Ga naar inhoud


Publieke Zenders gaan op de schop


Gast JJK

Aanbevolen berichten

Citaat:
Ja de logo's zijn ook verandert van NL1,2 en 3.
NL1 heeft een rode achtergrond, NL2 een blauwe en NL3 een groene.

NL1 rood, NL2 blauw en NL3 groen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Timm1983


Gaf "RGB" niet het beste beeld ? <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Maar al die zuurstokkleuren in beeld...waaróm ? En dan ook nog links die opgepimpte omroep-logo's in kleur en al? Het lijkt CNN wel <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Op één van de 3e Duitse netten hebben ze ook zo'n smerige actie uitgehaald...kijk maar eens naar MDR... waarom toch? Hou het gewoon grijstinten of wit net als VRT , VTM, BBC, SF DRS (tegenwoordig) , ORF (tegenwoordig), France-Televisions, RTBF, TV5, Arte, ARD,ZDF,WDR,SWR,BR,NDR,RBB,HR,SR,RB. en ja....RTL4-5-7

Of hou het "rustig" zoals het Tsjechische logo van CT1/CT2 met een klein beetje rood erin of zoals 3Sat... Zelfs de Rai1-2-3 (Blauw-Rood-Groen aldaar <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ) gebruikt wel kleuren in het logo maar die zijn toch flets.

Of laat logo's helemaal weg zoals Arte en BBC4 vaak doen bij films of muziek.
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 53
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Citaat:
De meest belangrijke vraag is denk ik in de Tv wereld "wat is kwaliteit"?


Kwaliteit qua inhoud is onmogelijk te meten, want het is heel persoonlijk. Sommigen hier vinden kwaliteit dus de oude spelshows, sommigen zullen Big Brother het toppunt van kwaliteit geven. Ik bestempel goed gemaakte documentaires, fatsoenlijke populair wetenschappelijke programma's, goeie muziekprogramma's (3Voor12 maakt wat dat betreft een goeie kans denk ik) en goed gemaakte humoristische programma's (dus geen platte komedie als Kinderen geen bezwaar, hoewel dat soms ook leuk is) maar ok Top Gear en The Simpsons als kwaliteit. En een ander heeft een hele andere mening.

Het is voornamelijk aan de PO om al die dingen te programmeren, en ik denk dat dat ze vrij aardig lukt momenteel.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De logo's van de netten gaan nog wel, die zijn niet al te groot en ik stoor me er niet aan. Maar wáárom moet er aan de andere kant zo'n groot logo van de omroep staan alsof het mij of iedere andere kijker kan schelen naar welke omroep ik kijk. Ik kijk naar programma's, niet naar een omroep. Als je het er dan bij wil zetten, doe het dan zoals voorheen op Ned. 3, gewoon kleine letters en half transparant. Mag wat mij betreft ook wel weer met de zenderlogo's overigens.

 

Maar ach, zolang ze het niet zo bont maken als Net 5 met dat barbieroze ga ik niet zeuren <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De logo's van de netten gaan nog wel, die zijn niet al te groot en ik stoor me er niet aan. Maar wáárom moet er aan de andere kant zo'n groot logo van de omroep staan alsof het mij of iedere andere kijker kan schelen naar welke omroep ik kijk. Ik kijk naar programma's, niet naar een omroep. Als je het er dan bij wil zetten, doe het dan zoals voorheen op Ned. 3, gewoon kleine letters en half transparant. Mag wat mij betreft ook wel weer met de zenderlogo's overigens.


Exact! Overigens....het L1 logo mag er wezen hoor..geen zeurstokkleuren gewoon lekker strak en hun programma's zijn uiteraard ook kwalitatief goed.

En dat op Net5 zoo'n zuurstoklogo staat...wel dat hóórt nu echt bij die zender <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

In televisie land zit het verschil tussen links en rechts alleen nog in de letters van het woord.

Op de bankrekeningen zie je het verschil niet meer.

 

Ik moet ook zeggen dat van alle omroepen, de TROS af en toe nog iets interresants uitzend.

Wat je nu aan programma's van vroeger ziet lijkt af en toe oudbollig, maar daar zit toch een zekere aantrekkingskracht in.

Het zijn programma's uit de tijd dat mensen zich nog op een normale manier vermaakte, kinderen veilig buiten speelden en er nog scholen bestonden waar je echt les kreeg.

