Ga naar inhoud


Waarom alle maffiakaarten hier geboycot worden


Gast

Aanbevolen berichten

Waarom wordt op dit forum de cerebrokaart als maffiakaart gezien en alle andere kaarten en of educatieve emu's enz.. niet, Ik begrijp dat je geen illegale praktijken mag stimuleren maar dan kun je net zogoed het hele forum weg doen, of zie ik dat verkeerd ?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het verschil zit 'm in of een artikel zich bewezen heeft, daarbij spelen 'waar' een artikel oorspronkelijk vandaan komt, de prijs en de hoeveelheid heisa eromheen, mee of een artikel een kans kan krijgen zich te bewijzen. Met wat eenvoudige 'metingen' kan je dus zien wat wat is.

 

1 Waar: uit dezelfde richting waar voorheen artikelen zijn gekomen die allemaal een (te)kort leven hadden in relatie tot de prijs.

2 Prijs: best wel veel voor een artikel dat nog (te)weinig beloofd/waarmaakt.

3 Heisa: veelste veel.

 

2 begint zich heel langzaam te bewijzen, 3 is stil maar 1 is nog steeds waar, conclusie: dit artikel heeft nog steeds de juiste 'benaming' en word daarom anders behandeld dan een dragon of xcam (uiteraard binnen de grenzen van het forum).

 

Nu heeft dit niks te maken met dit forum onderdeel, maar in offtopic hoortie ook niet thuis, misschien dat een mod hier iets algemeens van kan maken voor de volgende die dit vraagt want het hele ijskrabber verhaal blijft 'moeilijk' uitlegbaar.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zie je inderdaad verkeerd. Ik zal het proberen uit te leggen met een stukje geschiedenis als leidraad.

 

Voor de hoos commerciele "piratenkaarten" voor DVB ontvangers was het uitvissen hoe een smartkaart werkt voorbehouden aan hobbyisten. De meeste zonder dure apparatuur, echter sommige hobbyisten die beroepsmatig ook met microchips te maken hadden deden ook vrolijk mee aan de onderzoekingen van de geheimen van de nieuwste generaties smartkaart.

De door de hobbyisten verzamelde gegevens werden doorgaans onderling vrijelijk verspreid, en kwamen na korte of wat langere tijd door lekken van de hobbyisten in het public domain terecht waardoor ook de beginnende onderzoeker er zijn voordeel mee kon doen.

 

Toen de eerste emulatoren verschenen voor DVB signalen waren dat vaak programma's die kostenlos konden worden opgehengeld van BBS-sen of internet. De hardware moest je zelf maken. Een processortje met een eeprom, of een interface tussen je ontvanger en je computer (Season interface). Die season stamde trouwens nog uit de analoge Sky tijd.

 

Operating systems voor de processor gebaseerde kaartjes moest je zelf in het processortje schieten, de eeprom moest je trouwens ook zelf programmeren. Plastic kaartjes waren er nog nauwelijks, en de gene die er waren stamden vaak nog uit lang vervlogen tijden.

 

Toen de plastic kaartjes op de markt kwamen ontstond er een complete hype. Iedereen kon door de multi-programmers (Phoenix, pic, eeprom, atmel, etc) ineens kaartjes programmeren, zeker toen de software die door hobbyisten werd geschreven steeds gemakkelijker te bedienen werd. Ook werden er steeds meer panklare files aan alle kanten aangeboden.

 

Door dit overvloedige aanbod aan plastic kaartjes voor afbraakprijzen kon de handel geen droog brood meer verdienen aan de kaartjes. En de originele "hackers" hadden al helemaal nog nooit een cent gezien voor hun vele uren werk.

 

En toen kwam de grote klap.......

De tweede generatie kaartjes werd voor diverse systemen uitgebracht. Overal in Europa gingen de kanalen 1 voor 1 op zwart. En hoe reageerde de zwartkijker die net in staat was om zijn coldkaarje (ze konden vaak de naam echt niet eens spellen) van de nodige panklare van het internet gehaalde files te voorzien ?

Die begon te schelden en tieren.

