgens de kabel voor de voeding in de modem steek en de andere kant in een stopcontact om stroom te krijgen en dan pas mijn laptop opzet ? Voor al mijn vorige uitleg staat in grote letters sluit de router nu nog niet aan.

Dit wil zeggen dat ik de verkeerde weg volg.Maar welke is de juiste ?

Graag je gewaardeerde hulp.

Geel , Stad in de Kempen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Normaal sluit je de modem de eerste keer aan via de meegeleverde netwerkkabel. De computer mag normaal blijven aan staan.

Ik zou wel de installatie van een eventuele andere modem verwijderen en bij de instellingen van internet explorer aangeven dat je verbinding via LAN gaat.

 

Je bent toch zeker dat je modem syncroniseerd met het ADSL signaal?

Kan je inloggen in je router? Daar zit normaal ook een diagnose programma in die aangeeft waar het mis gaat en met welke snelheid je modem verbonden is.

 

mvg

 

PS ik heb pas nog ergens een draadloze modem/router geïnstalleerd (wel van een ander merk)en daar zat ook geen auto-instal bij

dreambox two ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2 met defecte tuners

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb die waardeloze easy install wizard cd niet gebruikt. Werkte niet in mijn situatie. Gewoon even de handleiding lezen (is te downloaden). Hierin staat hoe verbinding met de router kunt maken. (alternatieve configuratie)

 

Zorg dat je router aan staat. Eventueel een reset uitvoeren (naar fabrieksinstellingen)

 

Verbind je PC de router op een van de 4 LAN poorten.

 

zet je PC aan en zorg dat je netwerk op auto (DHCP) staat.

 

Je PC krijgt nu een IP adres in het subnet van de router.

 

Browse naar 192.168.2.1; dit is de webpagina van de router.

 

Hierin kun je alles naar believen instellen en controleren.

 

Suc6

 

Lionking

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lionking , juist ondertussen zit ik al zover. Maar ik heb bij apparaten beheer een aantal gele vraagtekens.Dit zou kunnen wijzen op fouten.Drivers die er niet of niet up to date zijn.Kom er niet uit , het ene probleem is opgelost en het andere meld zich al weer aan. System, hardware,apparatenbeheer , overige apparaten , Multimedia audiocontroller,PCI simplecommunication controller ,usbcontroller en videocontroller ( vga compatibel )staan allen in het geel.

Geel , Stad in de Kempen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Misschien een vraag die ik me eerst had moeten stellen ...

Ben nog altijd bezig met trachten deze laptop klaar te krijgen om op internet draadloos te kunnen surfen

 

Het type aser aspire 1315LM met AMD Athonlon XP M mobile beschikt deze standaard over de nodige faciliteiten om een draadloze verbinding te kunnen maken ?

 

Want ik zie langs de zijkand een PC card sleuf , die echter leeg is ... standard type 2 of 3 PCMCIA of cardbus ondersteunt.

 

Wie kan me uitsluitsel gegeven over het feit dan ik al dan niet een kaart moet bijkopen en welke ? Een met de mogelijkheid om een antennetje te kunnen aansluiten .

 

Dank voor de reactie en indien het zo is dat een kaart moet in de pc-card sleuf moet steken dan is er een onzekerheid minder

 

Ook graag reacties via pm

 

Groeten

Geel , Stad in de Kempen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb eens gegoogeld en heb hier de Duitse spec van de laptop maar kan niets vinden dat er onboard een draadloze kaart in zit, volgens mij een gewone netwerkkaart en dus zul je er een PCMCIA kaart bij moeten kopen voor draadloos te internetten.

 

Maar met een kabel er tussen moet je gewoon kunnen internetten, ja draadloos een kaart kopen.

 

GR <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je had toch een usb-wireless netwerkadapter? Doe het volgende: deinstalleer alle software die met die stick te maken heeft, ook de drivers. Start je pc opnieuw op en xp moet nu je stick herkennen. Cd-rom erin en drivers laden maar installeer NIET de software die bij de stick hoort. XP wil nog wel eens conflicten geven als er 2 wireless programma's actief zijn. Nu zou je die stick moeten zien onder netwerkadapters. Is dat niet zo, of wordt je stick niet herkent dan is er iets niet goed met dat ding.

Alles kan: Wim Kan, koffiekan, Sandokan..

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oldereast en alle vorige beantwoorders van mijn vraag , het is mij op dit ogenblik gelukt om draadloos op internet te surfen met de belkin high speed combinatie. Uiteindelijk ...

 

Nu is de volgende stap beveiligen ... Belkin high speed F5D 7632-4 router-modem en netwerkadaptor F5D 7051 ondersteunen deze WPA of zefs WPA2 of toch maar alleen het minder veilige WEP ?

 

Groeten en nogmaals dank voor jullie support.

Geel , Stad in de Kempen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...