Ga naar inhoud


Mythtv icm Casema (dvb-c) werkt (een halve howto; not for dummies)


walinsky

Aanbevolen berichten

*zucht* slapeloze nachten; en een ontevreden meisje thuis... maar het draait...

 

Oude configuratie:

xbox/xbmc (films/muziek/weather/...)

dm500 (tv/tv recording)

fileserver (waarop o.a. mijn geripte muziek collectie/cardserver newcs/(raid5))

 

Doel: 1 mediacenter; waarop zowel muziek, dvd's, films en tv afgespeeld kunnen worden. (+ fileserver)

 

Oogmerk: Een zo 'sleek' en stil mogelijk kastje bij de tv/stereo.

Alles afkomstig uit Redmond (of al wat dies meer zij) dient vermeden te worden.

 

Mijn recept: Fileserver (een recente billige Dell (wel met raid5)), 2 FF DVB-C kaarten (Hauppage/2.1) en een (fanless frontend) Via Epia.

 

Bereidingswijze: tv-kaarten in server, 'google' naar sasc en mythtv en joffray; en je vindt wat gebruikerservaringen; en voornamelijk een handzaam script;

<nolinks> nah ja; het heeft iets met oldskools en een organisatie te maken </nolinks>

Het script maakt gebruik van de sc-plugin die voor VDR geschreven is; en bouwt "sasc", de stand-alone applicatie die de voor mythtv benodigde sleutels kan verzorgen, en mythtv.

In mijn geval (FC5) heb ik eerst een yum-install gedaan van mythtv (suite); dependancies worden dan opgelost en de benodigde aanpassingen worden dan automatisch gedaan o.a. in /dev/dvb. Mythtv herkent (met recent kernel) automatisch de dvb-c kaarten; je kunt in een grafische schil je systeem configureren, herconfigureren en her-herconfigureren... en uiteindelijk naar tevredenheid naar (FTA) etalagekanaal kijken.

 

Voor encrypted kanalen heb je (natuurlijk) een cam en valide smartcard nodig. Er zijn DVB-C kaarten die de mogelijkheid bieden om uit te breiden naar CI-interface; en bijvoorbeeld een alphacrypt cam (dit is tot nu toe de enige bekende hardware werkend icm tvhome/casema (ook icm mythtv)).

Sasc biedt binnnen mythtv echter de mogelijkheid om als softcam te fungeren. (zowel met opgeslagen keys, als als newcamd/radegast client).

 

Zoals (helaas nog steeds) veel linux programma's, heeft mythtv geen volledige klik-klak-klaar installatie.

 

Aan te raden valt:

-Werk met een recente linux distro

-Installeer eerst (bij voorkeur met een package manager) mythtv

-Kijk waar het spul terecht komt (/opt, /usr, /usr/local, ...)

-Pas joffray's script aan; of voer 1 voor 1 met de hand de stappen uit het script uit (in mijn geval bij configure (++)--prefix=/usr; je installeert dan op/over een, voor jouw systeem, gebruikelijke locatie)

-Bij het kanalen scannen is het handig om een (werkende) cables.xml bij de hand te hebben

-Als je (newcamd) gaat connecten met een newcs-server; zorg dat je een redelijk recente versie newcs draait (!!!)

-in (mythtvsetup) "external cam app" staat (automatisch) sasc; sasc --verbose helpt bij het configureren/debuggen!

-in (mythtvsetup) sasc directory _moet_ je een volledig pad aanmaken naar je externcam_x; als je (volgens de boekjes) een user mythtv aanmaakt, zou het pad /home/mythtv/.mythtv zijn.

-heb geduld, geduld, geduld; ik ben behoorlijk thuis in linux; maar een puzzel van vele stukjes leggen kost gewoon _veel_ tijd

 

rgrds,

 

Walinsky

Link naar reactie
Delen op andere sites


Mmm, ik ben van plan _precies_ hetzelfde te doen als jij. Tenminste, dat denk ik. Want het is me niet duidelijk wat nu de cardserver bij jou is. Is dat de server met een cardreader of de dm500 geworden? Ik was eigenlijk van plan de dm500 hier voor te gebruiken, maar ik zie niet goed of jij dat nu ook gedaan hebt.

 

Anyway, jouw verhaal vertelt mij dat het gedaan kan worden. Ik ben erg blij om dat te horen, dat geeft mij weer wat zekerheid om niet voor niets die investeringen te doen.

