Ga naar inhoud


Problemen met de topfield PVR van Kpn


Gast jjpv

Aanbevolen berichten

Ik heb problemen met mijn topfield PVR van KPN. Zoals bij andere mensen ook het geval is kan ik opnames langer dan 3a4 weken niet meer terug zien omdat schijnbaar de code is aangepast. Tevens mis ik van allle opnames altijd het einde omdat de opnames van EPG dmv tijd gaan en niet op basis van PDC (wat in de meest goedkope videorecoders tegenwoordig standaard is). Tevens spreek de handleiding van de topfield recorder dat je met EPG 7 dagen vooruit zou kunnen kijken? Dit is mij nog nooit gelukt ik kom niet verder dan de huidige dag.

 

Een telefoontje naar de KPN-tv helpdesk heeft niet veel opgelost. De dame kon mij vertellen dat er een update loopt voor deze recoder die tussen nu en 29 juli wordt uitgerolt op basis van smartcard-ID? In mijn oren klinkt dit als onzin, zo update rol je toch gelijk uit over alle ontvangers?

 

Zijn er meer mensen die deze problemen hebben of iets wat er op lijkt? Zijn er mensen die iets waten van een update die mogelijk binnenkort beschikbaar komt? Het blijft te gek voor woorden dat KPN er niet bij verteld dat je opnames max 2 weken kan bewaren? Ook het opnemen is leuk via EPG maar als een programma 1 minut later begint mis je het einde!

 

Ik hoop dat er mensen zijn met dezelfde problemen en die mogelijk hiervoor een oplossing weten.

groetjes,

Jeroen

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 65
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Eerst welkom op het forum.

 

Ja dat schijnt een probleem te zijn met de Topfield die nemen gecodeerd op ook de sat receivers hebben daar last van maar er is wel een trucje voor, ik dacht je moet hem kopieren bijvoorbeeld s'nachts maar als je het precies wil weten kijk even in het Topfield forum.

 

GR <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt dit had ik gezien, natuurlijk is dit een workaround voor het probleem maar geen oplossing. Hoe moet ik de vrouw nu uitleggen dat als zie iets opneemt dat ze dit een keer moet doen omdat ze het anders kwijt is?

 

Tevens vind ik dat KPN dit moet oplossen of moeten melden bij de verkoop.

bedankt voor je input,

Jeroen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb problemen met mijn topfield PVR van KPN. Zoals bij andere mensen ook het geval is kan ik opnames langer dan 3a4 weken niet meer terug zien omdat schijnbaar de code is aangepast.

Heb ik nog niet meegemaakt, komt het misschien niet bij alle zenders voor?
Als het goed is is het op te lossen door de opname te kopiëren (opname afspelen en dan op de opneem-knop drukken). De kopie zou onbeperkt houdbaar moeten zijn.

Citaat:
Tevens mis ik van allle opnames altijd het einde omdat de opnames van EPG dmv tijd gaan en niet op basis van PDC (wat in de meest goedkope videorecoders tegenwoordig standaard is).

Klopt; het gaat puur op tijd en niet met PDC. Simpele oplossing is om nadat je een opname hebt geprogrammeerd nog eens op de opnametoets te drukken waardoor details over de opname verschijnen, en dan de opnametijd handmatig verlengen. Werkt in de praktijk minstens zo goed als video met PDC omdat je opnamelengte probleemloos ruim kunt afstellen en later ook weer bij kunt knippen, en doordat je met PDC ook nog wel eens wat mist doordat de zender het PDC-signaal niet goed verstuurt.

Citaat:
Tevens spreek de handleiding van de topfield recorder dat je met EPG 7 dagen vooruit zou kunnen kijken? Dit is mij nog nooit gelukt ik kom niet verder dan de huidige dag.

Waar staat dat? In de handleiding op de website staat halverwege pagina 44: "U ziet alleen de programma’s van vandaag en een deel van de volgende dag."
Volgens mij zie je tegenwoordig zelfs altijd minimaal de hele volgende dag.

Citaat:
De dame kon mij vertellen dat er een update loopt voor deze recoder die tussen nu en 29 juli wordt uitgerolt op basis van smartcard-ID? In mijn oren klinkt dit als onzin, zo update rol je toch gelijk uit over alle ontvangers?

Smartcard-id lijkt me inderdaad sterk; de PVR's zijn niet geregistreerd dus ze kunnen niet eens weten welke smartcard er wordt gebruikt. Het is wel denkbaar dat een truc op basis van smartcards-id's moeten verzinnen om te voorkomen dat het voor de digitenne-versie fout gaat.
Verder zullen ze het misschien ook niet overal tegelijk doen (zie eerdere updates van Samsung-tuners) om files bij de klantenservice te vermijden, of om te kunnen ingrijpen als er fouten zitten in de nieuwe software.
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Heb ik nog niet meegemaakt, komt het misschien niet bij alle zenders voor?

>Als het goed is is het op te lossen door de opname te kopiëren (opname afspelen

>en dan op de opneem-knop drukken). De kopie zou onbeperkt houdbaar moeten zijn.

Klopt, zie mijn eerder post. Wat ik nog wel vreemd vind is dat als je picture in picture kijkt de topfield dus wel 2 kanalen kan decoderen op hetzelfde moment? Waarom zou hij dat niet kunnen bij opnames?

 

>Klopt; het gaat puur op tijd en niet met PDC. Simpele oplossing is om nadat je

>een opname hebt geprogrammeerd nog eens op de opnametoets te drukken waardoor

>details over de opname verschijnen, en dan de opnametijd handmatig verlengen.

