Ga naar inhoud


Misschien toch Omroep Brabant via KPN/Digitenne?


dunhans

Aanbevolen berichten

Het zou toch niet leuk zijn voor ONS Brabanders zonder kabel-tv. Bijna alle regionale zenders via KPN/Digitenne, zelfs Omroep Zeeland! Maar onze Brabantse omroep niet! Ik heb het even nagevraagd via een mailtje. In de bijlage staat het antwoord. .......misschien wel......... <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Groeten Dunhans.

1195138-MailtjeOmroepBrabant.doc

Samsung Q75BA 65 TV / Quantis CI 1.3 voor Ziggo / Chromecast met Google tv HD  voor Telenet TV, VTM GO, VRT Max, NL Ziet en Prime / Samsung 40KU6470; Quantis CI 1.3 voor Ziggo en Chromecast Ultra / JBL Bar 5.1  / 2x JBL Link Music / Harman Kardon Citation 200 / Google Nest Hub v2 / Lenovo smart clock v2  / Philips HUE verlichting / Samsung Galaxy A52s 5G / Samsung Galaxy Tab A8 2022 /  Xiaomi mi band 7 / Tweak glasvezel.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Van L1 kan ik het nog wel begrijpen, maar van Omroep Brabant? Dat houdt het liefste de hand op de knip lijkt me inmiddels.

 

Natuurlijk, in Brabant (wat een stuk stedelijker is dan de gemiddelde randstedeling denkt) zijn minder mensen zonder kabel dan in Limburg (en andere provincie's) dat is met cijfers te staven. Maar 5% van de inwoners heeft geen mogelijkheid tot kabel, en kan dus alleen via satelliet en (straks) DVB-T tv ontvangen. Dat zijn nog best wat mensen, en reken maar dat er veel mensen zijn die kabel de deur uit doen of hebben gedaan voor satelliet of DVB-T. Want de mensen die sowieso geen kabel hebben worden hierin niet eeens meegerekend.

 

Maar zegt Omroep Brabant, het is allemaal te duur. Ze zeggen nu dat verspreiding via de kabel 4,5 ton kost. Satelliet zou net zo duur zijn en ook DVB-T (wat m.i. toch ernstig wordt gesponsord) ook te duur. Ze hoeven geen geld te betalen aan de kabelaars om doorgegven te worden dus moet dit bedrag voor verspreiding zijn. Wat ze vergeten is dat ze met satelliet of DVB-T dus diezelfde verspreiding naar de kabelaars kunnen verzorgen. Zonder dubbele kosten..

 

Ze leren het er denk ik niet snel. Maar eerlijk gezegd, er komt ook geen goed programma meer op. Een tijd geleden hadden ze nog goede programma's als 'ZAP!' (kortje filmpjes, VPRO-stijl) of de Wandeling (geschiedenis van Brabant en alles wat daar ooit bijhoorde) maar dat was ook allemaal te duur en is dus gestopt. Ik heb kabel en kijk er amper naar, ik kijk vaker naar AT5 via de kabel. Dat wil wel wat zeggen denk ik, wanneer je als Brabander vaker naar AT5 kijkt dan naar je 'eigen' regionale zender.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze zeggen bij omroep brabant dat de doorgifte aan de kabel hun 4,5 ton kost terwijl het een publieke omroep is en de kabel maatschappijen er niks voor mogen vragen.

Ze spenderen nog steeds want dat is een algemeen bekend probleem bij omroep brabant het liefst onze centen aan hun salaris dan aan nieuwe uitzend technieken.

DM920 2x S2+1xDVB-C/T - Apple TV 4K - DM8000 2x S2 + 2x DVB-C


 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien is het mogelijk dat de Algemene Rekenmaar een extra controle kan instellen bij alle regionale omroepen. Dan komt vast wel aan het licht hoe het toch zit met al die verschillende berekeningen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

wordt tijd dat ze het zooitje bij omroepbrabant eens gaan door lichten want hun verhalen die ze vertellen kloppen van geen kanten.

en wij maa belasting betalen en hun profiteren wel vaag.

als je ziet wat voor groot nieuw pand ze hebben in son.

DM920 2x S2+1xDVB-C/T - Apple TV 4K - DM8000 2x S2 + 2x DVB-C


 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
en wij maa belasting betalen en hun profiteren wel vaag.
als je ziet wat voor groot nieuw pand ze hebben in son.


Dat laatste is niet zo vreemd, toen ze daar introkken zijn ze van vier studio's naar één gegaan. Dus dat is te verklaren, die gebouwen zullen namelijk niet afgebroken maar verkocht zijn. Gebouw is trouwens ook al weer een jaar of 7 à 8 oud. En het is niet zo dat geen enkele andere regionale omroep geen mooi nieuw gebouw heeft. Dus dat is een beetje spijkers op laag water zoeken.

Het klopt dat ze geen geld mogen betalen voor doorgifte van de kabelaars, maar wel voor verspreiding naar de kabelaars zoals ze dat nu doen. En dat is het grote probleem bij Omroep Brabant niet zoals jij het noemt het geld. Maar de kennis hiervan ontbreekt blijkbaar totaal, zelfs bij de technische mensen, of ze lullen het bestuur maar achterna. Het is toch lachwekkend dat men denkt (danwel: vind) dat bij satelliet (sorry, het blijft hier een satforum) of etherdistributie dubbele kosten bovenop de kabel zoude gaan gelden? Als die kosten voor de kabel voor distributie zijn (het enige dat zou kunnen) dan kunnen ze dat wegstrepen en satelliet- of ether voor die distributie gaan gebruiken.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...