Ga naar inhoud


Betrouwbare satelliet winkel gezocht


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo, ik ben niet van plan klant te blijven van UPC dus ben op zoek naar een goede satelliet zaak. (Als mijn vraag niet past in het board svp deze topic verwijderen.)

 

In Zwijndrecht en omgeving zijn geen goede winkels met showroom die satelliet installaties verkopen. Voordat ik 1100 euro besteed, wil ik eigenlijk eerst wat ontvangers zien. De paar winkels in Dordrecht en Papendrecht zijn -netjes gezegd- geen winkels waar ik 1100 euro wil uitgeven.

 

Wie kan mij advies geven want ik heb geen auto en ben dus helaas afhankelijk van internet verkoop en ondersteuning als het me bijv. niet lukt de schotel goed uit te richten.

 

Ik heb de volgende installatie in gedachten:

 

- topfield 5500 of arion 9300 ontvanger

- visiosat schotel met 2 LNB's voor Astra 19,2 en 28

- 2x quad LNB (2 aansluitingen tbv twin PVR en 1x tbv extra ontvanger slaapkamer oid)

- 2x quad switch

- 1x Aston CAM

- 1x CD kaart

 

Ik heb al veel gelezen o.a. op dit board maar aanvullend advies is welkom...

 

Bedankt!!!

Erik

Link naar reactie
Delen op andere sites


Best wwJd,

Welkom op het board hier maar.... je was op het randje van een "eerste post, direct fout" nominatie.

Eigenlijk zondig je niet tegen de regels en maak je ook geen reclame maar indien je de regels goed gelezen hebt, moet je ook gelezen hebben dat reclame strikt verboden is op sat4all. Dus...

is het vragen naar een handelszaak een beetje uitlokken van reclame...

Je gaat dus zelf het kaf van het koren moeten scheiden en zelf een keuze maken!

Als enige tip zou ik nog kunnen verwijzen naar onze sponsors hier (banner hierboven)...

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste moderator,

 

Tja, ik had de vraag anders moeten formuleren...

Voor PC materialen zijn er websites met een gebruikersbeoordeling. Ik hoopte op een tip van iemand voor zo'n website.

 

Wilt u zo vriendelijk zijn deze post te verwijderen met excuses?

Bedankt,

Erik

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry Gerdy,

 

een <img src="/forums/images/graemlins/ooo.gif" alt="" /> -banner hierboven- is ook reclame <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Gewoon even publiek, banner is reclame of sponsor maar blijft reclame, het moet nu toch eens duidelijk worden lijkt me want ik ziet iedereen die foutjes maken.

 

Vragen om een bedrijf dat geen steun geeft op dit board mag dus niet omdat het enkel probeerd te verdienen via sat4all terwijl een ECHTE sponsor dus juist sat4all steun geeft en daardoor wel hun banner mogen plaatsen wat je dus eerlijke reclame kan noemen. Het is voor wat hoort wat en dat lijkt mij een vrij eerlijke situatie.

 

Kan hier niet iets van duidelijkere uitleg in de regelgeving worden gegeven?

 

Schop me maar als ik iets verkeerds schreef.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Beste moderator,

Tja, ik had de vraag anders moeten formuleren...
Voor PC materialen zijn er websites met een gebruikersbeoordeling. Ik hoopte op een tip van iemand voor zo'n website.

Wilt u zo vriendelijk zijn deze post te verwijderen met excuses?
Bedankt,
Erik


Ik weet niet of je dit zoekt maar www.sathopper.nl is een vergelijkingssite. Ook staan hier ervaringen van gebruikers bij deze winkels genoemd. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Mij heeft het in iedergeval wel geholpen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Beste moderator


"moderator" staat niet op mijn identiteitskaart hoor! Hier noemen ze iedereen bij naam; dus lees ik liever "beste Gerdy" <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Citaat:
Wilt u zo vriendelijk zijn deze post te verwijderen met excuses?


Dat is nu ook niet nodig gezien iedereen wel door heeft hoe het gesprek evolueert!

