Ga naar inhoud


Wifi adapter werkt niet met 5 meter usb verlengkabel


gamgra

Aanbevolen berichten

Ik heb een draadloze Asus Usb 2.0 Wlan adapter aangeschaft, deze wil ik tijdens mijn komend verblijf op de camping in Spanje gaan gebruiken voor draadloos internetten, de mogelijkheid bestaat aldaar om een abo af te sluiten.

 

Aangezien ik de Wifi adapter buiten de caravan moet plaatsen (voor beter signaal) moet ik gebruik maken van een Usb verlengkabel, wat blijkt nu, bij gebruik van een 5 meter Usb 2.0 verlengkabel zijn de (vermoedelijk Ohmse?? verliezen) zodanig groot dat mijn Wifi adapter niet langer door de computer herkent wordt.

De Wifi adapter is niet "Self Powered" bij gebruik van een 1 meter kabel zijn er geen problemen.

 

Nu overweeg ik een z.g.n active Usb verleng kabel aan te schaffen (met repeater), maar weet niet of dit zal werken, is er iemand die mij kan adviseren in de

 

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites


@Sjaak,

 

Bedankt voor je advies en eventuele oplossingen en mogelijkheden, maar... ik heb inderdaad een stick type Wifi adapter, zonder antenne aansluiting.

 

Mijn plan was als volgt: het idee was om de Stick met behulp van een Usb verlengkabel buiten de caravan te brengen en de Wifi adapter precies in het brandpunt van een kleine (40 cm) prime focus schotel te bevestigen, volgens sommige op het internet schijnt dit goed te werken.

 

Echter, nu blijkt dat de verlenkabel mij met te veel Ohmse verliezen opzadelt vroeg ik mij af een active verlengkabel dit probleem kan verhelpen, of moet ik inderdaad zoals jij aangeeft, dit idee overboord gooien en mij richten op andere oplossingen.

 

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Controleer goed of de werking goed is. Met die caravan krijg je sneller storing in je signaal (indien een metalen caravan). Heb er helaas al ervaring mee.

 

Wat Sjaak zegt is denk ik de beste oplossing. Of een pcmcia kaart met externe antenne.

Groeten Thomas

 

Rule #1 Good computers don't go down.

Rule #2 There is no such thing as a good computer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Of een pcmcia kaart met externe antenne.

Is ook geen optie, de antenne kabel mag niet meer als een paar meter met dunne coax(hooguit 1á 2.5 meter)bedragen, het verlies is nl erg hoog op 2.4 gigahertz <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />


Is dat niet voldoende?

Groeten Thomas

 

Rule #1 Good computers don't go down.

Rule #2 There is no such thing as a good computer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb zojuist een Usb Hub met eigen voeding (output van 6 Volt 2100 mA) aangesloten en uitgetest, resultaat is negative, de Wifi adapter wordt nog steeds niet herkend, ook een SD kaartlezer werkt niet met deze verlengkabel.

 

Volgens mij zit het probleem in de lengte en/of kwaliteit van de verlengkabel, de kabel heeft overigens de volgende inscriptie:

"USB 2.0 cable fully rated 30-V 80 c".

In de loop van deze week ga ik een Active USB 2.0 volledig afgeschermde verlengkabel uitproberen, dit is mijn laatste hoop.

bedankt zover voor de input.

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aangezien ik toch verder wil met de Wi-fi adapter, heb ik vandaag een z.g.n. active USB 2.0 verlengkabel aangeschaft, het resultaat is verbluffend, de Wi-fi USB 2.0 Adapter werd direct door XP herkend en geinstalleerd.

Naar het schijnt is het zelfs mogelijk tot 20 meter te verlengen door een viertal van deze Active kabels in serie te koppelen.

 

Zoals eerder gemeld ga ik de Wi-fi adapter straks op een Spaanse camping gebruiken om te internetten, daar de Adapter buiten de Caravan geplaatst wordt gaat de verlengkabel dienst doen als antenne kabel, de adapter wordt in het brandpunt geplaatst van een zelfbouw 35 cm hobby prime focus dish, ben wel benieuwd of het naar behoren werkt.

 

Hoe de Active/Repeater kabel precies werkt weet ik niet, schijnt een of andere chip ingebouwd te hebben die in staat is om het Downstream en Upstream data verkeer te bufferen, de kabel is ook afgeschermd.

 

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Sjaak,

 

Ga je beloven dat indien "mijn" schotel niet minstens 15 dB Gain geeft ik jou prima oplossing zeker ga overwegen.

Ga ook trachten om "Mijn" oplossing als het gereed en getest is in bijlage toe te voegen.

Ga nu, in het vandaag nog zonnige Zeeuws Vlaamse, lekker fietsen met het vrouwtje, de schotel en Wi-fi moet maar een dag wachten.

 

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

er is niks mis met een oude satschotel dat verhaal wat je hier afsteekt wil wel

je moet alleen even het goede brandpunt op zoeken en dan heb je een behoorlijke gain

zal het nog even op zoeken maar er zijn ook wel speciale wiffi antennes geweest die in een standaart schotel pasten dus met hals van 40 mm

weet zo niet meer wat de versterking was maar zal het nog even weer op zoeken 1123171140.jpg

kan de andere afbeelding niet meer vinden van die antenne

kwam nog wel even een leuk plaatje tegen

http://tweakers.net/nieuws/38351

Rienk

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Rienk,

Bedankt voor het vertrouwen en de indrukwekkende link, wat mij betreft ben ik al gelukkig indien ik een afstand van 200 a 300 honderd meter kan overbruggen.

 

@Sjaak

Zoals beloofd; in bijlage heb ik een 300mm schoteltje met verschuifbare adapter.

Heb de verschuifbare Wi-fi adapter zo gemaakt dat het geheel gemakkelijk in een andere (@sjaak oplossing) of grotere schotel gebruikt kan worden.

 

Het schoteltje was eergisteren nog een ex. rommlmarkt straalkacheltje!!

 

Nu moet ik de boel nog testen of het een nuttig effect heeft, waarschijnlijk kan dit pas in de praktijk over een paar weken op de Camping.

 

gamgra

post-282-1318258789,1219_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Sjaak

Was ook van plan om hem thuis uitvoerig te testen, maar... "the proof of the pudding" zal pas kunnen plaatsvinden daar... in de lekkere warmte bij een glaasje prik?

 

Heb nog wel een vraagje over de polerisatie, bij onze Lnb wordt inderdaad via de Satelliet decoder geschakeld tussen Horizontale en Vertikale polarisatie, maar wat en hoe gebeurt dat bij een Wi-fi Adapter.

 

gamgra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maakt volgens mij niet uit.

 

Wat mij zorgen maakt is de warmte. Ik heb daar altijd problemen mee. De afgelopen zomer was het alleen 's avonds internetten op meer dan 60 meter van de ap. Bij weer als dit heb ik geen problemen.

Groeten Thomas

 

Rule #1 Good computers don't go down.

Rule #2 There is no such thing as a good computer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je toch gaat hobbyen, dan moet je deze link zeker ff bekijken: http://www.dartsplayer.com/wi-fi/bi-quad_dishfeed.html

Ik heb deze bi-quad gebouwd zonder gebruik van de schotel.

Zelfs zonder schotel al meer dan enkele kilometers mee kunnen overbruggen.

 

B.W.

There are 10 kinds of people in the world.

Those who understand binary numbers and those who don't.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...