Waar waren de files, waarom duurde het zo lang. Die hackers waren allemaal sukkels en ze hielden de informatie voor zich. Tot doodsbedreigingen aan toe als ze de files (die zij ongetwijfeld al hadden) niet onmiddelijk publiek zouden make zodat Jan L.., eh zwartkijker onmiddelijk weer beeld had.

 

Voor de meeste hackers van het eerste uur was de lol er dus volledig af. Die hadden niet eens de zin meer om te onderzoeken wat er nu was veranderd. En ze hadden er in bijna alle gevallen al helemaal geen zin meer in om de opgedane informaie dan ook maar met iemand buiten het circuit te delen. En geef ze eens ongelijk.

 

Ook was er wat nieuws waardoor de noodzaak van het onderzoeken van smartkaartjes overbodig maakte, namelijk cardsharen. Omdat de hackers onderling toch wel contact hadden waren er binnen no time complete netwerken opgezet waardoor de hackers toch wel konden kijken. En nu lekte er geen panklare files of zelfs maar keys naar buiten, maar software die het voor leken ook mogelijk maakte te sharen.

Ook doken er voor de mindere goden handleidingen op hoe zelf met vrienden zo'n systeem op te zetten.

 

Het sharen werd nu dus gemeengoed (en dat is het tot op de dag van vandaag) en de noodzaak voor kaartjes was er dus alleen nog voor de kijkers die ofwel geen "always on" internet verbinding hadden of hebben en voor de kijkers die er echt de ballen niet van snappen.

 

En daar zagen een paar slimme mafioso (ze zullen zichzelf ongetwijfeld zakenmannen noemen) wel brood in.

 

Je laat een kaart kraken door professionele hackers die zich hiervoor dik laten betalen en die niets "hebben" met satelliet televisie.

Vervolgens breng je een kaart uit met iets speciaals in de hard of software zodat men alleen met jouw kaart en jouw software kan kijken.

En als iemand doorkrijgt hoe jouw kaart werkt, en de boel kan ontcijferen en hiermee dus een publiekelijk toegankelijke gratis emulator kan maken dan laat je de boel de boel, en je brengt de software en hardware in iets gewijzigde vorm uit zodat alle oude kaarten volledig waardeloos zijn. Je "klanten" moeten dan weer een nieuw kaartje aanschaffen, maar dat brengt alleen maar meer geld in het laatje.

Of je laat de boel de boel en je laat helemaal nooit meer wat van je horen. Ook dat is diverse malen voorgekomen. Dan heb je je klanten een kaart laten kopen die qua productie niet meer heeft gekost dan 2 knaken en verkoop meer dan 20 knaken gewoon lekker zitten. Handel is handel. Toch ?

De maffiabaas (ehhh zakenman) zit dan allang aan de spaanse costa's aan een koud biertje met een lekker wijf.

 

Van Titaniumkaart, Knotkaart, Wildcard, Cerebrokaart, Zebrakaart of wat voor exotische naam men ook verzint, ze eindigen allemaal als dure ijskrabber (werkt perfect). De ene houd het alleen wat langer uit in de ontvanger dan de andere. Sommige hebben het nog geen twee weken uitgehouden, andere een half jaar. De Cerebro heeft voorlopig het half jaar nog niet gehaald. We zullen zien.

 

Maar dat is niet het enige. Je steunt met je aankoop de georganiseerde misdaad. En dat zint mij helemaal niet. Ik moet hard werken voor elke cent en van dit soort lieden moet ik niets hebben. Deze lieden hebben helemaal niets te maken met de hobbyisten die uit nieuwschierigheid hoe een systeem werkt zaken gaan ondezoeken en dan met de opgedane ervaring gaan kijken wat er allemaal mogelijk is. En die de door hun vergaarde informatie openlijk met mede hobbyisten delen. Nee, de makers van dit soort kaartjes zijn maar op 1 ding uit, geld maken. Veel, snel, en over een ieders rug. En als het dan ff niet wil dan laat je de boel de boel. Na jou de zondvloed.

 

Ik kan nog wel meer redenen neerpennen waarom men "hier" zo vies is van dit soort kaarten, maar ik neem aan dat het zo wel duidelijk is.

Elke zichzelf respecterende hobbyist binnen het satgebeuren wil niets, maar dan ook echt helemaal niets met deze handel te maken hebben.

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...