Ga naar inhoud


Theorie: de Alphacrypt blijft "altijd" werken


W3ird_N3rd

Aanbevolen berichten

Nouja.. Ik zat erover te denken, maar klopt het wat ik denk? Ik zit bij TV Home maar dit stukje gaat natuurlijk voor alle Irdeto kabelaars op.

 

Ik gebruik nu een Alphacrypt om TV Home te kijken. Nu is er de algemene angst dat die ooit "niet meer zal werken".

 

Nu vroeg ik me af, hoe kan TV Home dit voor elkaar krijgen? Door het recente "incident" met de Dbox2 weten we 1 manier: aangepaste smartcards. Dus, zuinig zijn op je oude smartcards!

 

Ik zal er maar eentje reserve houden.. Maar da's te doen voorlopig.

 

Op afstand kunnen ze niet direct iets doen om je Alphacrypt te stoppen. Ze zouden een fake-update voor de Alphacrypt op het TV Home netwerk kunnen zetten, en vervolgens zou je door zelf een handmatige update te doen je Alphacrypt kunnen slopen. Niet erg logisch.

 

Verder kunnen ze de Irdeto versie verhogen. Dat zou vereisen dat alle bestaande ontvangers ook een update krijgen dus dat doen ze sowieso al niet zo erg snel (teveel gedoe), maar ook zal Mascom volgens mij in dát geval gewoon weer met een nieuwe firmware kunnen komen.

 

Alles bij elkaar denk ik dat de Alphacrypt voor bestaande smartcards bijna niet uit te schakelen is. Het is opletten geblazen met nieuwe smartcards, dat wel.

 

Tijd om een voorraadje smartcards in te slaan? En klopt mijn theorie verder?

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het hoeft niet zo te zijn. Providers kunnen bijv. via "tunneling" andere coderingen gebruiken (in combinatie met een nieuwe smartcard). De kastjes hoeven dan niet direct gewisseld te worden, alleen de smartcards. De decoder krijgt bijv. Irdeto codering voorgeschoteld (wat ie aankan) maar in feite is de codering een andere (bijv SECA of Nagravision).

 

Hiermee kunnen providers bijvoorbeeld gefaseerd migreren naar een nieuw platform (andere codering, met behoud van de oude decoders). Ook kan het een manier zijn om zwartkijkers uit te schakelen, terwijl de oude en nieuwe officiele decoders er nog wel mee werken. In zo'n geval kan het zijn dat de update die verstuurd wordt op een specifieke wijze worden vertuurd zodat alleen de officiele kastjes (met embedded CAM) bereikt worden en niet andere decoders of CAM's.

 

Smartcards kopen kan wel zinvol zijn, maar als de provider alle bekende smartcards heeft gewisseld en overgaat op de nieuwe codering dan zullen de oude smartcards niet meer werken.

 

Het is wel moeilijke materie, en nieuwe oplossingen zijn nu natuurlijk nog niet bekend... Mocht ik iets blaten wat niet klopt verbeter me dan aub !

DM8000 : DVB-C, DVB-C/T, DVD, 1TB

PC : TBS6980, TBS6680

Samsung 40" 6800 Series, UPC CI+

Big BiSat met 10 x Alps Quad, 4 x Satconn 10/1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Providers kunnen bijv. via "tunneling" andere coderingen gebruiken (in combinatie met een nieuwe smartcard). De kastjes hoeven dan niet direct gewisseld te worden, alleen de smartcards.


Dit heeft tvhome/@home destijds geprobeert met de omschakeling van viaccess naar irdeto.
Probleem was dat de decoders en dan met name de sagem mr.zap ontvanger niet stabiel te krijgen waren met de viaccess-irdeto tunnel.
De oplossing was omruilen van de mr.zap decoders.

