Ga naar inhoud


Brief tegen verhoging Canaal Anaal


Gast

Aanbevolen berichten

CDS krijgt niets van de commercielen, ze moeten zelfs betalen om hun rotzooi door te kunnen geven.

Dat is bij de kabelboeren hetzelfde.

 

Dat het gratis was is verleden tijd, tegenwoordig kost alles geld.

Zoals ik al zei, willen de commercielen tegenwoordig ook geld voor hun rotzooi.

Dat rechtvaardigd al een deel van de gestegen kosten.

 

In dit geval kan je satelliet best met kabel of dvb-t vergelijken.

Ze kosten allemaal geld, alleen is doorgifte via de satelliet duurder dan de andere methoden.

Qua kwaliteit idd appels en peren, qua prijs en aanbod niet.

 

De Duitste zenders hebben het niet over thema zenders, maar over de gewone RTL zenders.

Dat het nog niet is uitgevoerd komt omdat het pas in november in gaat.

Dr.Dish heeft hieraan een deel van zijn programma besteed.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 231
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Ook ik wil toch wat zeggen ten aanzien van dit topic. Enkele jaren geleden ontstond er discussie over de tarieven van de kabelmaatschappijen. Hier zitten we vast aan UPC met diverse zenders. De kosten schoten de pan uit(zo'n €9,00 per maand). Ik ben toen eens gaan kijken naar de alternatieven, en kwam al gauw uit bij Canal Digitaal. De voor en nadelen eens afgewogen en besloten om een goedkoop abonnement af te sluiten (settop pakket). Eerste jaar was "gratis". Je had kosten voor een kaart en activerings kosten. Prima, was wel van de kabel af. Moest natuurlijk wel een receiver kopen (werden er uiteindelijk 2) en een schotel (2e hands via marktplaats). Na het eerste jaar moest ik betalen voor de diensten. Niet meer dan logisch. Was €19.95. Nu weer een jaar verder betaal ik €29.95 (en dus GEEN €40.00). Omgerekend ben ik dus nog steeds goedkoper uit als dan ik kabel zou kijken. Daarnaast ben ik me ook meer gaan verdiepen in het "wereldje" en ben tot de ontdekking gekomen dat erveel meer mogelijk is dan ik eerst had voorzien (en heb kennis gemaakt met de diverse forums, waar ook nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan) <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />.

 

Als je het dus niet eens bent met de prijsstijgingen, kijk dan naar alternatieven. Genoeg voorbeelden in het dagelijks leven. Denk maar aan boodschappen (produkten worden nu eenmaal ongemerkt duurder). Huizenmarkt hetzelfde verhaal. Iedereen die 10/20 jaar geleden een huis heeft gekocht, had achteraf het hele blok moeten kopen. Consumentengoederen (t.v., dvd spelers etc) precies hetzelfde verhaal. Wie kijkt er nu niet naar wat er op de markt is en gaat vergelijken in prijs en specificaties met als doel zo goedkoop mogelijk iets aan te kunnen schaffen.

 

Punt is gewoon, prijzen stijgen (om wat voor reden dan ook) en het is vrij voor iedere consument om daar in mee te gaan of niet. Alternatieven zijn er, dus vrije markt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En zo is het! Ik begrijp werkelijk niet waarom sommigen hier het over zoveel % stijging hebben. Als MultiChoice/CanalDigitaal vanaf het begin een hoger bedrag had gevraagd, was er dus niets aan de hand geweest? Want dan was de prijsstijging procentueel gezien nooit zoveel. Sorry hoor, maar de intelligentie is hier vrij ver te zoeken. Denk toch eens een keer serieus na waarom een bedrijf dat wil concurreren met de rest, EN DUS OOK EEN SERIEUS PAKKET WIL BIEDEN (waar voor CanalDigitaal kosten aan zijn verbonden), moet nu eenmaal inkomsten hebben. Laat de abonnees die het allergoedkoopste pakket hebben maar relatief meer betalen. Ben ik het helemaal mee eens!!!

 

Ik kan me zo voorstellen dat CanalDigitaal die zeurende gierende Nederlandertjes liever kwijt is dan rijk. En dat zijn er maar een paar hoor. Die vind je regelmatig vooral hier <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan heel ver in je verhaal mee gaan, maar;

Citaat:
Punt is gewoon, prijzen stijgen (om wat voor reden dan ook) en het is vrij voor iedere consument om daar in mee te gaan of niet.