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Penthe:

 

Je kon het zelf niet beter verwoorden!

 

Iedereen moet begrijpen dat sat4all enorm veel mensen bereikt die "potentiële" klanten zijn voor handelaars in satellietmaterialen. Moesten we onze regels niet streng handhaven, dan wordt dit discussieboard één grote reclamezuil van allerlei mensen die hier klanten komen ronselen, via sluikreclame in postings, via PM, via links...

Om deze reden weren wij in de postings elke vorm van reclame, zowel positieve als negatieve.

 

Echter kost het onderhoud en de hosting van zo'n site hopen geld en het gebruik er van blijft, spijts deze kosten, gratis voor de gebruikers. Om dat op te vangen verhuren we een aantal banners die de nodige maandelijkse fondsen "binnenbrengen". Wij zijn dan ook onze sponsors dankbaar voor hun financiële inbreng en deze banners zijn vrij aan te klikken.

 

Moreel van het verhaal: wie graag sat4all wil gebruiken om reclame te maken huurt dus gewoon een banner. Dit is de enige vorm van "reclame" die getolereerd wordt. Dit heeft dus ook niets met "eerlijke" of "oneerlijke" reclame te maken. Wij distanciëren ons trouwens ook van de sites naar waar deze banners doorverwijzen en zeker van hun inhoud alhoewel wij toch sponsors zouden weren die "bedriegelijke reclame" zouden voeren. Dit is gelukkig tot op vandaag nog niet voorgekomen.

 

Hopelijk is het duidelijk...

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moet je gelijk geven en bedanken er voor.

We zien al genoeg reclame op de private zenders, toch.

 

Om te kunnen koken heb je ingrediënten nodig.

Ik heb trouwens nog nooit op die banner geclick <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />, maar dat is mijn keuze.

 

groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Gerdy,

 

Citaat:
Moreel van het verhaal: wie graag sat4all wil gebruiken om reclame te maken huurt dus gewoon een banner. Dit is de enige vorm van "reclame" die getolereerd wordt. Dit heeft dus ook niets met "eerlijke" of "oneerlijke" reclame te maken.

 

Wij distanciëren ons trouwens ook van de sites naar waar deze banners doorverwijzen en zeker van hun inhoud alhoewel wij toch sponsors zouden weren die "bedriegelijke reclame" zouden voeren. Dit is gelukkig tot op vandaag nog niet voorgekomen.

 

Dus het is wel eerlijke reclame want er wordt door sat4all goed op de inhoud gelet van de sponsors, ja ik weet het is al laat maar ik kan er geen andere woord uitspraak bedenken dan "eerlijke reclame" namelijk.

 

Ik vind dit een zeer leerzaam en belangrijk onderwerp te vinden zeker als je hier veel komt en veel schrijft dit geeft dan wel de nodige extra duidelijkheid kwa functioneren sat4all wat uiteraard prima is.

 

Ik heb geleerd dat tolerantie ten aller tijden met eerlijkheid te maken heeft want je gaat er niet blindelings vanuit dat iets 100% zou kloppen je controleerd daar als goed board ook op.

 

Nu nog een andere benaming vinden voor "eerlijke reclame" waar ik eerlijk gezegd nog steeds niet op kan komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt ook met het openbaar vervoer naar Rotterdam gaan, daar zitten een aantal satellietwinkels. Vanaf Zwijndrecht is dat prima te doen. Ik ben verschillende winkels binnengelopen voor informatie en het bekijken van wat apparatuur en heb zelf later de "tips" en prijzen vergeleken. Er zitten daar ook een aantal grote electronicaketens die satellietspullen verkopen. Ik heb destijds nog niet gekocht; uiteindelijk heb ik pas ná mijn verhuizing naar Duitsland de spullen aangeschaft.

 

Wat je zou kunnen doen is dus 1) zelf rondneuzen in die winkels, 2) die informatie vergelijken met wat je op dit forum te weten komt, en 3) vragen of een lid van dit forum met je mee wil gaan naar een betrouwbare winkel in jouw buurt. Samen kun je dan jouw wensen verder bespreken.