Diverse meuk... maar dat boeit niemand toch.. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alphacrypt blijft "altijd" werken? Na het lezen van dit bericht:

 

Planet Multimedia schrijft dat UPC-moeder Liberty Global het hoogste bod heeftuitgebracht op Essent Kabelcom, de tv-kabelexploitant van energiebedrijf Essent. De aandeelhouders zijn het echter nog niet eens over de voorwaarden voor verkoop. Ze delibereren nog over de vraag met welke nieuwe moeder het bedrijf het best af is. Een aantal aandeelhouders vindt dat niet de hoogste bieder, maar degene die 'het beste voor heeft' Essent Kabelcom moet kunnen kopen.

 

De strijd zou nog gaan tussen UPC en Cinven/Warburg Pincus. De laatste groep won vorige week de veiling van Casema, en heeft Multikabel al in Handen.

 

"De bedragen van de biedingen ontlopen elkaar weinig. Volgens onze bron wint UPC nipt. Maar de aandeelhouders hebben het laatste woord. Gezien de staat van dienst van Liberty -de inspanningen voor de aandeelhouders zijn al jaren aanmerkelijk groter dan die voor klanten en personeel- zal de tegenzin om met UPC in zee te gaan wellicht leiden tot onderhandelingen over de voorwaarden."

 

Het kaartje van het Essent verzorgingsgebied over dat Planet bij het artikel plaats is overigens te simpel. Daarin is o.a. Friesland geen onderdeel van het Essentgebied (Friesland heeft Kabel Noord, UPC en Essent), en Brabant zou geheel onder Essent vallen (De regio rond Eindhoven is in handen van UPC).

Link naar reactie
Delen op andere sites

God zij dank <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

bron

 

Essent Kabelcom verkocht aan eigenaren Casema

 

Uitgegeven: 2 augustus 2006 21:52

Laatst gewijzigd: 3 augustus 2006 11:11

 

ARNHEM - Nutsbedrijf Essent heeft donderdag bevestigd dat het zijn kabeldivisie verkoopt aan de Britse investeerders Cinven en Warburg Pincus. De twee investeringsmaatschappijen betalen 2,6 miljard euro voor Essent Kabelcom. De Britten zullen de aankoop combineren met Casema en Multikabel, waarvan zij ook eigenaar zijn.

 

De nieuwe combinatie wordt het grootste kabelbedrijf van Nederland met 3,3 miljoen klanten. Essent Kabelcom is in omvang de tweede kabelmaatschappij in het land met 1,8 miljoen aansluitingen.

 

 

De nieuwe eigenaren Cinven en Warburg Pincus hebben vorige maand Casema gekocht voor 2,1 miljard euro. Casema is de nummer drie op de Nederlandse markt.

 

Etalage

 

Essent heeft zijn kabeldivisie twee maanden geleden officieel in de etalage gezet, omdat het nutsconcern zich volledig wil toeleggen op de energiesector. De details van de overname van Kabelcom waren woensdag al uitgelekt.

 

Het nutsbedrijf heeft de voorkeur gegeven aan het bod van de Britse investeringsmaatschappijen, omdat zij een goede prijs willen betalen en het onderdeel Kabelcom bij de nieuwe eigenaren voldoende schaalgrootte krijgt.

 

Nieuwe banen

 

De Britten zijn tegemoet gekomen aan de eisen die Essent heeft gesteld voor het behoud van de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden bij de kabeldochter. Vakbond CNV vindt om die reden dat het nutsbedrijf goede kopers heeft uitgezocht. De vakbond verwacht dat de combinatie met Casema en Multikabel in de toekomst honderden nieuwe banen oplevert.

 

Essent meldde het principeakkoord over de verkoop van Kabelcom donderdag tegelijk met de presentatie van de halfjaarcijfers. Daaruit blijkt dat de kabeldivisie in de eerste zes maanden van 2006 een resultaat na belasting heeft geboekt van 12,2 miljoen euro.

 

Omzet

 

De nettowinst die Essent met al zijn andere activiteiten heeft behaald, is uitgekomen op 402 miljoen euro. Dat is bijna een derde meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet is met 18 procent toegenomen tot 3,56 miljard euro.

 

De winststijging is onder meer te danken aan de hogere olieprijzen, die ook de prijs van gas en elektriciteit stuwen. Daarnaast hebben de klanten van Essent meer energie verbruikt en is het bedrijf efficiënter gaan werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...