Ga naar inhoud


dreambox 500 S tv op laptop


tokkio

Aanbevolen berichten

Hallo dreamfreeks,

Ik heb mij een dreambox 500 S aangeschaft en wil op de laptop TV kijken op de camping.

Ik vermoed dat het moet gaan met een cross cabel, maar het wil niet lukken

Gewoon met een scartkabel op het TV toestel kan ik alles nemen.

ik heb dream tv gedowlaad maar ik kan het niet instaleren, halfweg stopt het en krijg ik een error bericht?(heb het gedowload van "Dreambox world")

Moet ik iets in mijn instellingen veranderen? of de firwall uitschakelen?

Ik ben een komplete leek, en vraag mij af welk proggrama ik nog moet dowladen en hoe ik het moet gebruiken.

is er nog een ander TV program die samenwerkt met een dreambox 500S?

Ook DCC heb ik gedowlaad maar mijn IP adres begint met82.174...... is dat goed en moet ik het zelfde IP op de dream invullen? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Vele vragen, hoop dat er iemand mij kan wegwijs maken

Bedankt

MVG Tokkio

Dreambox 800 Se multytenne qatro,hotbird,astra 1,2,3.

Link naar reactie
Delen op andere sites


normaal kan je met vlc kijken.

 

Maar ik moet zeggen met een dreambox 500 is het mij nog niet gelukt om goed beeld te krijgen.

 

Ik krijg wel altijd beeld , maar naar een aantal seconde krijg ik allemaal vlekken over het beeld. (rood , blauw , groen , enzenz).

 

Het gekke is dat ik gister wel 4 minuten geen probleem had , toen ik de pc uit had gezet en weer terug , toen deed het probleem weer voor.

 

Maar VLC moet je maar eens op je pc zetten , verder werkt het wel super op de vlekken na dan.

Dreambox 7000S & 500 & 800 - Maxtor 80GB en Samsung 500GB - USBstick Swap - schotel 80 & 110cm - Moteck SG2100 - lnb titanium 0,2 db & duo lnb - openPLI - Satje07 settings - cccam 2.1.4

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dcc en dreamtv geinstaleerd, maar als ik Dcc laat scannen om de verbinding met de dreambox te maken ,krijg ik error ,computer vind de dreambox niet. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Ik verbind de dreambox met een cross cabel die vraagt op zijn beurt het ip adres ,maar daar kan ik niet meer verder,als ik het ip van de laptop invoer in dat vakje van de dreambox heb ik mas 2seconden connectie !!!

er moet iets in de instellingen veranderd worden denk ik maar wat weet ik niet.

Graag deskundige hulp aub.

MVG Tokkio

Dreambox 800 Se multytenne qatro,hotbird,astra 1,2,3.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kun je de dreambox pingen? Of de webinterface benaderen?

 

-edit-

Daar gaat het dus al fout.

Het ip van de dreambox moet in dezelfde range zitten als die van de pc. Dus als je pc 192.168.1.1 is met een netmask van 255.255.255.0, geef je de dreambox het ip 192.168.1.2 en als netmask 255.255.255.0. Anders kunnen ze elkaar niet 'zien'.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Sjaaky,

Ik heb de dreambox 500S aansloten met een cross kabel naar de laptop,DCC en dreamtv geinstaleerd,maar verder zit ik vast.

als ik de schotel uitrichte en de dream met een scrtkabel naar een gewone TV verbond dan het ik eerst op het scherm een blokje waarin ik (volgens de bescrijving van de handleiding)dus die 198.168.1... kon zetten en daaronder die 255.255.255.0 met de afstands bediening.(eens dat gedaan goed beeld )

Ik vermoed dat dat pingen is.

De webinterface??? dat weet ik niet.

Als ik de dreambox met de cross kabel verbind met de laptop ,en dan DCC opendoe

zie ik links de pc met als ip 168.254.58.138 voer ik dat NR rechts ik bij dreambox dan heb ik 2sec. groene verbindingslijn,dan error en terug rode lijn. voer ik 198.168.1.14(dat Nr stond in dat blokje op de gewone TV) in dan heb ik ook error en blijfd de verbinding rood.

Misschien ligt het aan de laptop instelling? ,als u mij verder kunt helpen ,mijn oprechte dank,ik blijf zoeken , maar ik wil sateliet TV op de laptop.

MVG Tokkio <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Dreambox 800 Se multytenne qatro,hotbird,astra 1,2,3.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zeker zien dat andere programma's afgesloten zijn als je Dream tv insalleert, zeker Windows mediaplayer mag niet open staan.

Daarna Mediaplayer openen en URL invoeren: vb: <a href="bcmsdb://192.168.0.102" target="_blank">bcmsdb://192.168.0.102</a>

Dat werkt bij mij goed. Nadeel: meeste handelingen met afstandsbediening

werken niet.

