Ga naar inhoud


rijbewijs op creditcardformaat


Checkin

Aanbevolen berichten

Vandaag besteld voor 25,- euro, moest er wel een keertje voor terug komen want vanochtend om 9.00 uur zijn ze begonnen, en om 9.05 uur lag het systeem al plat <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Eigenlijk zou iedereen hier eens de prijs moeten vermelden die hij/zij in zijn/haar gemeente moet betalen.

Het zou mij niet verbazen als er een prijsverschil is van meer als 20 euro.

Dus heb je een nieuwe laat eens weten wat dat gekost heeft.

-= Dreambox 7000 Echostar LT8700 en SR8700,Skystar 2,Humax 5400 2 x Nokia 9500 1 x 90 cm met twin en een Channelmaster 1.2 met een quad =-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haarlemmermeer:

 

Om in Nederland met een motorvoertuig te mogen rijden, heeft u een geldig rijbewijs nodig.

 

Met een rijbewijs waarvan de vernieuwingsdatum is verstreken, mag u niet meer rijden. Omdat het rijbewijs beperkt geldig is, moet u het na verloop van tijd vernieuwen. Normaal gesproken is de geldigheidsduur van een rijbewijs tien jaar. Boven de 60 jaar en om medische redenen heeft u te maken met een kortere geldigheidsduur. De vernieuwingsdatum staat op het rijbewijs. Met een verlopen rijbewijs mag u wel een nieuw rijbewijs aanvragen. U hoeft dus niet opnieuw rijexamen te doen. U kunt uw rijbewijs uitsluitend persoonlijk vernieuwen. Om te voorkomen dat u vergeet uw rijbewijs te vernieuwen stuurt de Rijksdienst voor het Wegverkeer een herinneringsbrief.

 

 

 

Groot rijbewijs

 

Heeft u een "groot" rijbewijs, dat wil zeggen de categoriën C, CE, D of DE, dan geldt vanaf 1 januari 2005 de nieuwe Europese regelgeving. Houders van een groot rijbewijs moeten bij iedere vernieuwing van hun rijbewijs een verklaring van geschiktheid overleggen. Hiervoor dient u medisch gekeurd te worden door een arts van een Arbo-dienst.

 

Veel beroepschauffeurs worden al periodiek gekeurd door een Arbo-arts en de betrokken instanties zullen er naar streven deze keuring en de nieuwe rijbewijskeuring te laten samenvallen.

 

Ook als u niet werkzaam bent in het beroepsgoederenvervoer heeft u bij vernieuwing van uw "groot" rijbewijs een keuring nodig van bij voorkeur een Arbo-arts. Deze arts kunt u vinden op het internet: #arbodiensten.

 

 

 

Aanvraag verklaring van geschiktheid

 

Formulier " eigen verklaring CDE" te koop bij burgerzaken.

 

 

Nieuw rijbewijs per 1 oktober 2006

 

De belangrijkste veranderingen zijn

Het nieuwe rijbewijs wordt een handig kunststofkaartje op bankpas- creditkaartformaat.

De klaar-terwijl-u-wacht-service verdwijnt. Het duurt een week voordat het rijbewijs klaar is

Geen uittreksel GBA meer nodig bij opsturen van de verklaring van geschiktheid naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR)

U hoeft geen verklaring van geschiktheid (indien nodig) meer mee te nemen bij de aanvraag vernieuwing van het rijbewijs, deze wordt geregistreerd door het CBR

Spoedprocedure mogelijk. Er wordt een toeslag berekend

Zo nu eerst een Bavaria na zoveel werk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Iedereen moet terugkomen.

Ze maken die dingen ergens centraal. Pas na 5 dagen of zo zijn ze klaar. Net als de ID-kaarten.
Om fraude en vervalsing te voorkomen, wordt het nieuwe rijbewijs - net als het paspoort en de identiteitskaart - centraal geproduceerd. Dat kost tijd, vijf werkdagen, en dus is de tijd van "klaar terwijl u wacht' voorbij. Maar als het moet, kan het rijbewijs (tegen 40 euro extra kosten) ook na één werkdag al klaar zijn. Verder kan voortaan worden volstaan met één kleurenpasfoto tegen voorheen twee zwart-wit- of kleurenpasfoto's.
bron eindhovens dagblad

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time"

Link naar reactie
Delen op andere sites

@noppus;

 

Ik snap dat iedereen terug moet komen, ik ook en als het meezit vrijdag al. Maar ik bedoelde dat ze vanaf 09.00 uur rijbewijzen aan konden vragen, en dat door de drukte het systeem van het rdw al om 09.05 uur plat lag en er dus niets aangevraagd kon worden tot 's middags.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...