Ga naar inhoud


Test jouw kennis van de economie.


Rocketscientist

Aanbevolen berichten


Citaat:
Ik had alleen vraag 5 fout Is de volgende uitspraak volgens u waar of niet waar? ‘Aandelen zijn normaal gesproken risicovoller dan obligaties.


Het grappige is dat in het origineel gehouden onderzoek deze vraag 2 keer gesteld werd. De eerste keer op deze manier, 80% vd mensen zei "waar" wat goed is. Later in het onderzoek werd gesteld dat "Obligaties zijn normaal gesproken risicovoller dan Aandelen", hiervan gaf opnieuw een ruime meerderheid aan dat dat waar was!
Link naar reactie
Delen op andere sites

wanneer je put opties op je aandelen neemt is er weinig aan de hand, waneer je dat niet gedaan hebt de afgelopen jaren ben je nu straatarm <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

 

 

 

 

groet cobes

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aandelen zijn zeker meer risicovoller dan obligaties. Obligaties schommelen maar weinig, een beetje afhankelijk van de rente verhogingen of verlagingen. Aandelen kunnen van heel hoog naar zeer laag gaan. Okay het komt niet vaak voor maar je zal maar aandelen upc, kpn of worldonline (en zou kan ik er nog wel wat opnoemen) op hun hoogtepunt gekocht hebben dan heb je toch aardig wat geld verloren. Ook andersom, bv aandelen corus, als je daar een jaar of wat geleden voor een €0,04 had ingeslagen dan had je nu kunnen kassen. Ze staan nu op €5,44 (dat zijn 5 oude aandelen) en dat gedeeld door 5 is ong. €1,09 per stuk, dus tel uit je winst. Obligaties hebben dit toch vele malen minder, zowel verlies als winst. Obligaties zijn min of meer op zeker spelen.

 

Op verjaardagen hoor je vaak alleen de winst verhalen nooit dat ze een paar duizend in het schip zitten. Ga op je zelf af en nooit op een ander. Dat is een tip die je gratis kan krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...