 

Voor kwaliteits tv ben je nu aangewezen op de regionale zenders, die weten nog wat het is om goeie kwaliteits programma's met een laag budget te maken.

 

Het probleem wat wij in Nederland hebben is dat we veel te veel van hetzelfde hebben.

De omroepen kijken de programma's bij elkaar af en apen het na.

Hoezo met meer omroepen ook meer afwisseling vraag ik me dan af.

2 netten die vechten om wie het beste huis en tuin programma heeft, en nu wie het beste dansen op ijs programma heeft.

Zelfs de bel spelletjes lijken op elkaar en de meisjes die ons het geld door de telefoon proberen te praten konden ook wel tweeling zusjes zijn.

 

Alles heeft hetzelfde gezicht en geen omroep die een eigenzinnige weg in slaat.

En nu de publieken op de schop zodat we op 3 netten naar sport moeten kijken, 3 netten politieke leugens en 3 netten kerkorgels op de zondagochtend?

 

Ik snap nou waarom ik graag naar de Duitse zenders kijk, maar die gaan straks ook al verstoppertje spelen achter een kaartje.

Voor de Nederlandse schotel en ook kabel kijker blijft er op legale wijze niets meer over wat inhoudelijk nog iets voorstelt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De programma's van de publieke omroepen blijven grotendeels hetzelfde.

Alleen (vaak) op andere tijden en op andere zenders.

In plaats van 1 storend logo is nu gekozen voor 2 storende logo's.

Logo's kunnen zorgen voor inbranden van plasmaschermen,

nu is de mogelijkheid tot inbranden uitgebreid tot 2 plaatsen.

Voor de duidelijkheid zei gezegd dat ik geen plasmascherm heb

maar aan 1 logo, laat staan 2 logo's, heb ik totaal geen behoefte.

Ook zonder die beeldvervuilende logo's kan ik zien of

een programma mij bevalt of niet.

 

Bovenstaande "verbeteringen" inzake 3 televisiezenders

vind ik niet echt alle heisa eromheen waard.

Bovendien is het toch niet echt een hot item voor een satellietforum waar de deelnemers

doorgaans de keuze hebben tussen honderden of zelfs duizenden (televisie-)zenders <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Het lijkt me meer een item voor een kabelforum waar de deelnemers vaak niet meer

dan 30 (inclusief digitaal wellicht maximaal 100?) televisiezenders kunnen kijken <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Ik kijk tegenwoordig steeds meer naar de Astra 2, die wordt steeds interessanter.

Het is toch schandalig dat we voor een beetje kwaliteitsSF naar de commerciele en onbetrouwbare Veronica moeten kijken? Het enige wat de publieke omroep uitzendt is Dr. Who. Daar is niets mis mee, maar er is veel meer SF!

Wat betreft de publieke omroepen: ze moeten eens naar de Duitse TV gaan kijken, kunnen ze erg veel van leren!

Gelukkig blijven de publieke Duitsers ongecodeerd.

 

Groeten,

 

Nick

Groeten,

 

Nick

 

Astra1, 2 en 3 op triax-schotel 89 cm

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het geluid dat uit die LCD komt is zo belabberd dat je er wel een surround set op aan moet sluiten om het nog een beetje te laten klinken en dan gaan we met z'n allen roepen dat het zo mooi is.


Beetje (erg) krom he.

Als je ook maar een beetje fatsoenlijk TV wilt kijken dan gebruik je de ingebouwde luidsprekers natuurlijk zowiezo niet, dat heeft toch niks met HiFi te maken? Die zitten er alleen voor de show in.

De connectie tussen LCD en luidsprekers zie ik ook niet zo?

Het lijkt erop dat het hier erg populair is om LCD af te kraken, volgens mij niet lang niet altijd met koosjere achtergrond.

DM8000 + VU+Ultimo + GSO op Wavefrontier PLI Core Member www.openpli.org

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vergelijk gewoon met mijn 80 cm Philips TV die ook zo'n 1400 euro koste

Als je dan vergelijkt met een LCD uit dezelfde prijsklase of zelfs wat hogere prijsklasse dan is het vaak maar erg slecht gesteld met het geluid.

Daarnaast heeft de consumentenbond een test gedaan en er was er vorige week op kabel eins ook nog weer een vergelijkend onderzoek tussen de normale beeldbuis, de goedkope LCD, de duurdere LCD en de plasma en ook hier was overduidelijk te zien en aangetoond dat als je een scherp plaatje wilt met bewegende beelden dat ook de beste LCD in hun test (die was wel 4 keer duurder dan hun gewone TV) en ook de dure plasma niet tegen een gewone beeldbuis op kon.

