Ga naar inhoud


Tele 2 Voetbal via Digitenne voor 6 euro, wat doet CDS? [oud topic]


Gast

Aanbevolen berichten

van de KPN website :

Citaat:
Wat krijgt u?

Doorgifte van twee Tele2 voetbalkanalen met elke week live wedstrijden uit de Eredivisie, hoogtepunten uit de competitieronde en uitzending van de volledige wedstrijden die niet live zijn uitgezonden

 

 

Eenvoudige activatie via uw huidige digitale ontvanger of harddisk recorder

 

 

Voor slechts € 6,-/mnd extra op uw huidige abonnement ontvangt u twee nieuwe zenders die niet via de kabel te zien zijn

 

 

2 Voetbalkanalen voor €6 per maand, terwijl CDS het moet doen met 1 zender voor €19,95. Dit is toch wel (om met teleromeo te spreken) schandalig!

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 80
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Yep twee voetbalkanalen voor 6 euro, en volgens dit bericht krijg je het ook nog eens op drie kaarten.

 

En vermoedelijk doet CD niets. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
CDS kennende loopt het een jaar door.

Het aantal abonnees wat nog een jaar verlengt kan daarentegen wel eens heel mager zijn...


Nou wat kan CDS er mee het is niet van hun het was van Versatel nu Tele 2 maar ze kregen het niet landelijk dekkkend daar om zit het op de sateliet.

Denk dat CD er weinig mee te maken heeft, een gedeelte van het abo geld zullen ze wel af moeten dragen. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Een stap naar de onderhandelingstafel zou toch op zijn minst aan de orde moeten zijn. Als Tele 2 zomaar eenzijdig voor een prijs die op 30% ligt van hetgene met CDS is afgesproken een beter product op een concurrerende infrastructuur kan zetten, zijn de contractopstellers bij CDS toch wel heel slecht bezig.

 

Het minste wat CDS moet doen is deze keer eens naar ons communiceren waarom hun product in aanbod zoveel minder en in prijs zoveel hoger is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij kan/mag dit niet... de "overheid" moet hierop springen... Tele2 Voetbal via de satelliet maar 1 kanaal... voor 3x de prijs... Tele-2 zal dit moeten aanpassen(!) Anders is het toch echt wel voortrekken van KPN alias Digitenne(!) FOEI KNP(!)

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

volgens mij heeft kpn de rechten voor een stukje gekocht...

dus die kunnen ermee doen wat ze willen als het maar achter een decoder zit..

(zal nat. wel in overleg met tele2 moeten)

 

cds heeft gewoon een contract(dacht van 2 jaar) dat ze uitzenden voor tele2

(dit omdat tele2 verplicht is landelijke dekking te geven)

 

 

 

dus zodra digitenne landelijke word.......

Link naar reactie
Delen op andere sites

CDS en Tele 2 hebben een contract voor doorgifte voor de volledige 3 jaar van de looptijd van het Eredivisiecontract. Als het gaat om de prijs is er gezegd dat Tele 2 deze niet lager wilde, om vooral het IPTV aanbod te stimuleren.

 

Tele 2 heeft inmiddels ook een contract gesloten met KPN en biedt onder de naam Tele 2 Voetbal daar 2 kanalen aan voor een prijs die relatief belachelijk laag ligt.

 

Nu zijn er twee opties: KPN betaalt de extra 14 euro per abonnee uit eigen zak, of Tele 2 heeft aan KPN een voorwaardenpakket van heel andere orde gegeven als destijds aan CDS.

 

Deze leiden naar een aantal mogelijke scenario's

 

* Er gebeurt niets, CDS en Tele 2 zitten het contract nog anderhalf jaar uit met ongetwijfeld leeglopend aantal abonnees (alleen nog interessant voor Abonnees in het buitenland)

 

* Er gebeurt niets, maar CDS legt in ieder geval aan haar abonnee's uit waarom de situatie zo ongelijk is.

 

* De uitzending van Tele 2 via de satelliet vervalt zodra Digitenne 90% van de Nederlandse bevolking kan bereiken (eis van ECV)

 

* Ook satellietabonnee's betalen voortaan 6 euro per maand (betalen dan nog hetzelfde voor minder, maar dit vinden ze bij CDS ook zonder de abonnees eerlijk voor te lichten wel acceptabel, zie film1/sport1)

Link naar reactie
Delen op andere sites

is toch hetzelfde als met spice platinum

 

is met kpn gratis , en met cd niet!!!

 

kpn maakt goede afspraken om hun produkt goed en aantrekkelijk op de markt te zetten.

 

bij kpn ze gooien alle kosten op een hoop , iedereen betaald tenmistste € 7,95 p.m.