Voorheen veel plezier gehad van Topfield 5000 PVR - 300 GB, Aston 2.18, Wisi Orbit 80 cm, Grundig 0,3 Quad

Papa & Mama †

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik altijd doe voordat ik aan een dergelijke uitgave ga is de diverse winkels binnengaan en me helemaal laten voorlichten. Ik doe bij elke winkel net alsof ik er nog helemaal niets van weet. Ik kijk voor die tijd op internet om zoveel mogelijk info te vinden, dit forum is voor satellietontvangst een prachtige bron aan info. Bedenk voordat je de winkels bezoekt wat je ongeveer (of beter, precies) wil. Wat is voor jou belangrijk.

Als je dan een stuk of zes zaken hebt bezocht, weet je ongeveer wel wie er een redelijk advies heeft gegeven. Degene die op mij het meest behulpzaam en eerlijk overkwam krijgt uiteindelijk de bestelling.

Houd in je achteroofd dat het verkopers eigen is om je met een aankoop de winkel te laten verlaten. Ze adviseren dus het liefst de spullen die ze op dat moment hebben staan. Daarom is het belangrijk om bij het eerste bezoek GEEN aankoop te doen. Laat het allemaal bezinken. Dit kost heel veel tijd maar je zal er later zeker geen spijt van hebben. Zeker wat receivers betreft zijn er veel verschillen en is de keuze heel erg afhankelijk van jouw wensen en persoonlijke voorkeuren.

 

Ik heb dit zo met de aanschaf van onze droger gedaan (duurde 3 weken) en de aanschaf van mijn satellietontvangstset (mooi scrabbelwoord), dat laatste duurde enkele maanden!!

 

Success!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb dit zo met de aanschaf van onze droger gedaan (duurde 3 weken) en de aanschaf van mijn satellietontvangstset (mooi scrabbelwoord), dat laatste duurde enkele maanden!!

 

Gezien topic is dit ook wel een leuke omdeze ervaring te delen, ik heb helemaal niets bezocht voor mijn eerste sateliet ontvangst in spanje <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> reden is dat ik daar dan even 70 a 80 km moest gaan rijden en er maar 5 a 6 bedrijven zitten in die regio die een nederlands nu ook vlaams setje plus kaart aanbieden, ik moest voor dit zonder schotel installatie want die stond er al op oude adres toendertijd 50.000 pasetas betalen wat neerkomt op 300 euro, dus ontvanger philips zo´n standaard grrrr doos plus een seca1 kaartje want seca2 kwam pas later. Daarna ben ik pas echt lokaal gaan zoeken naar een leuke hobby ontvanger en vond een zaak hier in Alicante die allerlei hobbydoosjes verkocht en nog steeds doet, en dat is werkelijk de enige in een radius van 200km dus weinig te kiezen eigenlijk het is daar kopen voor de prijs op het prijskaartje wil je meer stap maar in de auto rijd ruim 200km aan benzine weg en vind je ontvanger 10 euro goedkoper nah liever niet he.

 

Gelukkig is er nu ook de weg van het internet waar je online mega veel winkels kunt afspeuren en dat met erg veel sat produkten en zo ook je prijzen kunt vergelijken en tegenwoordig hebben goede internet bedrijven ook een soort van keurmerk waardoor je zeker bent dat het allemaal wel goed zit, maar als je keuzes hebt en veel sat winkels is het erg slim inderdaad om ze eens allemaal af te lopen en je ervaringen op te doen kwa behulpzaamheid informatie en vooral leuke prijzen voor een kompleet sateliet set.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om even weer ON-TOPIC te komen: wwJd zie PM <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

* VU+ Duo 2 sat/kabel - Amiko A3 combo - Coolstream Trinity - Dreambox 800 HD SE - Xsarius Fusion HD SE - Mag254 iptv *

* LG 65inch smart 3D tv - Playstation 4 *

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...