Ga naar inhoud


Fiasco voor Belgische Belgacom voetbal


Puch

Aanbevolen berichten

Vermist dit geen satelliet nieuws zet ik het maar in off-topic.

 

Het grote Belgacom fiasco: amper 12.000 klanten voor voetbal

 

36 miljoen euro betaalde Belgacom voor de uitzendrechten van de Jupiler League. Maar slechts 12.000 van de 50.000 klanten van Belgacom hebben tijdens het voorbije voetbalseizoen de optie 'voetbal' in hun abonnement geactiveerd.

 

Dat cijfer ligt uiteraard veel te laag om de 36 miljoen euro die Belgacom moest ophoesten voor de uitzendrechten te rentabiliseren. Bij die rechten moeten ook de productiekosten nog worden geteld. In de wandelgangen gaat overigens het gerucht dat Belgacom zou hopen dat het hof van beroep later deze maand de toewijzing van de uitzendrechten op de helling zou zetten.

 

Bij het telecombedrijf wijst men op het belang voor het imago van Belgacom door het binnenrijven van de rechten. Dat zou "efficiënter zijn dan het voeren van een grote reclamecampagne".

 

Bron

iMac 27" macOS Sierra
iPhone 5s iOS 10

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
36 miljoen euro betaalde Belgacom voor de uitzendrechten van de Jupiler League. Maar slechts 12.000 van de 50.000 klanten van Belgacom hebben tijdens het voorbije voetbalseizoen de optie 'voetbal' in hun abonnement geactiveerd.

 

Wat is dat voor een wanverhouding? Stel dat 36.000 klanten voetbal er bij genomen hadden, dan is dat nog steeds €1000 per klant! Als dat uit de reclame opbrengsten moet komen, dan kun je nagaan hoe hoog het aandeel reclame kosten is als je b.v. een fles shampoo koopt. Gezien de hoeveelheid reclame die daarvoor gemaakt wordt zou je denken dat vrouwen dat spul wekelijks per krat tegelijk inslaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigenlijk is dit niks nieuws. Plots is het groot nieuws, maar het was al veel langer geweten dat het voetbalabonnement slechts een fractie van de 50.000 (ondertussen 65.000 volgens onofficiële bronnen) uitmaakt.

 

Zoals het artikel terecht aanhaalt, is de 36 miljoen niet enkel af te rekenen op het aantal klanten. Het gaat ook voor een groot deel over publiciteit. Het voetbal heeft BelgacomTV gelanceerd, het heeft het een naam gegeven. Dankzij het voetbal kent iedereen BelgacomTV. Het product zou qua naamsbekendheid nooit zover gestaan hebben zonder het voetbal, want geen enkele promotie zou opwegen tegen het voetbal.

 

Dat Belgacom het voetbal kwijt wil, kan ik moeilijk geloven. ALS dat het geval is, dan zit er één of ander commercieel onbenul in de verkeerde functie bij Belgacom. Voetbal wegdoen zou een totaal verkeerd signaal zijn tegenover de klanten en de potentiële klanten, iets als "we zijn niet goed bezig". Daardoor zullen ze niet alleen de voetbalklanten, maar ook een pak gewone klanten verliezen.

 

 

 

Het artikel uit Le Soir vergeet (?) trouwens te vermelden dat RTBf en VRT voor het uitzenden van het voetbal op hun zenders een niet te onderschatten stuk van die 36 miljoen terugbetalen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ze kunnen beter samengaan met tv vlaanderen en zo een blok vormen tegen die eikels van telenet <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> maarja dat zal wsl ook wel niet gebeuren...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...