 

dus alle abonee's betalen mee aan spice

<img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

zo zal iedereen wel mee betalen aan de distributie van tele 2 voetbal, en de 7,00 wel rechtstreeks naar tele 2 gaan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog een berichtje hierover:

 

KPN laat zien dat de echte oorlog om de digitale kijker in Nederland begonnen is. En ook dit keer is het live content van het eredivisie voetbal weer onderdeel van de slag om de digitale kijker geworden. KPN maakte vandaag bekend dat het de zender ZDF uit het zenderpakket van "Digitenne van KPN" zal verwijderen en dat daarvoor twee voetbalkanalen terug komen. Op deze voetbalkanalen zullen naast de clubkanalen van onder andere PSV en Feijenoord ook de live voetbalwedstrijden uit de Nederlandse eredivisie te zien zijn. KPN bereikte over doorgifte van het live eredivisie voetbal verleden maand overeenstemming met rechtenhebbende Versatel. Nu ook de clubs uit de eredivisie akkoord zijn gegaan zal het Versatel voetbalkanaal te zien zijn via de digitale ether in Nederland.

 

Vanaf heden kunnen alle bestaande abonnees van "Digitenne van KPN", een samenvoeging van de vroegere providers Digitenne en KPN TV, alsmede ook alle nieuwe abonnees voor 6 euro per maand extra het voetbalaanbod ontvangen. Het bedrag van 6 euro is onafhankelijk van het aantal smartcards dat een abonnee aan zijn abonnement gekoppeld heeft. Dit mogen er volgens de voorwaarden van "Digitenne van KPN" maximaal drie per abonnement zijn. Dit houdt in praktijk in dat abonnees van "Digitenne van KPN" zonder extra kosten ook in de slaapkamers tegelijktijdig kunnen genieten van het live eredivisie voetbal.

 

Dit staat in schril contrast met het Tele2 voetbalaanbod van de Nederlandse digitale satellietprovider Canal Digitaal. Deze vraagt voor hetzelfde kanaal dat bij "Digitenne van KPN" voor 6 euro per maand op maximaal drie plaatsen in de huiselijke omgeving tegelijk bekeken kan worden maar liefst meer dan het drievoudige, 19,95 euro per maand, voor het bekijken op slechts één afspeelpunt in huis. Canal Digitaal lijkt hierdoor een steeds slechtere positie voor toekomstige digitale abonnees te worden die geen of weinig waarde hechten aan een groot aantal buitenlandse zenders en tevreden zijn met de Nederlandse zenders aangevuld met de bekendste buitenlandse thematische zenders, de Belgische publieke zenders en het Nederlands voetbalaanbod.

 

Overigens probeert "Digitenne van KPN" het verschil in beeldkwaliteit tijdens de voetbalwedstrijden ten opzichte van satellietontvangst zo minimaal mogelijk te houden. Tijdens de live voetbalwedstrijden is er bijna twee maal zoveel bandbreedte beschikbaar dat men normaal voor één kanaal binnen het zenderpakket gebruikt. Overigens zal "Digitenne van KPN" binnenkort in geheel Nederland nieuwe encoders in gebruik nemen waardoor men de beeldkwaliteit en het gebruik van het maximaal aanwezige bandbreedte in de ether zo goed mogelijk wil gaan managen.

 

Bron: http://www.satplaza.com/wordpres/?p=1346

Link naar reactie
Delen op andere sites

en ook een aardige column van Jarco :

Citaat:
Column: Canal Digitaal staat voor belangrijke keuzes

Artikel geplaatst door Jarco Kriek

Soms vraag je je af waar onze Nederlandse satellietprovider mee bezig is. Vandaag weer was het één van deze dagen. Canal Digitaal berekend voor het bekijken van het Tele2 voetbalkanaal 19,95 euro per maand door aan de klant. Dat doet men al sinds het begin van het vorige voetbalseizoen. Onlangs bereikte Tele2 een overeenstemming met KPN betreffende doorgifte van het Tele2 voetbalkanaal via "Digitenne van KPN". Dus digitaal via de ether. Op zich heeft dit natuurlijk niets met Canal Digitaal te maken. Echter de prijsstelling van het Tele2 voetbalkanaal, met als extra nog een voetbalkanaal als toetje bij de KPN jongens erbij, doet je de nekharen recht overeind staan. Slechts 6 euro per maand, ongeacht het aantal smartcards die men bij het abonnement in gebruik heeft, berekend KPN door aan de abonnee. Dat is meer dan 3 maal goedkoper dan Canal Digitaal voor slechts één voetbalkanaal op maximaal één smartcard aan zijn clientele factureert.

