Ga naar inhoud


voor de anti Windows (MS) lovers :)


Ome Merde

Aanbevolen berichten


Errug leuk <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.. Helaas ook errug nep, BSOD's zijn (net zoals zoveel programma's <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />) Windows-only, dus een BSOD op een Apple vind ik knap, helemaal als er in het scherm dan ook nog Windows staat, tsja. Niet leuk voor de echte nerd <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Errug leuk <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.. BSOD's zijn (net zoals zoveel programma's <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />) Windows-only, dus een BSOD op een Apple vind ik knap, helemaal als er in het scherm dan ook nog Windows staat, tsja. Niet leuk voor de echte nerd <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />.


Een echt echte nerd weet echt wel, dat dit niet helemaal waar is. Linux kent er ook wat van, al zijn ze niet blauw. En sinds Apple ook windows kan draien, kan ie ook wel blauw worden. Op mac os heb ik idd geen bsod meegemaakt, wel zodanig vastgelopen, dat een hard reset het enige mogelijke was. Dat is in princiepe toch het zelfde? Windows zegt dan nog tenminste, dat het goed mis is, die apple zegt niets meer...

TechniSat Digicorder HD S2 Aston 1.07 | TS CryptoWorks

Astra 1,2,3,HB | CDS Fam HD, SkyLink Multi HD

KDL-32P3000 | Onkyo 5.1 receiver

HTC HD2

Vakantie: Extreme Hornet STR Ucas 3.0 - 4xLNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er wordt hier het Blue Screen Of Death bedoeld, oftewel het ons allen bekende Windows-scherm.

 

Als er op een Linux bak kernel panic is krijg je weliswaar een BSOD maar dan staat B voor black.. Op Mac OS X krijg je gewoon netjes te zien dat je je computer moet restarten, dat zegt Windows niet die poept alleen wat Microsoft "Technische Informatie" noemt uit met een vage probleemomschrijving.

 

Waar het mij omgaat is dat het duidelijk gemaakte plaatjes zijn, als je goed kijkt op die Powerbook, zie je dat bovenin "...Windows has been shut down..." staat, dus of het is gemaakt of die Powerbook draait met Bootcamp een dual-boot met Windows.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Waar het mij omgaat is dat het duidelijk gemaakte plaatjes zijn, als je goed kijkt op die Powerbook, zie je dat bovenin "...Windows has been shut down..." staat, dus of het is gemaakt of die Powerbook draait met Bootcamp een dual-boot met Windows.


Het zou toch ook onder Virtual Windows kunnen?

Groet, JJK
Link naar reactie
Delen op andere sites

er staat in de tekst bovenaan ook duidelijk bij dat er FAKE images tussen zitten, hij schrijft dat hij het ook zelf pas 100% zeker weet (dat de foto echt ik) als hij hem ook zelf gemaakt heeft.

 

Verder zie ik het verband tussen een "kernel panic" en een "BSOD" niet precies ? Kernel Panics heb ik wel vaker meegemaakt maar dat kwam altijd omdat ik iets verkeerds had gedaan bij het compilen (make menuconfig) van een nieuwe custom Kernel voor Debian.

 

Ik heb wel ooit eens gelezen dat de Linux versie van het BSOD eigenlijk "Kernel Oops" ofzo genoemd wordt door de "insiders" maar zo'n Oops zou zeer zelden voorkomen en bijna door niemand echt gezien zijn (maar dat heb ik dus maar gelezen).

 

zelf heb ik Linux wel een paar keer zien vastlopen (of enkel X of een ander programma dat erop draait) zodat een reboot de enige oplossing was, maar nog nooit een BSOD ofzo gezien bij Linux (gewoon totale freeze van het systeem).

 

de enige BSOD en variaten die ik ooit op mijn Debian laptop heb gezien is de BSOD Screensaver die in Linux zit (en daar zit niet alleen de Microsoft BSOD in).

Link naar reactie
Delen op andere sites

correctie;

 

idd. een Kernel Panic kan wel degelijk gezien worden als een BSOD want volgens de WIKIPEDIA :

 

Citaat:
An oops occurs when some programming defect or otherwise unexpected event interferes with the normal operation of the Linux kernel. It is named for the error message displayed on the system console (or seen in the system log files) when such a fault condition occurs. At this time, the currently active task (or process) is terminated and the kernel makes a best-effort attempt to continue operation. An oops message is used by Linux kernel engineers in order to track down (or debug) the fault condition which created the oops and to patch the kernel with a fix.

 

Once a system has experienced an oops, various internal resources may no longer be accounted for. Memory leaks may have occurred, as well as other undesirable side effects from the active task being killed. A kernel oops often leads on to a kernel panic once the system attempts to use resources which have been lost.

 

ik had het gewoon nog nooit zo meegemaakt (enkel tijdens booten van verkeerde kernel).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...