Ga naar inhoud


Uw rijbewijs C en D verlengen ........ opgelet!


Lambik61

Aanbevolen berichten

Alle rijbewijs C en D bezitters... opgelet. Verlengen van rijbewijs C en D niet meer vanzelfsprekend!

 

De verplichting tot medische keuring bij de verlenging van rijbewijs C en D leidt steeds vaker tot problemen. Tijdig verlengen is dus het parool.

Het komt geregeld voor dat chauffeurs tot het laatst toe wachten met het verlengen van hun rijbewijs. Doordat sinds 2005 een medische keuring verplicht is bij de verlenging van rijbewijs C en D, duurt het verlengen veel langer dan voorheen. Dat kan varieren van enkele maanden tot een half jaar. Gevolg is dat de chauffeur zonder geldig rijbewijs kan komen te zitten. Omdat de verzekering dan niet meer geldig is, kan hij zijn functie niet meer uitoefenen. Het is daarom belangrijk op de geldigheidstermijn van het rijbewijs te letten en ruim een halfjaar van tevoren met de procedure te beginnen.

 

Procedure

Voor het verlengen is een eigen verklaring nodig, die kan bij de gemeente worden aangevraagd (kosten negentien euro). Vervolgens moet een afspraak met de arbo-arts worden gemaakt voor een medische keuring. De kosten varieren van 38,20 euro tot wel 125 euro. De arbo-arts vult samen met de chauffeur de eigen verklaring en een keuringsrapport in en stuurt deze binnen veertien dagen door naar het CBR. Het CBR beoordeelt aan de hand hiervan of de chauffeur medisch geschikt is om een vrachauto te besturen. Is alles in orde dan geeft het CBR een verklaring van geschiktheid af. Met deze verklaring van geschiktheid kan de chauffeur dan naar het gemeentehuis om zijn rijbewijs te verlengen (kosten rond de 35 euro). De verklaring van geschiktheid is 1 jaar geldig.

 

Medische problemen

Bij medische problemen kan aanvullend onderzoek (op eigen kosten) worden gevraagd door het CBR. Vervolgens kan het CBR ook nog een rijtest (geen kosten) verlangen. Wordt door het CBR besloten dat de chauffeur niet medisch goedgekeurd wordt, dan kan herkeuring worden aangevraagd en kan uiteindelijk nog bezwaar tegen de beslissing worden aangetekend.

 

bron: EVO magazine maart 2006

CU

Lambik

 

VU+ DUO2, Triax88, 13E,19E,23E,28E

Link naar reactie
Delen op andere sites


Die "arbo arts" is zeker niet je eigen arts die je medische files heeft?

Ja, rare land die Nederland <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

Maar goed, ik vind het enigzins wel goed dat er meer controle is, nu rijden er bijvoorbeeld vrij veel mensen (volgens diverse media), die niet goed kunnen zien terwijl ze er zelf van overtuigd zijn dat ze wel goed kunnen zien.

 

En bovendien, ook voor jezelf is een extra medishe keuring nooit weg, tenslotte, als er een probleem is wil je dat toch weten!

Dm8000-Newnigma \\ Big-Bisat \\ West: 5/0,8 Oost:4,8/9/13/19,2/23,5/28,2/42 \\ Ziggo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar wat is de volgende stap?

 

Misschien moeten we over 10 jaar iedere keer een medische keuring ondergaan bij het verlengen van je B-rijbewijs! (Kassa !!)

 

Als de overheid de eisen maar streng genoeg maakt lossen ze het fileprobleem ook op! <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Zie je het al voor je!

 

Jaag een nederlander uit z'n auto en hij gaat daadwerkelijk emigreren. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

CU

Lambik

 

VU+ DUO2, Triax88, 13E,19E,23E,28E

Link naar reactie
Delen op andere sites

In Spanje moet je al iedere 5 jaar gekeurd worden. En ze hebben nu sinds 1 juli ook het punten rijbewijs ingevoerd, dus bij een overtreding raak je punten kwijt. Totaal heb je 15 punten, het lullige is dat je punten die je verliest bij een overtreding geldig blijven. Je kan ze aleen maar terug verdienen door tegen betaling een cursus te volgen.

 

gr.D.Quijote

 M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

gezondheids keuring zijn niet verkeerd natuurlijk, alleenuuhhh

 

elke 10 jaar bij verlengenging van het vrachtwagen rijbewijs een keuring slaat nergens op, dit is geld bij de mensen uit de zak kloppen.

vrachtwagen schauffeurs moeten gewoon een beroeps keuring krijgen elk jaar naar de arts voor controle. mijn vader die ook schauffeur was moest dat ook elk jaar bij de ENKA , dat houd je schauffeurs bestand gezond.

 

wanneer ik nu voor een nieuw rijbewijs moet (over 9 jaar <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> want ik had hem snel voor die tijd vernieuwd)

kan het dus zo zijn dat ik hiervoor wordt afgekeurd, zodat ik niet meer met mijn camper mag rijden van 5 ton, maar wel met een camper van 3,5 ton.

 

te gek gewoon

 

groet cobes

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...