2 x Dreambox 800 met dvb-c en dreambox 7025+ met 2x dvb-c verbonden met Synology NAS

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ubuntu Edgy Eft (Debian Unstable) heeft de MythTV 0.20 en MythExtra's 0.20 packages in de standaard repo... Ik vind het zelf een hele fijne distro, en de installatie ging erg soepel... <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Ik gebruik op dit moment Casema Analoog (i.c.m. de tv_grab_nl_py van http://visualization.tudelft.nl/~paul/grabber/)

 

Ik ben nog aan het kijken naar Satelliet opties, want ik wil eig. van Casema af...

Daarbij komen dezelfde dingen aan bod als bij dvb-c, dus ben ik zeer geinteresseerd in jouw ervaringen... <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Mmm, ik ben van plan _precies_ hetzelfde te doen als jij. Tenminste, dat denk ik. Want het is me niet duidelijk wat nu de cardserver bij jou is. Is dat de server met een cardreader of de dm500 geworden? Ik was eigenlijk van plan de dm500 hier voor te gebruiken, maar ik zie niet goed of jij dat nu ook gedaan hebt.

Het maakt niet uit of je je dm500 of een linuxdoos/cardreader gebruikt; de softcam plugin logt gewoon over newcamd protocol in.
Citaat:
Anyway, jouw verhaal vertelt mij dat het gedaan kan worden. Ik ben erg blij om dat te horen, dat geeft mij weer wat zekerheid om niet voor niets die investeringen te doen.

Dit is dan ook precies de reden dat ik het geplaatst heb; ik wilde alleen even aangeven dat het kan, en enkele tips geven.
Overigens ben ik absoluut niet te spreken over de zapsnelheid van mythtv, dus overweeg nu vdr eens uit te proberen <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Dank! De howto is duidelijk genoeg. Sasc (zeker!) en sc (waarschijnlijk) zijn gebouwd. MythTV moet ook lukken.

Dit is gewoon wat droogzwemmen om de zaak te verkennen. Ik kijk nog naar FTA Digitenne en peins over 'n schotel.

Wat ik me qua sasc/sc afvraag is hoeveel CPU-kracht het nodig heeft. Enige indicatie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even ten aanzien van een DVB-C card met CI-module: werkt dit echt alleen met een alphacrypt (irdeto2)? Kan me dat niet voorstellen namelijk.

Het is overigens niet zo dat alleen de alpacrypt cam onder myth werkt. Ik heb nu een DVB-S (TT1500) card met CI-module en een Astoncrypt of een Matrix Reborn goed werkend onder myth, dit zou met een DVB-C card ook moeten werken want die gebruikt dezelfde losse CI-module.

De vraag is alleen: werkt een casema smartcard ook in een Matrix Reborn of een andere cam?!? Of maw: in welke cam werkt een casema smartcard. Dat zou nogal schelen, een Matrix Reborn is namelijk de helft (?) goedkoper dan een Alphacrypt voor zover ik kan zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

de Irdeto2 van casema/@home is niet 100% standaard. De alphacrypt de enigste die hier mee om kan gaan. Je zou evt. je kunnen verdiepen in het programmeren van een nieuwe firmware voor de matrix, maar als dat zo makkelijk was, dan was dat al gedaan.

 

Als je echt een goedkope oplossing wilt moet je een phoenix readertje nemen, en gaan kloten met vdr+sc of mythtv+sasc & newcs

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

[update]

 

De ontwikkelaar van sasc heeft binnen een maand tijd een ongelooflijk mooi stukje software geschreven: sasc-ng. (ik ga hier niet linken; maar google is je vriend)

Per dvb-device maak je een virtueel dvb-device aan (kernel module); sasc ligt als luistervink tussen deze twee devices; en zal een gecodeerde stream ongecodeerd doorgeven aan je virtuele device. Dit betekent dat _iedere_ dvb-enabled app (vdr, mythtv, xine, mplayer, ...) _zonder_ patchen gebruikt kan worden, door hem te laten kijken naar je virtuele dvb-device(s).

 

Ik heb nu zonder problemen al zo'n twee of drie weken een 'stock' (yum install) mythbackend draaien icm. sasc-ng.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

ik ben ook bezig met het opzetten van een mythtv bak. ik heb alleen problemen met doorkrijgen van de zenders. ook de fta's. kun je me zeggen hoe jij te werk bent gegaan?

ik heb eerst mythtv-setup gedraaid en als laatste een transponder toegevoegd zoals deze in m'n channels.conf op de dbox staat. vervolgens een channelsearch gedaan op deze transponder. er worden dan een aantal zenders gevonden. vervolgens heb ik mythfilldatabase gedaan met als parameter een file die ik uit nl_tv_grab heb gehaald.

als ik dan mythbackend en frontend start krijg ik in geen mogelijk een zender te zien. de logfiles klagen over het ontbreken van channel id's.

heb je een idee of ik iets fout doe met het instellen van de channels?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...