 

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat het ook een kwestie van smaak is, maar mijn ogen zijn ook uitermate goed en zien het verschil met al die breedbeeld lcd en plasma schermen en erger mijzelf eraan, daarnaast zal ik me niet thuis voelen bij max als deze het niet modern maakt zoals in spanje want hier is alles gewoon kwa shows in huidige tijd en dan kun je 15 jaar terug zien en is het inderdaad oudbollig geheel mee eens.

 

 

Ik geef daarnaast een mening van het punt wat wij hier leuk vinden naast SF want dat is ons lust en leven maar dat channel hebben we hier dan ook.

 

Spanje mag dan wel anders zijn maar heeft 150 echte spaanse kanalen om te kiezen voor bijna zelfde bedrag volle zooi canaal digitaal die eigenlijk ter betaling meer niet nederlandse zenders geeft, ok met dan wel een ondertiteling, het is en blijft erg goedkoop tv aanbieden en stelt niets voor terwijl veel nederlanders schreeuwen spanje is arm mijn eigen pa was er 1 van, nou dan zou ik het lijstje toch maar eens goed na trekken want dit is beslist niet waar.

 

Nog een opmerking over anders zijn is dat we in spanje allemaal vrij close zijn en veel samen doen een geheel andere cultuur en inderdaad een geheel andere manier van tv kijken, maar als ik in alfaz de pi kom of albir en vraag de nederlandse mensen vinden ze dit ook beter dan het nederlandse aanbod dus hebben we nu hier al onze eigen nederlandse radio stations en tv aan de costas en er gaan er meer bij komen.

 

Ik bedoel het allemaal geheel niet kwaad maar ik ben niet voor niets vertrokken, dit doe je met een reden namelijk.

 

Dus morgen zit ik ook weer voor tv in oranje, en hoop dat het nu eens wat gaat uitstralen, en alle lof voor spaanse basketbal team "wereld kampioen" vanmorgen waren ze nog niet stil te krijgen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik geef daarnaast een mening van het punt wat wij hier leuk vinden naast SF want dat is ons lust en leven maar dat channel hebben we hier dan ook.

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
Citaat:

Nog een opmerking over anders zijn is dat we in spanje allemaal vrij close zijn en veel samen doen een geheel andere cultuur en inderdaad een geheel andere manier van tv kijken.


Op de Spaanse manier tv kijken is idd heel anders dan hier.
TV kijken is daar nog iets wat je met familie en vrienden doet.

Ik heb het ooit in Barcelona meegemaakt met de serie Dallas.
Op het moment dat JR neergeschoten werd, toen trilde de hele stad door de juichende en toeterende bevoking.
Een hele stad waar mensen gezamelijk massaal op straat gingen dansen om de televisie dood van de gemene acteur. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Dat soort spontaniteit zie je hier niet, of Oranje moet wereldkampioen worden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Ik geef daarnaast een mening van het punt wat wij hier leuk vinden naast SF want dat is ons lust en leven maar dat channel hebben we hier dan ook.

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
Citaat:

Nog een opmerking over anders zijn is dat we in spanje allemaal vrij close zijn en veel samen doen een geheel andere cultuur en inderdaad een geheel andere manier van tv kijken.


Op de Spaanse manier tv kijken is idd heel anders dan hier.
TV kijken is daar nog iets wat je met familie en vrienden doet.

Ik heb het ooit in Barcelona meegemaakt met de serie Dallas.
Op het moment dat JR neergeschoten werd, toen trilde de hele stad door de juichende en toeterende bevoking.
Een hele stad waar mensen gezamelijk massaal op straat gingen dansen om de televisie dood van de gemene acteur. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Dat soort spontaniteit zie je hier niet, of Oranje moet wereldkampioen worden.


Who shot JR? <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

gezellig iedereen in Nederland keek toen nog naar het zelfde programma. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarbij iedereen de volgende dag op het werk weer een onderwerp van gesprek had.

 

Heb je Pisa gezien?

Nee nee, naar dat soort vieze troep kijken wij beslist niet.

En intussen precies kunnen vertellen hoe groot de borsten van Wanda waren en hoe dom die glazenwasser wel niet was. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

En geheel toevallig ging in 3/4 Nederland precies om 20:30u de gordijnen dicht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...