Ga naar inhoud


Opname op CD branden?


Gast Sioux

Aanbevolen berichten


Citaat:
Is het mogelijk om een opname die op je PVR staat op een CD te branden? Zo ja, hoe? Ik ben niet in het bezit van een DVD recorder. Kan ik de opname naar mijn pc krijgen?

Simpele manier is met de Scart-uitgang en een videocapturekaart, maar het is natuurlijk mooier om het zonder analoge tussenstappen te doen.
Er zijn op diverse fora handleidingen om dit voor elkaar te krijgen, tot nu toe is mij met de Topfield-PVR het volgende gelukt:
- haal de harddisk uit de PVR en zet hem in een PC, de PC moet wel met IDE-drives overweg kunnen (kan met moderne PC's een probleem zijn)
- kopieer de bestanden van de harddisk naar je PC met TFtool ( http://www.kluesener99.de/tftool/index.html )
- de bestanden hebben extensie .rec en zijn een multiplex van video, audio en teletekst. Met ProjectX ( http://sourceforge.net/projects/project-x ) kun je zo'n bestand splitsen in een video-deel (.m2v) en een audio-deel (.mp2). Vooraf even de Java Development Kit installeren ( http://www.sun.com )
- bestanden kun je bijknippen met bijvoorbeel mpeg2schnitt ( http://www.mdienert.de/mpeg2schnitt/index.htm )

Hoe nu verder?
Je kunt de twee bestanden weer samenvoegen tot een .mpeg bestand met bijvoorbeeld mplex1 ( http://members.aon.at/johann.langhofer/mplex1.htm ) en die op je PC bekijken, of tot .IFO en .VOB-bestandem met IfoEdit ( http://www.ifoedit.com ). Je kunt die direct op een DVD branden maar er zit dan geen menu bij.

Ik zelf zou graag een aantal van dergelijke bestanden op een DVD zetten die ik met een normale DVD-speler kan afspelen, met een simpel menuutje erbij, maar daarvoor heb ik nog niets geschikts gevonden. Authoring programma's die ik geprobeerd heb kunnen de .m2v en .mp2 bestanden niet aan, of converteren converteren alles eerst naar een standaard-DVD-resolutie waardoor de bestanden onnodig veel groter worden. Als iemand daar een handig programma voor weet dan houd ik me aanbevolen. Misschien is dat overigens meer een vraag voor het DVD-forum ( http://www.sat4all.com/forums/postlist.php?Cat=0&Board=UBB27 )
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is niet alleen een kwestie van veel lezen.

Je moet ook veel onthouden! <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Werkt het dan trouwens wel als je er een DVD recorder aanhangt? Mijn DVD speler staat op het punt van stukgaan....en ik dacht toen ook van, tja, dan neem ik voor die meerprijs wel een DVD recorder....dan kan ik ook opnamens van m'n Topfield decorder meteen op DVD fikken. Kan me herinneren dat mensen steeds een "Macrovision protected" melding kregen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...