Ga naar inhoud


Digitale televisie bestaat 10 jaar in Nederland :)


blake7

Aanbevolen berichten

Dit jaar viert digitale televisie via de satelliet haar jubileum. Het is namelijk precies 10 jaar geleden dat de Nederlandse commerciële radio en televisiestations in digitale vorm via de ASTRA satelliet zijn gaan uitzenden.

 

Digitale televisie is dus niet zo nieuw als kabelexploitanten de Nederlander willen laten geloven. In de afgelopen 10 jaar is het aantal Nederlandse huishoudens dat digitale televisie via de satelliet ontvangt, gestaag gegroeid tot inmiddels 650.000. Een belangrijke reden is de goede ontvangstkwaliteit, de lage prijs en het grote zenderaanbod.

 

Via satelliettelevisie zijn honderden digitale radio en televisiezenders, waaronder onze eigen L1-TV & BVN tv, CNN, CNBC, BBC World, Sky news, geheel gratis te ontvangen. Alle Nederlandse publieke en commerciële omroepen zijn te ontvangen met een basisabonnement van CanalDigitaal, waarin ook populaire zenders als Discovery channel en National Geografic zijn opgenomen.

 

Ook op het gebied van hardware loopt digitale televisie ver vooruit. De Personal Video Recorder is al jaren ingeburgerd bij de ‘satelliet kijker’. Zo zijn er PVR satellietontvanger die geschikt zijn voor het opnemen van vier verschillende kanalen tegelijkertijd, terwijl een vijfde wordt bekeken. Kijken wanneer u dat wilt krijgt zo wel een hele individuele dimensie.

 

Bovendien is er op het gebied van schotelantennes in 10 jaar tijd ook het nodige ontwikkeld.

 

__________________

Typ en grammaticafouten mogen vervangen worden door onderstaande:

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890 en mogen meerdere malen gebruikt worden

Onze geest is als een Parachute hij werkt alleen als die open is.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
van harte CDS <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> dat we nog maar lang mogen genieten van het aanbod ...


Wat mij betreft bestaan ze al 11 jaar te lang! <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Mut@nt HD2400 met 1x sat en 3x cable met Ziggo, 1TB HDD op OpenPli 4.0 met Oscam.

Azbox HD Premium+ met 1x cable met Ziggo en 1x sat, 500 GB HDD op E2 met Oscam.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet wel dat men toen niet in zo'n hoera stemming was. De digitale ontvangst werd je toen door de strot geduwd omdat de analoge sat uitzendingen abrubt beeindigd werden. Je 2 jaar oude ontvanger was meteen rijp voor de kliko en je mocht 1500 piek neerlappen voor een digitale ontvanger als je nog naar de NL zenders wou kijken.

 

Ja, echt blij was iedereen toen met die digitale revolutie...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Je 2 jaar oude ontvanger was meteen rijp voor de kliko en je mocht 1500 piek neerlappen voor een digitale ontvanger als je nog naar de NL zenders wou kijken.

 

2 jaar.? Dan heb jij nog lang van je dure analoge setje kunnen genieten. <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geniet ook nog steeds van analoge satellietontvangst ,

maar ook digitale <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Ik kocht mijn eerste Digitale ontvanger pas in 1999 ,

uit een echtscheiding , een Nokia 9600 voor 5000bf (123,94676€) !!

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met een Amstrad SRD250 is het voor mij begonnen.

D2Mac en Videocrypt. Inderdaad besloot men al (relatief) snel over te gaan naar digitaal.

De publieke omroepen zagen het wel zitten om op een gezamenlijke transponder te gaan zitten. Daar bespaarden ze veel geld mee. Dat ze hun abonnees op kosten joegen was niet echt belangrijk. Ik had op dat moment een Strong (analoog) en moest overstappen naar een Nokia Mediamaster (digitaal). Menig ontvanger heeft de huiskamer gesierd. Goedkoper zou ik uit zijn geweest met andere vormen van TV-ontvangst. Maar daar gaat het niet echt om. Ik hou niet van het vanzelfsprekende, waarmee monopolisten je knechten.

Prijsverhogingen zo'n 100%. Leve de vrijheid van ontvangst!

