Ga naar inhoud


Interactieve TV via DVB-T?


Gast Sioux

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal!

 

Ik lees steeds vaker berichten op internet dat zenders interactie vormen van TV aan het ontwikkelen zijn. Zoals de "rode knop" functionaliteit of een interactieve vorm van Teletekst waar b.v. de KRO binnenkort meekomt.

 

Volgens mij zijn allen UPC en KPN (mine) er actief mee bezig. Ook via de satelliet nog niet echt (dacht ik).

 

Zal dit ook via DVB-T mogelijk zijn? Indien wel, wanneer? Indien niet, zou het daadwerkelijk een gemis zijn of juist helemaal niet? Of zouden we dan gewoon Mine moeten nemen van KPN.

 

Ben benieuwd naar jullie ideeën!

 

Groeten van Sioux

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wat ik heb begrepen is er via DVB-T geen retoursignaal mogelijk. Niet zo gek, met wat voor vermogen moet een receiver uit Nieuwegein dan wel niet uitzenden om Lopik nog te bereiken? Ga er dus vanuit dat dit soort functionaliteit DVB-T voorbij moet gaan. Of het een gemis is... och, ik heb zo'n kastje om TV te kijken, niet om te stemmen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het huidige principe bij DVB-S ken ik alleen maar van mijn Sky Digibox. Het retourpad is een telefoonlijn. Die gebruiken ze tevens om je regio te controleren voor de juiste locale zenders van BBC en ITV.

 

Dat zou Canal Digitaal ook kunnen doen met hun gecertificeerde ontvangers. Voorwaarde lijkt me dan wel dat reclame- en programmamakers er ook daadwerkelijk gebruik van maken en alle regionale omroepen via hetzelfde platform vertegenwoordigd zijn. Dit is natuurlijk ook met DVB-T toe te passen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

TPS heeft dat ook met Meteo Express druk OK voor meteo en -p/+p

Helaas ondersteund mijn reciever dat niet en moet ik onder het genot van een vrolijk deuntje het huidige jaargetijde wallpapertje bekijken tot het weerbeeldje komt <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...