Ga naar inhoud


nieuwe antenne gepland in leeuwarden


Gast weirdo

Aanbevolen berichten

Er is door nozema vergunning aangevraagd voor een nieuwe antennemast in leeuwarden.

Deze antennemast wordt 132 meter hoog en moet heel friesland voorzien van

DVB-T signalen.

Hij wordt geplaatst op het industrieterein de Hemrik.

de aanvraag is een aantal weken terug al goedgekeurd door de gemeente.

Dus hoop ik dat wij binnen afzienbare tijd er gebruik van kunnen maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wat ik niet snap is dat KPN allerlei nieuwe masten plaatst met alle adminsitratieve (qua vergunningen) en bouwkundige (zo'n ding zet je niet in één dag weg) rompslomp van dien. Voor Friesland is er in Irnsum ooit een mast geplaatst voor radiosignalen in Friesland, met een kleine verhoging is die ook 100 meter en hoef je dus alleen een vergunning voor een verhoging aan te vragen i.p.v. één voor een hele nieuwe mast.

 

Zelfde geld voor Doetinchem waar eigenlijk al een net zo hoge mast als gebouwd zal worden staat.

 

Beide masten zijn ook nog eens van KPN. Overigens weet ik bijv. van Breda wel dat de mast die er nu staat (in het centrum) slechts verhoogd wordt.. Tenminste dat zou een half jaar geleden zo zijn.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We weten nog niet of de nieuwe opstelpunten al eind oktober gebruikt worden. Vooralsnog was het nieuws dat in eerste instantie reeds in gebruik zijnde opstelpunten gebruikt worden met hoger vermogen of zo. Bovendien verandert in 2007 wat frequenties en dus afspraken met buurlanden. Misschien kunnen ze dan niet meer op zo'n hoog vermogen uitzenden en moeten er meer steunzenders komen. Ik doe maar een gok...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, oké zou je gelijk in kunnen hebben.

 

Maar in de eerste posting staat dat de zender in Leeuwarden voor heel Friesland is. De zender voor heel Friesland die er al staat is die in Jirnsum.

 

De afspraken met de buurlanden omtrent frequentie's zijn er al heel lang en veranderen in zoverre niet in 2007 dat wij andere of meer frequentie's mogen gebruiken. De frequentie's binnen Nederland worden slechts ge-heralloceerd vanwege het uitschakelen van de analoge frequentie's.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien brengt onderstaand bericht wat meer duidelijkheid (of juist niet):

 

--------

 

Nederland: 3 DAB, 1 DAB/DVB-T en 7 DVB-T multiplexen

 

De Nederlandse regering heeft bij de internationale frequentieconferentie RRC06 Geneve volgens eigen zeggen haar doelstellingen 'ruimschoots' weten te behalen.

 

Dit schrijft Laurens Jan Brinkhorst, D66-minister van Economische Zaken aan de Tweede Kamer. Nederland krijgt de beschikking over drie landelijke DAB-multiplexen. Tot nu toe waren dat er twee. Eén daarvan is al langdurig in licentie vergeven aan de NOS (publieke landelijke omroep).

De NOS heeft overigens een claim gelegd op alle DAB-licenties bij de overheid. Dankzij een brede twijfel over DAB bij digitalisering van radio in de ether en de te kiezen technieken in de Tweede Kamer, heeft minister Laurens Jan Brinkhorst besloten deze discussie in het najaar verder te voeren opdat die uiteindelijk zal moeten leiden tot een verdeling van frequenties.

 

Indien het om twee te verdelen commerciële DAB multiplexen blijft, blijft voor de DAB-uitrol de vraag of dit afdoende is voor Nederland. Bij goede kwaliteit kunnen immers via deze capaciteit maximaal 12 radiostations worden uitgezonden.

Nederland telt thans officieel negen landelijke commerciële FM-radiostations, alsmede twee landelijke AM-radiozenders. Indien meer radiostations worden uitgezonden, wordt direct aan kwaliteit ingeboet. De NOS doet dit thans middels haar multiplex die overigens nauwelijks publiek bereikt, door gebrek aan interesse voor DAB, wat weer komt door een gebrek aan aanbod.

 

Voor DVB-T (oftewel digitale ethertelevisie) heeft Nederland in ieder geval zes landelijke DVB-T multiplexen tot haar beschikking gekregen.

Een zevende met 80 % dekking zal Nederland ook kunnen gebruiken.

 

Licentiehouder Digitenne - voor 80 % in handen van Koninklijke KPN NV - gebruikt thans vijf multiplexen in de Randstad, waarvan één aan de NOS is gelicenceerd. Nagenoeg alle zenders - ook de publieke zenders - worden daarbij gecodeerd uitgezonden, een Europees unicum. Van de verworven frequenties kan Nederland een deel ten behoeve van DVB-H (mobiele televisie-uitzendingen) inzetten.

 

De frequenties komen beschikbaar per 17 juni 2007 , maar de minister van EZ tekent aan dat 'een deel' niet direct beschikbaar is doordat sommige frequenties in buurlanden moeten worden omgezet en daarmee nog afspraken gemaakt moeten worden. Een ander deel van de frequentieruimte wordt thans ingezet voor andersoortige Nederlandse diensten die eveneens moeten worden omgezet.

 

Voor de omschakeling van analoge naar digitale radio- en televisie-uitzendingen geldt dat binnen RRC06 Geneve voor Europa en omliggende regio's is afgesproken dat de 'bescherming' van analoge uitzendingen per 2015 komt te vervallen.

Dit betekent overigens niet dat per 2015 analoge radio- en televisie-uitzendingen moeten worde beëindigd....

 

----------

 

Bron: DutchMedia I-zone mailinglist

Gigablue UHD Trio 4k met OpenATV 7.1 / Octagon SF8008 met OpenATV 6.4

Imperial DABman i150, DAB+, FM, Internetradio

Visiosat Big Bisat / Triax 64cm met:
42 * 39 * 36 * 33 * 28.5 * 23.5 * 19.2 * 16 * 13 * 10 * 9 * 4.8 * 3 gr oost / 1 gr west

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...