 

Canal Digitaal is op de huidige manier zichzelf hopeloos uit de markt aan het prijzen. Natuurlijk stunten KPN en kabeproviders op dit moment met prijzen en kunnen ze de huidige prijsstelling in de toekomst zeker niet volhouden. Maar Canal Digitaal doet er wijs aan intern een discussie te starten of een wijziging in prijs en/of pakketstructuur op korte termijn niet wenselijk is. Natuurlijk is de keuze via de satelliet voor de consument veel groter dan via de ether of via de kabel. Maar als je dit strikt bekijkt wordt deze grotere keuze niet veroorzaakt door toedoen van Canal Digitaal. De meeste van deze zenders zenden immers ongecodeerd uit en zijn voor alle Europeanen binnen de footprint van de Astra 1 satelliet gratis en zonder tussenkomst van welke provider dan ook te ontvangen.

 

Canal Digitaal heeft op zijn minst de schijn tegen. In een tijd dat juist providers die via de kabel en ether digitale televisie uitzenden met dumpprijzen de consument aan het bestoken is voert Canal Digitaal de prijzen naar marktconforme waarden op. Dat Canal Digitaal dit doet is aan de ene kant te prijzen, immers men wil de abonnee in de toekomst niet voor al te grote verrassingen komen te laten staan en voert daardoor de abonnementsprijzen op naar reele abonneeprijzen voor digitale televisie. Echter in de tijd dat vele consumenten zullen moeten gaan kiezen voor digitale televisie kan deze "eerlijke strategie" wel eens averrechts kunnen gaan werken.

 

Nu hoeven prijzen niet direct naar beneden. Maar een goede herstructurering van de zenderpakketten van Canal Digitaal zou geen kwaad kunnen. Waarom bijvoorbeeld de Belgische zenders niet binnen het basispakket plaatsen en de muziekzenders verhuizen naar het familiepakket. Waarom niet de makkelijk bij te plaatsen zenders als bijvoorbeeld NASN, dat in Mediaguard wordt uitgezonden op de Astra 1, niet toevoegen aan welk pakket dan ook. Het zijn maar een paar van die kleine aanpassingen die Canal Digitaal in de slag om de digitale kijker, die de komende maanden in volle hevigheid zal gaan woeden, wat meer extra aanzien geven waardoor de kiezende consument meer redenen heeft om te kiezen voor digitale satellietontvangst. En daardoor Canal Digitaal een sterkere bespeler van de Nederlandse televisiemarkt laat worden.

 

De tijd dat satelliettelevisie de beste beeldkwaliteit, het goedkoopste is en de meeste keuzemogelijkheden heeft komt langzaam maar zeker tot een eind of is zelfs in sommige opzichten al ten einde gekomen. Canal Digitaal kan niet langer stilstaan. Stilstand is achteruitgang. En dat is niet goed voor het bedrijf Canal Digitaal maar ook voor alle consumenten die in Nederland gekozen hebben voor digitale satelliettelevisie als bron voor televisieontvangst. Canal Digitaal dient in onze ogen met een duidelijke toekomstvisie te komen richting de consument. Wel of geen Astra 3 in de toekomst voor bijvoorbeeld HDTV en thematische kanalen. Duidelijkheid dient er zo snel mogelijk richting de consument hierover te komen. Dit voorkomt teleurstellingen in de directe toekomst die het imago van Canal Digitaal kunnen schaden.

 

Canal Digitaal staat mogelijk voor belangrijke keuzes die de toekomst van het bedrijf kunnen beïnvloeden. Daadkracht en slagvaardigheid zijn in het belang van het bedrijf zelf alsmede ook de consument gewenst. En alleen met de juiste keuzes kan Canal Digitaal zijn positie als beste aanbieder van digitale televisie behouden. Maar prijzen die drie keer hoger zijn voor hetzelfde voetbalkanaal dan bij de directe concurrent doen dit natuurlijk geen goed.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Canal Digitaal moet zichzelf eens flink achter de oren krabben.

Met Film1 en Sport1 bieden ze ook al het minst aantal kanalen voor dezelfde prijs of zelfs duurder dan de kabel (als je alleen sport of film wilt).

Tevens bieden de kabelaars gratis HD versies aan van Film1 en Sport 1 voor de abonnees. Ook dat doet Canal Digitaal niet.

Ik sprak op de IBC met iemand van Liberty Media en Canal Digitaal kan al deze kanalen gewoon krijgen, maar wil er geen transponderruimte voor vrijmaken.

Ook is de bitrate op de kabel van de Film1 en Sport1 kanalen vaak veel hoger als via de sateliet.

Nu ook met Tele2 biedt Canal Digitaal voor het meeste geld, het meest uitgeklede product.

Hoe kan Canal Digitaal nog een serieuze concurrent zijn?

Ze zullen moeten knokken voor iedere klant zoals het hoort in een concurrerende markt.

Voorlopig doen ze dat nog niet erg.

 

 

En nog worden ze maar niet wakker daar bij Canal Digitaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...