Dat prijzen stijgen is logisch. Maar om de verhogingen in relatief korte tijd zo drastisch door te voeren vind ik toch iets te. Alsof de kosten voor CD ineens zo enorm stijgen..

Ik vind wel dat ieder voor zich moet bepalen of ze het wel waard vinden. Persoonlijk vind ik €40 per jaar om veel reclame te kijken op het randje. Zoveel interessante programma's zijn er niet op de commerciëlen. En als ze er wel zijn dan heb je wel heel veel reclame, een PVR is hiervoor een redelijke oplossing maar zelfs dan word ik er moe van af en toe.

Als ze volgend jaar naar de €50 euro gaan dan gaat het settop er bij mij uit, dan maar geen commerciëlen. ruim twee jaar voordat ik aan satellietontvangst ben gaan doen heb ik de kabel bij mij er ook al uitgedaan. Ik kan je uit ervaring vertellen dat je niet veel mist. Je zal verbaast staan hoeveel vrije tijd je ineens hebt. Nederland 1,2 en 3 en de BBC's ITV's is voor mij aanbod genoeg. Maar dat moet ieder voor zich bepalen.

Citaat:
Alternatieven zijn er, dus vrije markt.

Niet voor iedereen en zeker niet vergelijkbaar.

 

Let wel, ik geef niet zozeer de schuld aan CD. Maar ik heb geen zin om teveel te betalen voor commerciële zenders die hun inkomsten uit reclame moeten halen (gezien de hoeveelheid reclame is dat nog behoorlijk veel), en niet bij de kijkers vandaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Feit is natuurlijk wel, dat de meerderheid gewoon WEL de Nederlandse commerciëlen willen zien. Sterker nog, 95% van de tv tijd (mijn schatting) zal daarnaar gekeken worden. Er mag dan wel veel reclame op worden uitgezonden, voor het overgrote deel van de bevolking is het toch echt het belangrijkste. Voor mijzelf ook hoor. Het is toch leuk dat je kennissen zo ongeveer naar hetzelfde kijken? Als ik als enige niet naar de commerciëlen zou kunnen kijken, mis ik op sociaal gebied toch wel een stukje <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het pakket zenders is een beetje moeilijk vergelijken.

Elk pakket ziet er een beetje anders uit. Met de uitgifte van kaarten ligt het wat eenvoudiger, volgens mij. Waarom zo'n groot prijsverschil in de aanschaf van kaarten bij Canal Digitaal en KPN-TV?? Legt KPN

er geld op toe? Nou ja, als je er tevreden mee bent kun je toe met Ned. 1, 2 en 3. Ook de regionale zenders komen dus FTA op de satelliet. Heel mooi. Helemaal als je de luxemburgse zenders ook FTA kunt ontvangen.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat is wel geinig om dat eens terug te lezen, ik het verhaal kom ik nergens tegen dat ze ook transponderkosten maken.

 

Pas op Dr Disch TV gezien dat het Duitse Arena die nu de voetbalrechten heeft de transponderkosten apart aan de klanten door berekend, dus een abo kost 14,95 p/m en 5 euro transponderkosten maakt 19,95.

Laat ze hier maar geen slapende honden wakker maken. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja en het settop is nu min of meer verplicht anders ga je terug naar de drie publieke zenders.

In 2000 was een jaarlijkse registratie voldoende. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar je verhaal over de NMA

Citaat:
Als je dit zo leest blijft CD nu ingebreke en leven ze de uitspraak van de MNA niet na.

 

gaat ook niet helemaal op, in 2000 konden ze commercielen gratis krijgen en hoefden daar dus ook geen geld voor te rekenen, na 2005 moeten ze zelf betalen om de commercielen door te geven.

 

Dus zal eventueel een nieuwe uitspraak van de NMA duidelijkheid moeten brengen. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
aart, heb jij ooit een bewijs gezien dat de commercielen nu betaald moeten worden. ?


Nee ik niet maar ik zit ook niet bij zulke onderhandelingen, maar heb jij ergens bewijs van het tegendeel dus dat het nog steeds gratis geleverd wordt. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...