Ga naar inhoud


Speedtouch 716 loopt vast met Gbox


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb een speedtouch 716 w5 en gebruik het WLAN gedeelte niet en heb gewoon alle bedraad naar 2x boven pc1s en 1x naar mijn satelliet ontvanger die ook hangt aan mijn netwerk. Tevens heb ik de voipfunctie geactiveerd en bel zo via viopbuster met een dect telefoon.

Dit alles werkt sinds ik de Mutant 200s satellietontvanger had aangesloten perfect en hoogstens 1x per maand moest ik een harde reset of een softwarematige restart uitvoeren van mijn speedtouch. Maar nu de ontvanger aan het netwerk hangt moet ik dit wel 4 tot 5 keer per dag doen en is niet bevordelijk voor mijn gezinsrelatie <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Als internet wordt opgestart krijgen we gewoon een wit leeg scherm en kan niet worden geladen. Ook de viopfunctie werkt dan niet meer (lampje dat ik voip aangemeld ben brandt wel gewoon.)

De oorzaak is de satellietontvanger die ook in een menutje te benaderen is en aangeeft dat deze soms wel honderden atacks binnen krijgt. Ik ben al met telnet met de firewall bezig geweest om te wijzigen maar was voor mij geen succes <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Ik kan de ip zien die de atacks veroorzaken in de ontvanger en wil ze graag blokkeren zodat ze geen doorgang meer krijgen naar mijn ontvanger. Dit heb ik gedaan in het speedtouch menu firewall en add een instelling daarvan. Dan de te blokkeren ip`s ingevuld in de bovenste regel en daarna in de onderste waar naar toe deze moeten worden geblokkeerd (ip adres van mijn satellietontvanger)

Helaas kom ik er niet uit... :'(

Kan iemand helpen om er voor te zorgen dat mijn verbinding niet meer weg valt??

Of info geven over hoe een ip adress te blokkeren?

Ik heb ook nog een xyxel 2000 prestige voipmodem die ik kan gebruiken en een usb (oude) adsl modem. Kan ik met deze config dit stabiel krijgen?

Graag hulp gevraagd.... <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit onderwerp is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...