Ga naar inhoud


Jammer!


Gast

Aanbevolen berichten

Antispammer Blue Security gooit handdoek in de ring.

 

Het Israelische Blue Security geeft de strijd tegen spammers op. Na een oproep van het beveiligingsbedrijf om spammers terug te spammen werd het financieel geruïneerd door een wraaknemende spammer.

Blue Security blokkeerde de berichten van een Russische spammer, die zichzelf ‘PharmaMaster’ noemt, en zond ze terug naar de machine waar ze vandaan kwamen. De spammer lanceerde daarop een reeks DoS-aanvallen (denial of service), waardoor de website van Blue Security plat kwam te liggen, samen met veel websites van partners. ‘PharmaMaster’ dreigde dat de volgende aanval met een virus zou zijn als het bedrijf niet zou ophouden met zijn antispam-activiteiten.

 

Hoewel Blue Security net 4,8 miljoen dollar aan investeringsgeld had gekregen, verklaart het niet de middelen te hebben om dergelijke gerichte en voortdurende aanvallen aan te kunnen. Het beveiligingsbedrijf heeft al zijn activiteiten gestaakt en zijn website offline gehaald. Blue Security kijkt nu of het zijn antispamtechnologie op andere manieren kan inzetten.

 

 

Bron: Computable.nl

 

 

Ik hoop dat ze er eens een gevangenisstraf op zetten, een jaartje of 20 ofzo. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nah... er bestaat toch echt wel een mogelijkheid om dergelijke DOS attacks tegen te gaan. Je kan het de attacker namelijk ZO moeilijk maken dat ie meer schade bij zichzelf aanricht dan dat ie dat bij anderen doet.

 

Beetje "broodje aap" verhaal denk ik dus....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...