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tjsa..wat zal ik zeggen...ik ben pas "geïnfecteerd" geraakt met het sat-virus in 1998....ik was toen naar het buitenland geweest en wilde al langer de Duitse/Italiaanse TV kunnen ontvangen..

 

Begonnen met een bespottelijke analoge campingset; minischotel en slechte ontvanger...

 

Daarna een 60CM schotel en een betere analoge ontvanger...altijd op Astra...soms spikkels kijken op Hotbird.

 

Een winkelier in Den-Haag bracht mij een jaar later een Nokia 9500 aan de man en vanaf daar ben ik inmiddels uitgekomen waar ik nu ben (zie mijn profiel...ik verklap trouwens niet alles;) <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Voor Digitaal ben ik dus nooit snel gegaan...ik wist er niet eens vanaf! Ik herinner me wel van vakantie in het buitenland analoge satellietontvangst.

 

En wat betreft nieuw of oud...voor UPC is het kennelijk nog nieuw want met ondanks hun voortdurende mooie reclamepraatjes werkt het voor geen meter!

 

Decoders lopen vast, haperingen, signaaluitval, blokvorming, radiozenders die klinken als 96 kbps enz enz...

 

En CDS...de belangrijke zenders zien er goed uit maar er zitten helaas nog kanalen bij die er niet uit zien vind ik, feit blijft dat NGC en Eurosport oa niet om over naar huis te schrijven zijn. Om maar te zwijgen over de chellomedia kanalen op satelliet! Het ziet er niet uit...als dat digitaal mpeg2 moet wezen...pfff...

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

10 jaar digitale TV dat moet natuurlijk gevierd worden, ik ben pas gebruik gaan maken van een digitale ontvanger in 1998, twee jaar later dus dan in 1996 toen de Digitale ontvangers geïntroduceerd werden, ik ben al van in 1993 begonnen met Satelliet tv, toen had ik een analoge pace ontvanger en Luxcrypt decoder voor RTL4, RTL5 en later SBS6 en Veronica6, maar deze dingen zijn antiek geworden, lang leve de Irdeto2 kaart. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

<img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Timm1983

Admin: Dit account is ontoegankelijk gemaakt vanwege het gebruik van een niet-bestaand email adres met talloze aflever foutmeldingen tot gevolg. Het lid reageerde niet op het verzoek dit te wijzigen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja... vroeger met de Amstrad SRX 200 (ligt hier naast me in de kast, met extender, want voor Astra 1D was die eigenlijk niet geschikt), toen Discovery nog maar net, analoog en ongecodeerd (gedurende enkele weken) op Astra 1D verscheen.

 

Toen Nederland digitaal werd, heb ik jaren geen Nederlandse commerciele TV meer gekeken. Nederland 1,2 en 3 ontving ik met een UHF raster anetnne. En toen ik *dat* zat was, was er ineens de Humax 5400. Die het nog steeds doet, zij het dat ik de voeding al twee keer heb moeten repareren. Daar zit inmiddels een schotel met drie LNB's aan vast. Ben daar heel tevreden over -:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

idd, ook hier eerst met de Amstrad, met extender (maakte van bv transp 1>49 2>50 tot 16>64. was na 2 jaar weer overbodig geworden...) hierna tot 1999 alleen analoog doorgekeken met enkele (redelijke uitgebreide) analoge ontvangers, welke je mee kreeg bij het omwisselen van anloge naar digitale ontvangers.(mensen gaven dat graag weg, een hoop stoorde zich aan een stapel ontvangers..ik niet)

De luxcrypt decoders waren nog een tijdje te gebruiken bij het analoge kabelsignaal van Canal+ (wel beeld, geen geluid. heb hier in omg van Gouda tot ong 2000 gewerkt, todat het analoge signaal werd vervangen door Canal Digitaal kabel)

 

In 1999 mn eerste digitale Canal Digitaal doos gekocht, Echostar DSB 2000, werkt tot de dag van vandaag nog prima verder (alleen updaten van de kaart wil niet zo lekker in deze "officiele" doos, af en toe kaart in de humax stoppen om te updaten.....)

 

Zo langzamerhand beginnen de eerste digitale ontvangers ook al weer vervangen te worden door, of nieuwere satontvangers, of "digitenne" kastjes. (kreeg een nokia 9200 mee, was toendertijd ook niet de goedkoopste ontvanger..)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...