 

Fotmaesron

2x Dreambox 800;Vu+ solo2;Vu+solo 4K; Wave Frontier 90 : Astra1, Astra2, Astra3, 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stel het ipadres van de dreambox in op 168.254.58.139. Het ipadres moet uniek zijn, anders kan een ander apparaat het niet vinden. De dreambox hetzelfde adres geven als de pc is dus niet handig. Verder moet een ipadres in hetzelfde subnet zitten. Dus vanaf 168.254.58.138 kan je meestal niet automatisch verbinden met 192.168.1.14. Als je het ipadres op 168.254.58.139 instelt zal het ongetwijfeld in hetzelfde subnet vallen en moet het gaan werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom allemaal zo moeilijk doen <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

Als ik het goed begrijp wil je TV kijken op je laptop. Installeer VLC en ga vervolgens naar de webinterface van de DB500 door http://ip-van-je-dreambox in te vullen. Als user en passw wordt gevraagd is 'root' en 'dreambox'. selecteer nu simpelweg de zender die je wilt bekijken en veel kijkplezier...

 

Voorwaarde is natuurlijk wel dat DB en laptop met elkaar kunnen praten. als het niet lukt met een crosscable kun je altijd nog voor een tientje een 4 poorts switch kopen en die er tussen zetten.

 

succes

Error, no keyboard. Press F1 to continue.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je tcp/ip niet juist hebt ingesteld, kan je niet naar de webinterface <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />.

 

Een switch gaat de tcp/ip configuratie niet van je overnemen, een router misschien wel. Maar dat soort dingen zijn helemaal niet nodig, het enige wat je moet doen is goede ipadressen en subnetmasks instellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reakties, maar zoals gezegt ik ben een leek in sat/pc ,maar ik heb al jullie antwoorden gekopiërt en afgedrukt, ook info van andere sat forums,zoals sjerom enz ,daar ga ik vrijdag mee naar een specialist PC ,met de laptop, dreambox 500S en genoeg kabel om de dream daar aan de schotel te hangen ,Tel zegde mijn vriend dat het niet kan lukken met een crosskabel maar misschien met een nulkabel(wat dat ook is?) anders met een router?

Maar als het met een router gaat dan moet het ook met een kabel gaan, het is de bedoeling dan ik ergens in europa op een camping TV kan zien op de laptop, kan moeilijk een router meenemen he.

ik blijf proberen, moest ik het vinden dan geef ik hier stap voor stap alle instellingen.

Moest er nog iemand zijn die tips heeft ,altijd welkom.

Dus de eerste stap is :de laptop moet de dreambox vinden, als ik dat probleem heb opgelost komt de rest vanzelf denk ik.

Als ik een ander hardweare op de laptop aansluit krijg ik het bericht "nieuwe hardweare gevonden" en dan instaleren en men is vertrokken, dus dat gebeurde niet met de dreambox ,vandaar mijn probleem.

Toch al bedankt voor jullie hulp.

MVG Tokkio

Dreambox 800 Se multytenne qatro,hotbird,astra 1,2,3.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Als ik een ander hardweare op de laptop aansluit krijg ik het bericht "nieuwe hardweare gevonden" en dan instaleren en men is vertrokken, dus dat gebeurde niet met de dreambox ,vandaar mijn probleem.

 

Een dreambox is geen "nieuwe hardware", maar een "andere computer". En een crossover-UTP-kabel moet zeker lukken. Als je vriend het over een nullmodem-kabel heeft, denkt hij waarschijnlijk aan de seriële poort, maar dat zeker niet gebruiken, wordt slecht in enkele images ondersteund (Jupiter), en is veel te traag voor wat je wilt doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tokkio,

 

Niet om het één en ander, maar waarom op de laptop tv zien ??

Je neemt vast ook wel een tv'tje mee op vakantie. Uiteraard neem je ook een schotel en de dreambox mee ???

 

Of wil je op je laptop tijdens de vakantie tv zien via de dreambox, die thuis staat ?? Dan moet je dit draadje eens lezen: http://www.sat4all.com/forums/showflat.p...;page=6#1171089

Maar dan is kennis van windows en linux noodzakelijk. En uiteraard een goede internetverbinding op je vakantie adres.

 

Een advies: begin met het begin en leer zo langzamerhand de dreambox goed kennen. Let Wel: Een dreambox is niet zomaar een ontvanger, maar het is een kleine linux computer geschikt voor satelietontvangst.

 

Je zult veel moeten lezen en uit moeten proberen om de dreambox eigen te maken. Ben je geen computer hobbie-ist en wil je verder weinig met een pc omgaan, dan kun je beter een andere soort satelietontvanger kopen. Dan heb je meer plezier.

 

 

een nulmodemkabel ( rs232, compoort) is een seriele kabel, die kruislings aangesloten is en kan worden gebruikt om de dreambox te flashen ( andere image, besturingssysteem, op je dreambox te zettten ).

UTP kabels: ( netwerkkabels )

je hebt twee soorten: straight en crossed.

 

Veel success, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...