Ga naar inhoud


Meerdere ontvangers op één antenne


Gast Sioux

Aanbevolen berichten

Binnenkort een nieuw huis! <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Dan gaan we het meteen goed aanpakken. Ik kan vrij simpel aan de bovenkant van het huis mijn Funke buitenantenne monteren. Ik wil deze gebruiken voor 3 ontvangers. Als ik het goed heb begrepen moet ik een verdeler/versterker/switch gebruiken om dit te kunnen realiseren. Heeft iemand om het forum hier ervaring mee? Hoe zit het dan bijvoorbeeld met de stroomvoorziening van de antenne en kun je op 2 tv's tegelijk naar een ander kanaal kijken?

 

Ik zit er zelfs aan te denken om een wandcontactdoos te kopen en de coax van de antenne weg te werken in een wandcontactdoos. Iemand daar ervaring mee?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb er te weinig verstand van om alles precies te antwooorden. Meerdere ontvangers op 1 antenne kan wel. Mijn ouders hebben een kleine actieve indoorantenne op zolder. Vanaf daar wordt het signaal gesplitst middels een antenne versterker. Dat werkt prima. Op de ontvanger is het 5 volt signaal van de antenne uitgeschakeld. Het kan dis zonder probelemen. Ik denk dus met jouw passieve funke antenne ook. Maar met welke spltsers en evt versterkers je moet werken weet ik niet precies.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een versterker met 2 uitgangen er zijn er ook met meerdere te koop, sommige Recievers kan je ook doorlussen dit gaat perfect en niet zoals met sat dat je van de polerisaties afhankelijk bent- antenne kan geen diseqc <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Wandcontactdoos kan, zal wel een beetje verlies aan signaal opleveren mits het genoeg versterkt word uiteraard.

Met switch/verdelers opletten dat het tot UHF 69 gaat oudere types gaan tot 60.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...