>Werkt in de praktijk minstens zo goed als video met PDC omdat je opnamelengte

>probleemloos ruim kunt afstellen en later ook weer bij kunt knippen, en doordat >je met PDC ook nog wel eens wat mist doordat de zender het PDC-signaal niet

>goed verstuurt.

Goed tip, ga ik proberen.

 

>Waar staat dat? In de handleiding op de website staat halverwege pagina 44: "U

>ziet alleen de programma’s van vandaag en een deel van de volgende dag."

>Volgens mij zie je tegenwoordig zelfs altijd minimaal de hele volgende dag.

Ga ik thuis opzoeken in de handleiding.

 

>Smartcard-id lijkt me inderdaad sterk; de PVR's zijn niet geregistreerd dus ze

>kunnen niet eens weten welke smartcard er wordt gebruikt. Het is wel denkbaar

>dat een truc op basis van smartcards-id's moeten verzinnen om te voorkomen dat

>het voor de digitenne-versie fout gaat.

>Verder zullen ze het misschien ook niet overal tegelijk doen (zie eerdere

>updates van Samsung-tuners) om files bij de klantenservice te vermijden, of om

>te kunnen ingrijpen als er fouten zitten in de nieuwe software.

Bij de samsung single/dual tuner krijgt iedereen toch op het zelfde tijdstip nieuwe software, als ik dit hoor van andere met een digitale TV hebben we allemaal rondom hetzelfde tijdstip nieuwe software? Maar laat ik postief zijn en nog even afwachten, met wat geluk komt deze firmware update toch nog?.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Hoi Jeroen,

 

Ik heb al vanaf februari problemen met het bekijken van oudere bestanden.

Ik heb er een aantal keer mijn beklag over gedaan, en het antwoord was dat ik een update moest afwachten.

De laatste weken geeft ongeveer 1 op de 10 opnames zwart beeld. Je snapt dat ik daar niet blij van word.

Gisteren gebeld, en het enige wat ze voor mij konden betekenen is om het apparaat om te ruilen. Daarmee ben ik wel meteen een aantal bestanden van concerten kwijt.

Dat zal ik dus op de koop toe moeten nemen.

 

Ik hoop dat het probleem met een nieuwe Topfield is opgelost.

 

Ik heb ook al een Samsung geprobeerd. Dat was helemaal niks! slechte ontvangst, en het apparaat liep 2 á 3 keer per week vast. Kwestie van de stekker erin en eruit en hij deed het weer.

 

Het is raadzaam om bestanden die je beslist wilt bewaren gedecodeerd op je harde schijf te kopieren.

Dit doe je door tijdens het afspelen op record te drukken. Dan wordt er een kopie van het origineel gemaakt. voorwaarde is wel dat je de opname laat afspelen. Dit zou je bijvoorbeeld 's nachts kunnen doen.

 

succes!

 

groeten, Coen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is niet anders! Ook met de TF5000PVR DVB-S (satelliet) precies hetzelfde. Vóórdat de sleutels veranderen de opnames afspelen op 6 keer snelheid en gelijk weer opnemen om ze gedecodeerd te krijgen.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit blijkt te verschillen tussen de 5300d (Digitenne-variant) en de 5300k (KPN-variant). Op de 5300k worden inderdaad opnames regelmatig gecodeerd opgenomen, maar op de 5300d komt het bijna niet voor. Hierop was ook mijn reactie eerder in deze draad gebaseerd. De software van de 5300d heeft overigens weer andere, grotere problemen.

Een gecodeerde opname kun je nog afspelen met smartcard en in de kalendermaand waarin de opname is gemaakt plus de volgende kalendermaand. Als je later of zonder smartcard wilt kijken moet je de opname tijdig kopiëren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Welke grotere problemen heeft de digitenne variant dan?

In bepaalde situaties mislukken opnames (met softwareversie TF-NPTd 1.20, de laatste die door Digitenne is verspreid).
Programmeer maar eens twee opnames van RTL4 en RTL5, waarvan de tweede volledig binnen de eerste valt, en ga tijdens de opname naar Nederland 3 zitten kijken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Is dat niet omdat dit een twintuner is, en niet een tripletuner? Of mislukken dan beide opnames?

In dit geval mislukt de kortste opname. In de lijst met opgenomen programma's wordt hij wel vermeld met de geprogrammeerde tijdsduur, maar de opname is maar 1MB groot en het beeld blijft zwart. Er zijn ook wel andere situaties waar het misgaat bij overlappende opnames, maar die zijn niet zo makkelijk te reproduceren; dat het weer is misgegaan merk je dan pas achteraf.
Twintuner is het probleem niet, RTL4 en RTL5 zenden uit op hetzelfde kanaal en hebben samen maar één van de tuners nodig, en het gaat ook alleen fout bij voorgeprogrammeerde opnames.
De Topfield van KPN heeft nieuwere software waarin het probleem is opgelost, maar dankzij de goede samenwerking tussen de betrokken partijen is er nooit een update verspreid voor de uitstaande Digitenne-Topfields.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft iemand al meer informatie over een eventuele update (29 juli). Ik had ook een bericht gestuurd naar KPN, maar kreeg hier geen reactie op.

Wat ze ook mogen fixen is het opnemen van de radio. Ik kan het wel opnemen, maar ik kan de opnamen nooit meer ergens terug vinden??? Of doe ik nu iets goed fout?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wat ze ook mogen fixen is het opnemen van de radio. Ik kan het wel opnemen, maar ik kan de opnamen nooit meer ergens terug vinden??? Of doe ik nu iets goed fout?

Nog geen problemen mee gehad. Wat gaat er fout en welke softwareversie heb je?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...